Jövő héten indul az I. ZAlaegerszegi KOrtárs Művészeti Fesztivál

A korábbiaknál is gazdagabb kulturális kínálat várja a zalaegerszegieket és a városba látogató vendégeket idén.

Július első két hetében, a Manna Produkció és a Kvártélyház Szabadtéri Színház szervezésében első alkalommal rendezik meg a ZAlaegerszegi KOrtárs Művészeti Fesztivált, amely során több független színházi társulat is bemutatkozhat a városban.

A fesztivál nyitónapján, július 1-jén utcát neveznek el Gábor Miklósról, a zalai megyeszékhelyről származó színészóriásról, majd képzőművészeti kiállítás nyílik Szunyoghy Viktória festőművész képeiből. A fesztivál első színházi eseményeként a rendezvénysorozatnak otthont adó Kvártérlyház Szabadtéri Színház előadását, a Lendvai képek című zenés történelmi játékot láthatja a közönség.

A kéthetes fesztivál programjában szerepel színház, zene, irodalmi beszélgetéssorozat kortárs írókkal, felolvasószínház és bábelőadás is. A programok között minden korosztály találhat kedvére valót, ezért a fesztivál mottója nem véletlenül: „Mindenki Egerszegre!”.

A július 1. és 14. között zajló eseménysorozaton látható lesz a Füge és a MU Színház közös produkciójában készült karamazov július 3-án, a Mannától a Kicsi nyuszi hopp hopp 4-én, a Francia rúdugrás 6-án, a Telefondoktor 9-én. Gyerekelőadásként 5-én a Világszép nádszálkisasszonyt ajánlják a Neptun Brigádtól, 12-én Fabók Mancsi bábszínházának előadását, A székely menyecske meg az ördögöt. A Színház- és Filmművészeti Egyetem Toldi című előadása 13-án tekinthető meg.