Ugrás a fő tartalomra

Most épp ez

Premierek az Ördögkatlanon!

Ezen a nyáron számos színházi bemutató lesz az Ördögkatlan színházi tereiben. Protekciósan kiemelünk két Ördögkatlan Produkciót: augusztus 5-én az Amfiteátrumban először látjuk-halljuk a Másnap című koncert-színházat, melyben Cseh Tamás és Csengey Dénes 1986-ban írt dalait tisztogatja meg, énekli el Beck Zoli és Szűcs Krisztián. Stefan Zweig Sakknovella című kisregényéből írt Fekete-fehér címmel vadonatúj monodrámát Légrádi Gergely – ezt augusztus 7-én játssza az Ördögkatlan mindenese, többek között remek színésze, Göttinger Pál. Az előadást Ujj Mészáros Károly rendezte. És premierrel jelentkezik az „Orlai-művek” is: augusztus 4-én Nem baj, majd megértem címmel a Bodor Johanna önéletrajzi regényéből készült előadás látható a Mokos Pincészet színpadán, rendező: Szikszai Rémusz. Először láthatják a nézők a Tar Sándor írásaiból készült A mi utcánk című produkciót is Köles Ferenccel a főszerepben – ennek hivatalos bemutatója majd ősszel történik meg a Pécsi Nemzeti Színházban. És per

Nyit a nyíregyházi szabadtéri színpad is

A nyíregyházi Móricz Zsigmond Színház májustól elkezdi a 2020/21-es évadban elmaradt előadásainak pótlását. A tervek szerint a nézők májustól a Rózsakert Szabadtéri Színpadon és a Krúdy Kamara színpadán láthatják a produkciókat.

A Rózsekert színpadán újra bemutatkozik az Édes Charity című klasszikus Broadway musical, amely garantálja a kellemes nyáresti szórakozást a nyíregyházi közönségnek. A legendás Neil Simon-szöveg és Bob Fosse koreográfiája ezúttal Horváth Illés rendezésében nyűgözi le a nézőket. Ezen kívül látható lesz még egy Neil Simon darab, A napsugár fiúk című vígjáték a kaposvári Csiky Gergely Színház művésze, Mészáros Tibor rendezésében, illetve egy harmadik New York-i klasszikus, a Funny Girl is visszatér. Ez utóbbit Szente Vajk állította színpadra, aki gyakori vendégművész Nyíregyházán.
A Móricz Zsigmond Színház kamaraszínpad olyan előadásokkal tér vissza, mint Göttinger Pál Bogáncsvirág című kétfelvonásos krimije, Viktor Pelevin regényadaptációja, A rovarok élete, Raymond Queneau improvizációs vígjátéka, az Új stílusgyakorlatok, illetve Martin Mcdonagh groteszk komédiája, A kripli.

A Móricz Zsigmond Színház nyári bemutatói:

Előadások a Rózsakert Szabadtéri Színpadon:

  • Neil Simon: Édes Charity (rendező: Horváth Illés)
  • Neil Simon: A napsugár fiúk (Mészáros Tibor)
  • Jule Styne – Bob Merrill – Isobel Lennart: Funny Girl (rendező: Szente Vajk)

Előadások a Krúdy Kamaraszínpadon:

  • Göttinger Pál: Bogáncsvirág (rendező: Göttinger Pál)
  • Viktor Pelevin: A rovarok élete (rendező: Kovács D. Dániel)
  • Raymond Queneau: Új stílusgyakorlatok (rendező: Olt Tamás)
  • Martin Mcdonagh: A kripli (rendező: Halasi Dániel)