Ugrás a fő tartalomra

MOST ÉPP EZ

Grisnik Petra 35 éves

Ma ünnepli 35. születésnapját Grisnik Petra Junior Prima-díjas színésznő, Göttinger Pál rendező felesége. Grisnik Petra 1986. október 16-án látta meg a napvilágot Pécsett, egy horvát nemzetiségű családban nevelkedett a város melletti Kökényben. Már gyermekként megcsillogtatta művészi tehetségét, ugyanis 1999-től kezdve fellépett a Pécsi Horvát Színházban. Természetesen ezen a pályán folytatta, 2008-ban fejezte be a Kaposvári Egyetem színművész szakát, majd gyakorlatát a kaposvári Csiky Gergely Színházban töltötte. 2008 és 2014 között ennél a társulatnál talált otthonra, 2014-től kezdve viszont szabadúszó. Eddigi pályafutása során játszott már a Rómeó és Júliában, a West Side Story-ban, A víg özvegyben, a La Mancha lovagjában, az Egérfogóban, a Nyolc nőben és a Csoportterápiában is, de nem idegenek számára olyan közkedvelt darabok sem, mint a Nem élhetek muzsikaszó nélkül, a Játék a kastélyban vagy a Száll a kakukk fészkére. Jelenleg több előadása is műsoron van, például a Kolibri Pincé

Fennállásának legsikeresebb évadát zárta a Szkéné Színház

Tartalmas évadot zárt június 20-án a Szkéné Színház. A 240 előadáson (11 bemutató, amelyből 9 koprodukció) több, mint 30.000 néző fordult meg színházunkban szeptember 4. óta, amely 92.8%-os látogatottságot jelent, a nézőszám 40%-kal nőtt az előző évadhoz képest. Soha ennyi előadás és néző nem volt még korábban egy évad alatt a színházban!

Ahogy a sajtóközlemény kiemeli, Csákányi Eszter először dolgozott Pintér Bélával, és a következő évadban, a társulat készülő bemutatójában is viszont láthatják az érdeklődők. Pintér Béla Szép Ernő-díjban részesült a színpadi nyelv megújításáért, a XX. Nemzetközi Könyvhétre pedig nyolc drámája jelent meg kötetben.

A színház Kő, papír, olló című osztályterem-színházi előadása a pályaválasztás előtt álló diákok számára készült, amit elsősorban hátrányos helyzetű települések iskoláiba vitték el, ahol a tanulókkal az előadás kapcsán a továbbtanulást megelőző nehézségekről beszélgettek. A foglalkozáson eddig több mint háromszáz diák vett részt.

Vendégeskedett a Műegyetem rakparton a sepsiszentgyörgyi M Stúdió valamint a Temesvári Csiky Gergely Állami Magyar Színház is. Ez utóbbi által megrendezett TESZT Fesztiválra a Szkéné három előadása is meghívást kapott éppúgy, mint a nyár végén rendezendő Vidor Fesztiválra, ahol a Bivaly-szuflé, a Bányavakság és A 42. hét is szerepel.

A következő évad első bemutatója a POSZT-on felolvasó színházi keretek között már bemutatott Bányavíz lesz, amely a Bánya-trilógia záró epizódja. Beugrással lesz látható Szegeden a THEALTER Fesztiválon és az Ördögkatlan Fesztiválon A nagy füzet Zsámbékon, ahol Nagy Norbert szerepét Keresztes Tamás, a Katona József Színház művésze veszi át.

forrás: http://7ora7.hu/