Ugrás a fő tartalomra

Most épp ez

Orlaisok az Irodalom Éjszakáján

Június 23-án este kilenc belső-erzsébetvárosi helyszínen tíz művészünkkel találkozhattok az Irodalom éjszakáján.    Az irodalmi happening formabontó stílusban, kevéssé ismert, különleges helyeken hozza közelebb a világirodalmat. Az idei téma: VÉSZKIJÁRAT.  Művészeinkkel június 23-án 19 és 23 óra között a következő helyszíneken találkozhattok: * Akácos Udvar (Akácfa u. 61. ) Dékány Barnabás – Jeroen Olyslaegers: Védőr (Belgium / Flandria) * BKV-székház, Egri terem (Akácfa u. 15. ) Gombó Viola – Maarja Kangro: Atroposz Opel Merivája (Észtország) A felolvasásokat jeltolmács közvetíti a siketek és nagyothallók számára. * Borganika (Klauzál tér 11. - Klauzál téri Vásárcsarnok, 1. emelet) Schruff Milán – Thomas Bernhard: A pince (Ausztria) * Csányi5 (Csányi u. 5.) Nagy Dániel Viktor – Arnon Grunberg: Anyajegyek (Hollandia) * Dover ház, pince (Király u. 9.) Ullmann Mónika – Sofi Oksanen: A kutyafuttató (Finnország) * Dover ház, udvar (Király u. 9.) Péter Kata – Ina Valcsanova: A Krach sziget

A Bogáncsvirággal indul a szabadtéri szezon

Bérletpótló előadásokkal indul a szabadtéri színházi szezon Nyíregyházán. A Rózsakertben május 20–21–22-én 19.30-tól a Junior Prima díjas Göttinger Pál Bogáncsvirág című krimijét láthatja a Móricz Zsigmond Színház elsősorban bérletes közönsége, de korlátozott számban jegyek is válthatók a darabra. A kétrészes produkciót egy, a szabadtéri színpadon kialakított, 150 férőhelyes és fedett kamaranézőtéren mutatja be Fodor Boglárka, Tóth Károly, Illyés Ákos, Pregitzer Fruzsina, István István és Tar Dániel.

A történet főhőse Fiona, aki nem gyerek már, de eddig halogatta a felnőtté válást, ám elveszíti a szüleit egy balesetben. Az apja holmijai között különös iratokra bukkan – kiderül, hogy birtokokat örökölt a világ végén. Nekiindul hát, hogy felfedezze magának a helyet, amelyről azelőtt sosem beszéltek neki. Lassacskán világossá válik számára, hogy egész eddigi életében hazudtak neki, a megbolygatott múlt pedig felkavarodik, és hamarosan az életét fenyegeti.