Ugrás a fő tartalomra

Most épp ez

Premierek az Ördögkatlanon!

Ezen a nyáron számos színházi bemutató lesz az Ördögkatlan színházi tereiben. Protekciósan kiemelünk két Ördögkatlan Produkciót: augusztus 5-én az Amfiteátrumban először látjuk-halljuk a Másnap című koncert-színházat, melyben Cseh Tamás és Csengey Dénes 1986-ban írt dalait tisztogatja meg, énekli el Beck Zoli és Szűcs Krisztián. Stefan Zweig Sakknovella című kisregényéből írt Fekete-fehér címmel vadonatúj monodrámát Légrádi Gergely – ezt augusztus 7-én játssza az Ördögkatlan mindenese, többek között remek színésze, Göttinger Pál. Az előadást Ujj Mészáros Károly rendezte. És premierrel jelentkezik az „Orlai-művek” is: augusztus 4-én Nem baj, majd megértem címmel a Bodor Johanna önéletrajzi regényéből készült előadás látható a Mokos Pincészet színpadán, rendező: Szikszai Rémusz. Először láthatják a nézők a Tar Sándor írásaiból készült A mi utcánk című produkciót is Köles Ferenccel a főszerepben – ennek hivatalos bemutatója majd ősszel történik meg a Pécsi Nemzeti Színházban. És per

Dengyel Iván – vendég a Vígből

A Jászai Mari-díjas művész több mint harminc sikeres játék- és tévéfilmben szerepelt, például a Régimódi történetben, a Honfoglalásban, az Öregberényben, nyolcvannál több színházi előadásban játszott határainkon innen és túl. A napokban a Móricz Zsigmond Színházban kezdi próbálni a Castel Felice című darabot.

Nem először lép fel városunkban a Vígszínház művésze, hiszen a nyíregyházi publikum már láthatta itt a Kasimir és Karoline-ben, de a VIDOR Fesztiválon is színre lépett A fösvényben és a Bolha a fülbe című vígjátékokban.

– Örömmel teli emlékek fűznek a városhoz – nyilatkozta lapunknak. – Első vendégeskedésem Tasnádi Csaba igazgatása idején jött létre. Akkor is egy fiatal, ambíciókkal teli rendezővel, Forgács Péterrel dolgozhattam. Egy sok ezer fokon működő társulattal ismerkedtem itt meg, rengeteg fiatallal, akik fáradhatatlan szorgalommal, irigylésre méltó alázattal tették a dolgukat. Nagyon rövid idő alatt alakultak ki köztünk baráti, azóta is ápolt kapcsolatok. A jelenlegi meghívás lehetőségét Kirják Róbert igazgató úr vetette fel, természetesen a darab címével együtt. Kíváncsivá tett. A Göttinger Pál rendezővel való találkozásom, az ő rajongása Hamvai Kornél írása iránt és a felém irányuló bizalma meggyőzött arról, hogy ez a darab nagyon sikeres lehet. Az 1956-ot követő időszakban játszódik, s olyan emberek sorsát ábrázolja, akiknek az életét meghatározta ez a világviszonylatban is jelentős esemény. Ráadásul drámai vonulata mellett nagyon finom, kedves és mégis erős humorral rendelkezik.

Mint elmondta, gyönyörű a színház, kiváló a darab, fiatal és mégis nagy tapasztalatú a rendező, nagyszerűek a kollégák, kényelmes, elegáns a színészház, remek színvonalú a büfé, úgyhogy ha erőlködne se találna hiányzó feltételeket. Az egyeztetése nem lesz egyszerű, hiszen olyan nagy sikerű előadásokban játszik Pesten, mint az Audiencia, a Jó estét nyár, jó estét szerelem, a Makrancos Kata, az Istenítélet, a Képzelt beteg és A vágy villamosa.