Így írtok ti, így játszunk mi – A Momentán Társulat ezúttal klasszikus és kortárs szerzők stílusában improvizál

A Színházrendezők Viadala című legújabb improvizációs előadásában a társulat klasszikus színházi szerzőket, műfajokat idéz meg, bemutatva és egyben ki is fordítva a drámaírói stílusjegyeket, tipikus fordulatokat, jellegzetes karaktereket.

A társulat azt ígéri, hogy népszerű drámaírók, karakteres színházrendezők, öntudatos statiszták és hóbortos színészóriások bőrébe bújva fog improvizálni. Tragikus királydrámák, vérbő vígjátékok, gimnáziumi kötelezők és posztmodern abszurdok –

a társulat sosemvolt színdarabokat ír, rendez és játszik el Csehov, Beckett vagy épp Spiró György stílusában,

mindezt megfejelve a színházi próbák különleges atmoszférájával.

A Momentán Társulat az előadás során négy különböző ismert drámaíró sosemvolt színművének improvizált színházi rendezésébe enged bepillantást, majd a közönség szavazhat, melyik hármat nézné tovább. Ezután újabb kör jelenetet láthatunk, immár három drámaírói stílus és színházrendező versenyét, majd újabb szavazás – míg végül egyetlen győztes rendezés és egy improvizált színházi történet befejezése bontakozhat ki a közönség döntése alapján. A februári bemutató előadáson a négy improvizált színdarab egy Ibsen-dráma, egy Shakespeare-mű, egy kortárs angol dráma és egy musical lesz.

A Színházrendezők Viadala előadását február 18-án mutatják be, este 7 órától az Impróban, a VI. kerület, Ó utca 4. szám alatt. Ezt követően az előadás havonta egy alkalommal lesz látható, legközelebb március 31-én.