Kórusok Téli Éjszakája

Mi az a Kórusok Éjszakája?

A Kórusok Éjszakája egy amatőr kórusfesztivál, a budapesti kulturális élet pezsgő rendezvénye. Idén hatodik alkalommal nem csak nyáron, hanem télen is megrendezzük a fesztivált, és a Kórusok Téli Éjszakáján a Magyar Zene Házában töltjük meg hanggal a telet 2023. február 25-én! Hiszünk benne, hogy énekelni mindenki tud, és a kóruskultúrának nem csak a klasszikus koncerttermekben van helye. Az együtt éneklés örömöt ad, lelkesít, megmozgat, összhangba hoz, közösséget teremt. Ennek szellemében hazai amatőr kórusok adnak összesen 30 koncertet az épület 5 párhuzamos helyszínén. A kórusokat hat kategóriába soroltuk: klasszikus, egyházzene, könnyű, kortárs, gyerekkórus; így minden koncertsávban többféle stílusból választhat a közönség. A fesztivál záróakkordja ismét a közös éneklés lesz, ahol a fesztivál záródalát éneklik a résztvevő kórusok és a közönség – együtt. Találkozzunk tehát a Városligetben, a Magyar Zene Házában február 25-én 18:00 órától! Jegyek elővételben a helyszín honlapján válthatóak január 12-étől, korlátozott számban pedig a helyszínen is kaphatóak lesznek.

Mikor és hol lesz a Kórusok Téli Éjszakája?

2023. február 25-én, szombaton 18:00 és 22:30 között Budapesten, a Magyar Zene Házában: 1146 Budapest, Olof Palme sétány. 3-5.

Jegyinformáció

Jegyeket a Magyar Zene Háza honlapján vásárolhatsz január 12-étől, illetve korlátozott számban a helyszínen is. A jegyek egységesen 2800 Ft-ba kerülnek.

Mit jelent az Éneklő Ház?

Az esemény nyitányaként, 18:00-kor és közepén, 20:00-kor a fellépő kórusok a Magyar Zene Háza előcsarnokában adnak 1-1 perces ízelítőt műsorukból, hogy a látogatók kedvük szerint választhassanak a koncertek közül.

Mi a Záródal?

Az este befejezéseként csapunk egy nagy közös éneklést! Rövid daltanítás után a közönség és a fellépők együtt éneklik el a Kórusok Téli Éjszakájának záródalát.

Felléphetek a kórusommal?

A Kórusok Éjszakájának programja megtelt. Azonban ne felejtsd el, hogy a rendezvény végén közös éneklés lesz, ahol mindenki fellépő!

Kik szervezik a Kórusok Éjszakáját?

A Kórusok Éjszakáját a Csíkszerda Egyesület önkéntesei szervezik.