Beveszi a Művészetek Palotáját a Firkin

szerző: Gyuricza Ferenc 

Nemcsak a fülnek, a szemnek is kedvezni kíván a Firkin a június 17-i koncertjén. A zenekar a budapesti Művészetek Palotájában lép fel.

A különleges koncertre - amelyet video-vetítés és táncosok fellépése is kísér - az intézmény felkérése alapján, egyszeri alkalommal kerül sor. A Művészetek Palotája még tavaly kereste meg a zenekart azzal az ötlettel, hogy egy nem szokványos show-műsort adjanak elő. A Firkin az invitálásnak eleget téve valóban különleges produkciót állított össze, amelyben a hangzás gazdagítása érdekében Pásztor Dániel révén egy skótdudás, illetve Turáni Csongor által egy vendéghegedűs, továbbá négy énekes működik közre, míg a vizualitást a Pécsi Balett három táncosa, illetve ritkán látott vetítési megoldások teszik egyedivé.

A show a Jumpin’ John címet kapta. A cselekménynek egy skót kikötő, pontosabban az ott található Marcsa korcsmája ad helyet, ahol a hangulat és a szerelem is a tetőfokára hág. A dalok ívéből a hetyke Johnny, a szende Eileen, továbbá Tintás Tom és természetesen Marcsa története rajzolódik ki. A műsorban múltbéli emlékek, tragédiák, cselszövések, vígság és szerelem rajzolódnak ki, de az egymásra találás sem maradhat el. A szerepeket énekesként Bonyár Judit, Fehér Nóra, Göttinger Pál és Marthy Barna testesítik meg.

forrás: http://zaol.hu/