ÚJ FŐRENDEZŐ A MÓRICZ ZSIGMOND SZÍNHÁZBAN

2017.01.04.

Új főrendező kezdte meg a munkát a Móricz Zsigmond Színházban január elején. Göttinger Pál neve nem ismeretlen a nyíregyházi közönség előtt, hiszen korábbi VIDOR Fesztiválokon szereplőként és rendezőként is megismerkedhetett vele a publikum.

Január első napjaiban már megkezdte a munkát Göttinger Pál a Móricz Zsigmond Színházban. A teátrumban főrendezőként tevékenykedik majd a 33 éves szakember. Göttinger Pál 2007-ben végzett a Színház- és Filmművészeti Egyetem színházrendező szakán. Vendégrendezőként megfordult számos fővárosi és vidéki színházban, de a határon túl is bebizonyította már tehetségét. 2009-ben az Ördögkatlan Fesztivál munkatársa lett, 2012-től pedig rendszeresen dolgozott a budapesti Momentán Társulattal. Később a Bárka Színház és a kaposvári Csiky Gergely Színház társulatának volt a tagja, 2014 végéig pedig a Pesti Magyar Színház főrendezőjeként dolgozott. Nyíregyházán nem cseng ismeretlenül a neve, hiszen 2014-ben a VIDOR Fesztiválon a Telefondoktor főszerepéért díjat kapott a zsűritől, 2016-ban pedig A csemegepultos naplója című monodrámát rendezte a színházi seregszemlén. A szabolcsi megyeszékhelyre konkrét tervekkel érkezett a főrendező.


„NEM ÚJRAKEZDENI JÖTTEM”


Göttinger Pál, a Móricz Zsigmond Színház főrendezője elmondta, a legfontosabb számára az, hogy köze legyen ahhoz a munkához, ami itt zajlik. Hozzátette, nem újrakezdeni jött, vagy nem a semmiből építkezni, hiszen ez egy nagy múltú és hatalmas munkát végző társulat. Göttinger Pál kifejtette, az ambíciói ugyanazok, mint mindenkié: a lehető legjobb előadásokat szeretné a lehető legtöbb néző elé vinni.


MÁRCIUSBAN CASTEL FELICE

A főrendező már ismerkedik a társulat tagjaival. Beszélget, próbákat látogat, előadásokat néz meg és figyeli, miben és hogyan állhat az itt játszók és dolgozók segítségére. Közben pedig dolgozik a következő évadon, de megkezdődtek itteni bemutatójának a munkálatai is. Január végén kezdi próbálni a Móricz Zsigmond Színház társulata Hamvai Kornél Castel Felice című darabját, aminek premierje március elején lesz Nyíregyházán.