Ugrás a fő tartalomra

Most épp ez

Csehov, Virginia Woolf és rengeteg kortárs szerző darabja az eSzínház Fesztiválon

Az elmúlt két évadban többet ültünk otthon a képernyők előtt, mint valódi színházakban, ha új bemutatókat vagy régebbi sikerdarabokat akartunk látni. Bár most ősszel újranyitottak a színházak, az eSzínház úgy döntött, hogy egy stream fesztivállal nyitja meg a 2020/2021-es évadot, mi pedig elhoztuk a 10 legjobban várt előadást, amiket szeptember 17-26 között nézhetünk meg bármikor, bárhonnan. 1. Boross Martin: Kiváló dolgozók - igaz történetek a gondoskodásról (Örkény Színház) Az előadást ITT nézheted meg az eSzínház Fesztiválon. A Stereo Akt művészeti vezetője Boross Martin nem először dolgozott színházban a színészek mellett civilekkel is (például legutóbbi rendezésében az Ex Katedrában ), viszont az Örkény Színházban ezzel a részvételi színházi előadással mutatkozott be rendezőként. A járvány alatt talán a megszokottnál többször gondoltunk bele némi empátiával a szociális szférában dolgozók helyzetébe, de lássuk be, legtöbbször elfeledkezünk róluk, mindennapi alázatos munkájukat ter

Új dalokkal jelentkezik a Firkin

Ismét a magyar fővárosban a kelta punk hazai hősei Izgalmas premiert ígér az ír kocsmapunk hazai zászlóshajója, a Firkin január 20-ára: új dalokat hallhat a közönség Péter Jánostól és csapatától a Barba Negrában. 

A Firkin feltett célja, hogy a modern ír kocsmazene féktelenül vidám műfaját honosítsa meg Magyarországon. Segíteni akar a csapat abban, hogy lazuljon, kikapcsoljon, táncra perdüljön, energiával és jókedvvel töltődjön fel mindenki, akit akár csak néhány ütem elér. Most pedig újabb, soha nem hallott ütemeket ígér a banda, hiszen egy új EP bemutatását várja mindenki. Kovács Nemes Andor, a banda énekese lapunknak elmondta: a Firkin vendége lesz azon az estén a Jolly Jackers, amely ugyancsak letett már ezt-azt a hazai irish pub music asztalára. Ott lesz még Göttinger Pál, ősFirkines is, aki amúgy a nyíregyházi Móricz Zsigmond színház újonnan kinevezett főrendezője. S még mindig nincs vége vendégek névsorának: a német Extratours Konzertbüro jóvoltából a Barba Negrába érkezik Gran E. Smith és Little Lil’ (Mr. Irish Bastard) is, a Firkin jó barátai, akiknek érkezését a magyar csapat már nagyon várja. A koncert keretében a Firkin három új dalt mutat be a nagyközönségnek, amelyeket eddig csak nagyon szűk szakmai berkekben adott elő a csapat, s amelyek nagyon jó visszajelzéseket kaptak. „A jó szakmai visszhangnak nagyon örülünk, de igazából majd a közönsèg dönti el, hogy mennyire sikerültek ezek a nóták. Lesz sorsolás is a koncerten: jutalmat osztunk azok között, akik az új lemezborítót Facebook-oldalunkon méltatják, s azok között a rajongók között is, akik jelezték részvételi szándékukat koncertjeinken. Tehát èrdemes követni a Firkint a facen mert bárkit èrhet meglepetès“ – mondta Andy, a Firkin énekese lapunknak.