Ugrás a fő tartalomra

Most épp ez

Ördögkatlanos karszalag felerősítése csak védettségi igazolvánnyal!

A KARSZALAGOT CSAK A VÉDETTSÉGI IGAZOLVÁNY ÉS A HOZZÁ TARTOZÓ SZEMÉLYAZONOSSÁG ELLENŐRZÉSE UTÁN TEHETJÜK FEL - SZEMÉLYESEN AZ ILLETŐ CSUKLÓJÁRA. (AZAZ KARSZALAG TŐLÜNK MÁSHOGY NEM KERÜLHET KI, CSAK CSUKLÓRA LEVEHETETLENÜL RÁERŐSÍTVE. PÁROS BÉRLET ESETÉN IS MINDKÉT EMBERNEK OTT KELL LENNI AZ ÁTVÉTELKOR.) EBBEN NINCS MOZGÁSTERÜNK, NEM MÉRLEGELHETÜNK. A KARSZALAG SÉRTETLENSÉGE IGAZOLJA MAJD A FESZTIVÁL IDEJE ALATT, HOGY AZ ADOTT LÁTOGATÓ ESETÉBEN EZ AZ AZONOSÍTÁS ÉS VÉDETTSÉG-ELLENŐRZÉS MEGTÖRTÉNT. KÖSZÖNJÜK, HOGY EBBEN (A MINDANNYIUNKNAK MACERÁS) ÜGYBEN MEGÉRTŐEN EGYÜTTMŰKÖDTÖK MUNKATÁRSAINKKAL - ESSÜNK TÚL EZEN, ÉS AZTÁN JÖHESSEN VÉGRE A FESZTIVÁL! Forrás: www.ordogkatlan.hu

Parasztoperával zárta az évadot a temesvári magyar színház

A Csiky Gergely Állami Magyar Színház Pintér Béla–Darvas Benedek: Parasztopera című előadásával zárta a 2012–2013-as színházi évadot. 

Nem véletlenül, hiszen a Szikszai Rémusz rendezte előadás a TESZT-en is átütő sikert aratott, a temesvári közönség pedig az évad előadásának választotta a produkciót. A fergeteges zenés előadást megköszönő vastaps után Balázs Attila direktor bejelentette: a közönség szavazatai alapján a Parasztopera lett az évad legjobb előadása, megelőzve a Gardénia és a Peer Gynt című, szintén nagy sikert aratott előadásokat.

Az évad színésze/színésznője megválasztása során, idén első alkalommal, a közönség szavazatait is figyelembe vették. A közönség Tokai Andreát, Borbély B. Emiliát és Lőrincz Ritát jelölte az év színésznője címre, míg a szakma Tokai Andreát, Lőrincz Ritát és Tasnády-Sáhy Noémit. Az év színésznőjének a közönség és a szakma is egyaránt Tokai Andreát választotta!

Az év férfi színésze kategóriában a közönség jelöltjei Balázs Attila, Bandi András Zsolt és Molnos András Csaba voltak, a szakma Balázs Attilát, Bandi András Zsoltot és Kiss Attilát jelölte a díjra. A közönség szavazatai alapján végül Balázs Attila lett az évad legjobb férfi színésze, a szakma Bandi András Zsoltra voksolt, így két győztese lett a kategóriának.

A temesvári magyar színház elismeréseinek kiosztása során a társulat legjobb sportolóit is díjazták. Az ünnepélyes díjkiosztás után a friss „Oszkár díjasok” nyilatkoztak a Nyugati Jelennek.

Tokai Andrea, az évad színésznője: – „Ez a kettős győzelem nagyon sokat jelent a számomra, bár őszintén nem számítottam rá! Ebben az évadban három olyan lehetőséget kaptam a színháztól, ami nem akármi: a Gardéniában, a Parasztoperában és az Ó, azok a szép napok című produkcióban. Úgy érzem, hogy ez a három szereplehetőség volt igazából az ajándék, ez a díj csak ráadás! Mind a három szerepnek megvolt a maga varázsa, ugyanakkor a nehézségi pontja. Három teljesen különböző embert kellett eljátszani, a korosztály nem volt nagyon eltérő, de nagy kihívás volt mind a három, színészként és emberként egyaránt!”

Balázs Attila a közönségszavazatok alapján lett az évad férfi színésze: „Nagyon köszönöm a közönségnek, hogy nem felejtettek el! Nekem nagy öröm, hogy a közönség azt mondja: még mindig ott vagyok, még mindig nekik vagyok, talán szeretnek is színészként! Köszönöm a közönségnek, hogy különbséget tudnak tenni a színész és az intézményvezető között, mert utóbbi sose arról híres, hogy mindenki befogadja. Az idei szerepeim közül a Peer Gynt volt a legnagyobb kihívás a számomra. A sors ajándéka, hogy ezt a nagy lehetőséget a kellő időben megkaptam, amikor már nem annyira fiatal az ember, de még nem öreg. A többi szerep is nagy kihívás volt: ne gondolják, hogy gorillának lenni olyan egyszerű a színpadon, de a Parasztoperában vidáman végigjátszani ezt a tragédiát, az sem egyszerű dolog!”

Bandi András Zsolt, akit a szakma az évad legjobb férfi színészének választott: „Ez a harmadik alkalom, amikor megkapom az évad legjobb színésze díjat a férfi kategóriában, de megvallom, hogy erre a díjra most nem számítottam! Négy szerepet fogalmaztam meg ezen az évadon belül: a Rendőrség rendőrkapitányát, az Özönvízben a férfi főszerepet és folytathatnám. Mindegyik szerep hozzám nőtt, de igazából egyiket sem emelném ki. Egyik alakítás sem volt átütő, az én meglátásom szerint, mint mondjuk a tavaly a Furnitur vagy a Kant a maga abszurd jellegével együtt.”

Pataki Zoltán