Apertúra az Ördögkatlanban

Jövünk a programokkal!!! (A pontos időpontokat később tudjuk meghirdetni, türelmeteket kérjük)
Tavaly nálunk köszönt el közönségétől a k2 Színház, idén nálunk mutatkozik be a régi-új társulat Apertura néven. Több új előadásukat elhozzák a Katlanba, ami biztos, az a Hidegpont!
A rendező, Benkó Bence így ír erről a munkáról:
„Az Apertúra új előadása – a Rebellisekhez hasonlóan – a színészek saját történetei és improvizációi alapján születik, azokat fikcióval keverve. Avagy hogyan működik - nem csak - színházi világunk: Scorsese, Guy Ritchie és Tarantino után szabadon. Biztos, hogy lesz benne színház, párhuzamos dimenziók, fröcsögni fog a vér és mindenki örül, ha túléli. Mindeközben pedig szól a ragtime! A legfontosabb gondolat, amely életre hívta bennem az elképzelést, az a felismerés volt, hogy minden ember egy külön valóságban él, a saját narratíváját érzékeli. A másik szemszögébe való belehelyezkedés igen sok esetben vitákat, veszekedéseket dönthetne el, hiszen az esetek nagy százalékában az emberek pusztán saját valóságuk rabjai és emiatt képtelen a másik megértésére, emiatt nehéz egyeztetni a nézőpontokat, ez szül feszültségeket otthon, a munkahelyen, az utcán, bárhol. Félreértésekről van szó, nem pedig eleve hazug, szándékos csúsztatásokról.”
Az Ördögkatlan tulajdonképpen azért van, hogy a „külön valóságokból”, ha csak öt napra is, de közös valóságot teremtsen. Mégpedig olyat, amiben jó létezni.
Az Apertúra hozza még a színházi legendákból épült Nekem is jár a kávé! című „stand-up előadást” és persze tantermi előadásokat is. Úgy köszöntünk el tőlük örökre, hogy máris találkozunk!