SZENTENDREI TEÁTRUM ÉS NYÁR

Szentendre, 2013. június 18 - szeptember 01.

Szentendrei Teátrum és Nyár idei programsorozata június 18-án, a Ferenczy Múzeum új épületének megnyitásával veszi kezdetét.
A Pajor-kúria gyönyörűen felújított és kibővített épülete új állandó és időszaki kiállításoknak, belső udvara pedig koncerteknek és színházi előadásoknak ad otthont.
A Teátrum színpadán három bemutatót - Lőrinczy Attila: Könnyű préda című zenés vígjátékát, Paul Blake: Római Vakációcímű zenés játékát és a Ferenczy Múzeum Gertudis kiállításához kapcsolódó különleges Bánk bán előadást - láthat a közönség. Emellett a Szív hídjai turnébemutatója, valamint az Örkény Színház, a Katona József Színház, a Frenák Pál Társulat és a Nézőművészeti Kft. vendégjátéka szerepel a programban. Augusztusban folytatódik a tavaly elkezdett felolvasószínházi sorozat, ahol az előadások után az alkotókkal kötetlen beszélgetésre lesz lehetőség.
A kisgyermekes családokat vasárnap délelőttönként gyermekszínházi előadások várják. A fesztivál koncertprogramját Domanico Menini tenor és Denis Biancucci zongoraművész olaszdalestje nyitja, majd koncertet ad a Vujicsics együttes, a Kiscsillag és az Új SzentendreiKamarazenekar. A Jazz Fesztivál a Borbély Műhely, a Trio Midnight és a Fábián Juli & Zoohacker közreműködésével igazi zenei csemegének ígérkezik.
Szentendre múzeumai és kiállítóterei is gazdag és izgalmas látnivalókat kínálnak a nyáron. A Ferenczy Múzeum új épületében a 20. századi szentendrei művészetet bemutató három állandókiállítás és a Meránia Gertrúd emlékezete című időszakos kiállítás nyílik. A MűvészetMalom Művészet és Tér címmel nemzetközi grafikai kiállítást, Testobjektív címmel pedig kortárs magyar művészek műveit bemutató kiállítást rendez, és augusztus végéig megtekinthető a Budapest Art Expo Friss - Fiatal Képzőművészek Nemzetközi Biennáléja is.
Június 22-én, a Szentendrei Múzeumok és Galériák éjszakája keretében a város valamennyi múzeuma, kiállítótere és galériája változatos programokkal várja a közönséget késő éjszakáig.
A nyár utolsó hétvégéjén a VIII. Szentendrei éjjel-nappal nyitva három napos rendezvénnyel zárul a fesztivál. Az idei év újdonsága, hogy a már hagyományos programok mellett Művészet és Mámor címmel gasztronómiai és borfesztivál is része lesz a programnak.

Program:
Június 18. 17:00, Ferenczy Múzeum (Kossuth u. 5. )
A FERENCZY MÚZEUM ÚJ ÉPÜLETÉNEK ÜNNEPÉLYES MEGNYITÁSA

Június 21. 20:00, MűvészetMalom
SCHWARTZ DÁVID KONCERT
SZTÁRVENDÉG: MALEK ANDREA
Belépőjegy: 2000 Ft

Június 22. szombat, 16:00-23:00
SZENTENDREI MÚZEUMOK ÉS GALÉRIÁK ÉJSZAKÁJA
Kulturális kalandozás közel 30 helyszínen, több mint 30 programmal, Szentendre összes kiállítóhelyén, galériákban és számos étteremben.
A programok a múzeumokban váltható karszalaggal látogathatók, amelyek ára: 1000 Ft és 500 Ft.

Június 22. 19:30, Ferenczy Múzeum udvara
SORRENTÓI SZERENÁD
Örökzöld dallamok Itáliából Domenico Menini tenor és Denis Biancucci zongoraművész előadásában
Belépőjegy: 2000 Ft
A koncertre megváltott jegyek felmutatásával a Múzeumok éjszakája programjainak látogatására jogosító karszalagot kapnak az érdeklődők.

Június 27. 19:00, Pest Megyei Könyvtár színházterme
Parti Nagy Lajos
BIVALY-SZUFLÉ – tragikomédia
A Nézőművészeti Kft. előadása
Szereplők: Scherer Péter, Mucsi Zoltán, Katona László, Kovács Krisztián, Horváth Lajos Ottó
Rendező: Göttinger Pál
Négy kisstílű bűnöző a nagy fogás után a gengszterfőnök elől menekül. Útközben kénytelenek átmenetileg megszállni egy erdőszéli, elhagyott, romos házban. Ülnek és várnak a világ végén. S eközben rengeteg minden történik bennük és közöttük. A bűnözők, példázatoknak is beillő történetek során, komoly átalakuláson mennek keresztül és lassan, de biztosan mindannyian megtalálják magukat. A történet bár valós és hihető, mégis tele van lehetetlen helyzetekkel, morbidsággal, különös karakterekkel és szórakoztató abszurd humorral. Belépőjegy: 2500 Ft

Július 4., 5., 6. 20:30, Városháza udvara
A Szentendrei Teátrum bemutatja:
Lőrinczy Attila
KÖNNYŰ PRÉDA -zenés vígjáték
Szereplők: Pikali Gerda, Kelemen József, Bezerédi Zoltán, Balikó Tamás, Margitai Ági, Sarkadi Kiss János, Gonda Kata e.h. , Lakatos Máté e.h., Hajmási Dávid e.h., Piti Emőke e.h.
Rendező: Réthly Attila
A Könnyű préda társadalmi szatíra, fordulatos és mulatságos látlelet napjaink Magyarországáról. A halotti toron játszódó történet központi alakja egy ötven körüli hervadó szépasszony, Klárika, aki épp most veszítette el majd harminc évvel idősebb férjét, a város nagy tekintélyű prominensét. Az özvegy csaknem mindig könnyű préda, Klárikát pedig kislányos együgyűsége, hiszékenysége és rajongó természete különösen alkalmassá teszi e szerepkör betöltésére. A körötte megjelenők mind rávetik magukat a prédára…
Belépőjegy: 3000 Ft

Július 12. , 13., 19. 20:30, Városháza udvara
Robert James Waller
A SZÍV HÍDJAI
Szereplők: Udvaros Dorottya , László Zsolt, Szamosi Zsófi, Chován Gábor Rendező: Novák Eszter
1965. Az álmos amerikai kisvárosba ismeretlen fényképész érkezik. A National Geographic számára készít fotóanyagot Madison megye különleges, fedett hídjairól. A véletlen hozza össze az ott élő olasz nővel, aki régi nagy álmait hagyta maga mögött, hogy feleség és anya legyen a távoli, eldugott farmon. Négy napjuk van, hogy leéljenek együtt egy egész közös életet. A regény óriási sikert aratott világszerte, melyet csak fokozott a filmváltozat, Meryl Streep és Clint Eastwood főszereplésével. Színpadon eddig csak Párizs közönsége láthatta a történetet, Alain Delon és Mireille Darc alakításával. Az Orlai Produkció és az Óbudai Társaskör együttműködése révén létrejött szívszorító szenvedélytörténet turnébemutatója Szentendrén lesz.
Belépőjegy: 3000 Ft

Július 13. 19:00, Dunaparti Művelődési Ház udvara
VUJICSICS EGYÜTTES KONCERTJE

Július 20. 19:00, Városháza udvara
JAZZ FESZTIVÁL
Fellépők: Borbély Műhely, Trio Midnight, Fábián Juli & Zoohacker
Belépőjegy: 3500 Ft

Július 26., 27, augusztus 2., 3. 20:30, Városháza udvara
A Szentendrei Teátrum és az Orlai Produkció bemutatja:
Paul Blake
RÓMAI VAKÁCIÓ - zenés játék Cole Porter dalaival
Szereplők: Tenki Réka, Fekete Ernő, Szikszai Rémusz, Hernádi Judit, Cseh Judit, Márton András, Nagy Dániel Viktor
Rendező: Pelsőczy Réka
Egy kicsiny ország trónörököse, Anna hercegnő hivatalos látogatásra érkezik Rómába. Vele utazik az udvar néhány szigorú képviselője, s minden pillanatát protokoll események töltik ki. A fiatal lány fellázad, s egy váratlan pillanatban megszökik, hogy felfedezze az Örök Várost. Persze azonnal nyomába szegődik a bulvársajtó, hogy szaftos pletykákkal szolgáljon a közönségnek. Élükön az elszánt Joe Bradley, aki minden áron nagy sztorit akar szállítani megrendelőinek – ha kell, azon az áron, hogy magába bolondítja a hercegnőt. John Dighton és Dalton Trumbo forgatókönyve alapján, Cole Porter dalaival, 2012-ben mutatták be Amerikában a klasszikus Audrey Hepburn - Gregory Peck film színpadi változatát.
Belépőjegy: 3000 Ft

Július 27. szombat, 19:00, MűvészetMalom udvara
CSILLAGOK PALOTÁJA
A Sebő együttes, Szvorák Katalin és Tímár Sára koncertje
Belépőjegy: 2000 Ft

Augusztus 1. 19:00, DMH udvara
Tiago Rodrigues
EGY PÁR KÉT SZÓLAM - felolvasószínház
Rendező: Kovács D. Dániel
Belépőjegy: 1500 Ft

Augusztus 8. 19:00, DMH udvara
Ménes Attila
KALAMBÓ – felolvasószínház
Rendező: Bezerédi Zoltán
Belépőjegy: 1500 Ft

Augusztus 10. 20:00, Városháza udvara
ÖRKÉNY ISTVÁN: TÓTÉK
Az Örkény Színház előadása
Szereplők: Csuja Imre, Pogány Judit, Takács Nóra Diána, Epres Attila, Ficza István.
Rendező: Mácsai Pál
Belépőjegy: 3000 Ft

Augusztus 15. 19:00, DMH udvara
Lénárd Róbert
SKIZOPOLISZ – felolvasószínház
Rendező: Rusznyák Gábor
Belépőjegy: 1500 Ft

Augusztus 16. péntek, 20:30, MűvészetMalom udvara
HYMEN - a Frenák Pál Társulat táncjátéka
Áttetsző plexi-medence a hófehér tér közepén, gyönyörű menyasszonyi ruhák és sorsdöntő kérdések, valamint öt kiváló táncos Frenák Pál legfrissebb koreográfiájában.
Belépőjegy: 2500 Ft 

Augusztus 20. 20:00, Református templom kertje
ÜNNEPI KONCERT
Közreműködik: Az Új Szentendrei Kamarazenekar
Belépőjegy: 1500 Ft

Augusztus 22. csütörtök 19:00, DMH udvara
Székely Csaba
BÁNYAVÍZ - felolvasószínház
R: Csizmadia Tibor
Belépőjegy: 1500 Ft

Augusztus 23. 20:30, MűvészetMalom udvara
KISCSILLAG: IDÁIG TUDOM A TÖRTÉNETET
A Kiscsillag együttes tavaly októberben jelentkezett először ezzel rendhagyó műsorával, melynek különlegessége, hogy a zene mellett fontos szerepet kaptak a színházias színpadi megoldások is, továbbá hogy műsoruk az irodalom és a stand-up comedy műfaji sajátosságaira épül. A zenei blokkokat monológok vezetik be, amelyek kifejezetten erre az estre íródtak. Ezek egy szerelmi három-négyszöget mutatnak be, amely a műsor gerince, de a kötött forma ellenére az előadás közben is folyamatosan változik reagálva a közönség reakcióira. Belépőjegy: 2500 Ft

Augusztus 24. 19:30, Városháza udvara
A NYARALÁS
A Katona József Színház előadása
Carlo Goldoni azonos című darabja alapján írták a Mohácsi-testvérek
Rendező: Mohácsi János
Szereplők: Vajdai Vilmos, Fullajtár Andrea, Rajkai Zoltán, Fekete Ernő, Kocsis Gergely, Elek Ferenc, Jordán Adél, Pálos Hanna, Tasnádi Bence, Rezes Judit, Takátsy Péter
A házasság súlyosan károsítja az Ön és környezete egészségét! Előadás azokról a visszatartott információkról, amelyeket a büszke anyakönyvvezető, mint valami mindenható onkológus, elfelejtett elrebegni: azokról a bizonyos kockázatokról és mellékhatásokról. Ideje szembesülni a kérlelhetetlen ténnyel, hogy a házasság – illetve bármely hasonló kapcsolat – lassú és biztos halálhoz vezet az alagút végén; hogy a házasság elzárja az artériákat, szívrohamot, tüdőtágulást és agyvérzést okoz…
Belépőjegy: 3000 Ft

Augusztus 25. vasárnap , 20:00, Ferenczy Múzeum udvara
Katona József
BÁNK BÁN
Rendező: Alföldi Róbert
A Szentendrei Teátrum különleges bemutatója Katona Bánk bánja ősbemutatójának 180. évfordulója alkalmából és Gertrudis királyné halálának 800. évfordulója tiszteletére.
Az előadásra megváltott jegyekkel az előadás előtt, 19-20 óra között megtekinthető a Ferenczy Múzeum „A királynét megölni nem kell félnetek jó lesz […]” Merániai Gertrúd emlékezete, 1213–2013. című történeti vándorkiállítása.
Belépőjegy: 5000 Ft

Gyerekteátrum
Vasárnap délelőttönként 10:00, Dunaparti Művelődési Ház udvara
Jegyár: 1000 Ft, családi belépő: 4 fő esetén 3000 Ft
Jegyek az előadások előtt 1 órával a helyszínen kaphatók! 

Július 7.
HEPP TRUPP : A HÁROM KISMALAC

Július 14.
ESZTER-LÁNC ZENEKAR KONCERTJE

Július 21.
PÁLYI JÁNOS : VITÉZ LÁSZLÓ

Július 28.
ZIRANO BÁBSZÍNHÁZ: PINOKKIÓ

Augusztus 4.
MÉHES CSABA: MIMÓKA

Augusztus 11.
MAJOROS ÁGI BÁBSZÍNHÁZA: AZ ARANYHAJÚ KIRÁLYLÁNY

Augusztus 18. Helyszín: MűvészetMalom!!!
DVORÁK GÁBOR: JÁTSSZUNK PANTOMIMET!
Az előadásra megváltott jegyekkel megtekinthető a MűvészetMalom Testobjektív c. kiállítása

Augusztus 25.
KATÁNG EGYÜTTES: AZ ÜVEGHEGYEN TÚL – KONCERT

Augusztus 30-31-szeptember 1. Szentendre belvárosa
VIII. SZENTENDRE ÉJJEL-NAPPAL NYITVA

Augusztus 30-31-szeptember 1. Szentendre belvárosa
MŰVÉSZET ÉS MÁMOR - BOR- ÉS GASZTROFESZTIVÁL

Pontos helyszín:
több helyszínen (lásd programnál)

Belépő:
Lásd programnál.
JEGYVÁSÁRLÁS:
Tourinform Szentendre, Dumtsa J. u. 22., telefon: 26/317-965, 26/317-966
A jegymester országos hálózatában: www.jegymester.hu
Az előadások előtt egy órával a helyszíneken.

Információ:
Szentendrei Új Kulturális Központ
26/312-657
dmh@szentendre.hu

MűvészetMalom
26/301-701
program@dunakanyar.net
13-as stúdió 3k színházi fesztivál 40 év 600 kilométer 100 guinness a csemegepultos naplója a gyáva a gyermek és a varázslat a haramiák a hülyéje a kalóz a kávé nekem is jár a kék hajú lány a kéz a kis kéményseprő a köpeny a közös többszörös a ludovika ablakai a mi osztályunk a néző közbeszól a nulladik perc a rádió ablakai a rendező közbeszól alapítvány a magyar színházakért alba regia szimfonikus zenekar aldi női futógála alkalomadtán állj bele aNNa anyám éhesnek tűnik anyóka emlékiratai apertúra aradi kamaraszínház aranytíz archívum arden az elvarázsolt disznó az ember tragédiája az öreghíd alatt az úrhatnám szolgáló b32 baal babel sound bácskai juli pszichoszínháza baja balatonboglár balatonfüred balfácánt vacsorára bálna bánk bán bárka bátorságpróba bencs villa beszélő levelek bisb bivaly-szuflé bob herceg bogáncsvirág bohémélet borral oltó fesztivál börtönrádió bsi budaörs budapest improv show budapest music center budapesti kamaraszínház budapesti tavaszi fesztivál budapesti vonósok budoár kiállítás busz-színház CAFe Budapest caminus castel felice castel felice vizsga centrál club70 coming soon cosí fan tutte cupido és a halál cv családi játszmák családi játszmák 2023 családi ünnep cseh tamás csíkszerda csoportterápia csukás-díj dankó rádió dante danubia zenekar debrecen debreceni tavaszi fesztivál delila delta produkció deszka fesztivál dido és aeneas díjak elismerések don juan dráma kortárs színházi találkozó drámaíró verseny due duett dunapart dunaújváros egri tavaszi fesztivál egy csók és más semmi egy kiállítás rémei éhség élnek mint a disznók előadásszámok elveszett idők email ének a három hollóhoz english énis teis erkel színház ernani érzékenyítő fesztivál eszínház eszínház fesztivál esztergom eucharisztikus kongresszus europa cantat ezek mennek falstaff fekete-fehér fellegek fém színház fesz segélyalap fiatal írók fidelio színházi est finito firkin fischer iván lakásszínháza fishing on orfű fogság francia sanzonest friss hús furnitur füge független előadóművészeti szövetség gianni schicchi gólem gödöllő grecsó grisnik petra gusztinak megjött az esze gyerekstúdió gyilkosok gyógyír északi szélre győr győri tavaszi fesztivál gyulai várszínház hajmeresztő halál hotel halastó hangoló hárman a padon harminchárom változat haydn-koponyára háromszögek hatok csoport hatszín teátrum haydn fesztivál hazug hét domb fesztivál hetedik alabárdos hetedik mennyország hírek hírszerzők hogy szeret a másik hol hoppart hrabal-vurstli humorfesztivál hyppolit így tanultam meg vezetni imprójam imprómaraton in medias brass in memoriam cseh tamás interjú irodalom éjszakája jak jászberény jegyek jó kérdés junior príma jurányi k11 művészeti és kulturális központ k2 színház kalandra fül fesztivál kalucsni kaposvár katona keltská noc képek keszthely kibelátó kicsi szívem kávéba pottyant kis suttogás kisfaludy színházi fesztivál kisvárda kmtg kolozsvár koma komárom komédium koronavírus kortárs drámafesztivál kórusok éjszakája kőszeg köszönet estéje-estélye kritika kritikusdíj-átadó kuk kultkikötő kultúrfürdő kurátorok lakott sziget láthatatlan állomás latinovits diákszínpad leenane szépe leonardo lev&te limerick-bajnokság líra és epika lírástudók london love and money love and money vizsga macskadémon madách színház madam rekamié madame poe magdafeszt mágnás miska magvető magyar rádió magyar színház magyar színházi társaság magyar zene háza manhattan short manna manőver maradunk margó irodalmi fesztivál más olvasnivaló másik produkció mellékhatás menház színpad merlin mesterjátszma mesterkurzus mikor mikro fesztivál milestone mindenütt jó mindenütt nő mintaapák miskolc miszépmiszépmiszép mojo momentán monodráma fesztivál monodrámák móra kiadó most fesztivál motto mozaik országos színházi találkozó mozart-kommandó mozgófénykép mozsár műhely mu múzeumok éjszakája művészetek palotája művészetek völgye nagykanizsa naptár nefelé négyhangú opera nekem a zene nemzeti filharmonikusok nemzeti színház nézőművészeti kft nézőpont színház nofilter nyílt nap nyinyernya nyíregyháza nyolc nő óbudai társaskör ómama online fordítónapok operabeavató operaház operajátszóház operamacera operavita operettszínház orlai othello gyulaházán ők ördögkatlan örkény örkény vurstli örömimpró pájinkás jános pannonhalma papp jános párkák patália páternoszter patreon pécs pécsi egyetem pesthidegkúti művészeti fesztivál pesti barokk pesti magyar színiakadémia petőfi irodalmi múzeum petri versmaraton pim dia hangoskönyvek pinceszínház placcc pokol portré postart poszt poznan pozsonyi piknik pure voice akadémia ráday utcai színházi találkozó rádió rádiójátékosok radnóti régebbi havi műsorok regnum filmszemle remény rendezők viadala rév fülöp rögvest russian indie film fesztival sakknovella shots festival SILEX sinaia sly snowman soharóza sok-szín-feszt sokszemközt somló cirqsz song-óra sopron sorozat a vidéki operajátszásról spaletta stockholm summa summárum susotázs szabadesés szabadka szabadtéri színházak találkozója szeged székely-könyv szemes fesztivál szénakutyák szent imre szentendrei teátrum szép heléna szerzői munkák szfe színház a város színház tv színházak éjszakája színházi törvény színházrendezői testület színlapok szívem szeret szkéné szombathely szöveg szputnyik hajózási társaság táblázat tárgymutató társasjáték tartalom tatabánya telefondoktor temesvár tengeren 2008 tengeren 2019 térkép terminál workhouse teszt thália thália nyárikert the irish coffee the pocketstones thealter tilos rádió tivoli tóbiás és az angyal törőcsik-emlékest trefort színjátszó fesztivál újpalotai nyári játékok váci dunakanyar színház vágánybenéző van egy határ városmajor vaskakas veled kerek vera vidéki színházak fesztiválja vidor fesztivál vigadó visszaszámláló vízkereszti gritti volt egyszer egy ndk vonalhúzás zalaegerszegi kvártélyház zeneakadémia zichy major zsámbék zsolnay negyed