$type=ticker$label=0$cols=3$va=0$count=99

Fesztiválkörkép: Legyen tánc!

A tavalyi fesztiválszezont tönkretette a járvány, idén nyáron viszont úgy tűnik, esélyt kapnak végre a nagyobb tömegeket vonzó rendezvények. Persze vannak olyan események, amelyekről már biztos, hogy 2021-ben is le kell mondanunk, de jó néhány olyan is, amelynek szervezői továbbra is kitartóan várják, hogy a kormány enyhítsen a rájuk vonatkozó korlátozásokon. Orbán Viktor a péntek reggeli rádiós interjújában közölte, ha elérjük az 5 milliós „korszakhatárt” a beoltottak számára vonatkozóan, a zenés-táncos rendezvények is megnyithatják kapuikat azok előtt, akik rendelkeznek védettségi igazolvánnyal. Cikkünkben végigvesszük azt is, ha ez bekövetkezik, a fesztiválok szerelmesei milyen rendezvényeken mulathatnak majd.

Nagy reményeket fűz a fiatalság az idei nyárhoz. A kormány múlt hónap végén megkezdte a lépcsőzetes nyitást, melynek eredményeként az április 25-i hétvégén ellepték az emberek a szabaddá vált teraszokat. Azóta a vendéglátóhelyek belső terei is látogathatók azok számára, akik védettségi igazolvánnyal rendelkeznek, és nagyon úgy tűnik, hogy hamarosan a koncertek is megkapják a zöld utat. Orbán Viktor a szokásos péntek reggeli rádiós interjújában belengette, hogy 5 millió beoltott a bűvös határ, amit a napokban, akár vasárnap, el is érhetünk. Onnantól enyhítenek a korlátozásokon és bizonyos feltételek mellett élő zenés eseményeket is lehet majd tartani.

Nem csoda hát, hogy pénteken mindenki a Magyar Közlöny friss számát várta, a miniszterelnök által említett enyhítések ugyanis nem voltak teljesen egyértelműek. Elsősorban a zenés-táncos rendezvények esetén merült fel az az egyáltalán nem elhanyagolható kérdés, hogy védettségi igazolvánnyal vajon korlátlan számú látogatót fogadhatnak-e majd az eseményeken a szervezők. Erre vonatkozóan a miniszterelnök ugyanis csupán annyi konkrétumot árult el, hogy oltási kártya kell a részvételhez, ami reménykeltő lehet ugyan, ám hátradőlni mindig csak akkor érdemes, ha a részletek a Magyar Közlönyben is rögzítve vannak.

A szemfülesebbek észrevehették, hogy nem sokkal 17 óra után a kormany.hu oldalán több információt is közöltek, amelyek ipari forrásainkat arra engedték következtetni, hogy oltási igazolvánnyal létszámkorlát nélkül látogathatók majd a zenés-táncos rendezvények. Késő este végül a Magyar Közlönyben is megjelentek a részletek az 5 millió beoltottnál életbe lépő intézkedésekről, melynek rövid levonatában a koncertekre vonatkozó kitételnél csupán annyi szerepelt, hogy


ZENÉS-TÁNCOS RENDEZVÉNY CSAK VÉDETTSÉGI IGAZOLVÁNNYAL LÁTOGATHATÓ.


Miután cikkünkben kizárólag ezekre a típusú rendezvényekre fókuszálunk, álljanak itt a közlöny 34. oldalán kifejtett részletek, amelyek közt továbbra sincs szó arról, hogy bármiféle létszámkorlátot megszabnának ezeken az eseményeken. A védettségi igazolvány viszont kötelező, egyetlen kivétellel.
Zenés-táncos rendezvényt az alábbiak szerint lehet megtartani:
(2) A zenés-táncos rendezvény helyszínén, életkorra való tekintet nélkül – az (5) bekezdés szerinti kivétellel – kizárólag koronavírus ellen védett személy tartózkodhat.
(3) A zenés-táncos rendezvény helyszínén – az (5) bekezdés szerinti kivétellel – koronavírus ellen nem védett személynek tilos tartózkodni.
(4) Tilos zenés-táncos rendezvényt koronavírus ellen nem védett személyek számára szervezni, tartani, meghirdetni, arra fellépőket, illetve nézőket toborozni.
(5) A zenés-táncos rendezvény helyszínén – a videóklip-forgatáson vagy más audio- vagy videófelvételen statisztaként történő közreműködés kivételével – koronavírus ellen nem védett személy is foglalkoztatható, azzal, hogy – a fellépők kivételével – a zenés-táncos rendezvény teljes időtartama alatt az 1. § (1) bekezdésében meghatározott módon köteles maszkot viselni.
(6) Ha a zenés-táncos rendezvény helyszínén videóklip-forgatást vagy más audio- vagy videófelvételt tartanak, a felvételen statisztaként kizárólag koronavírus ellen védett személy vehet részt.
(7) A zenés-táncos rendezvény szervezője, valamint a zenés-táncos rendezvény helyszínének üzemeltetője vagy vezetője, illetve a szervező, az üzemeltető vagy a vezető alkalmazottja köteles annak a személynek a beléptetését megtagadni, valamint a belépését megakadályozni, aki a koronavírus elleni védettségét az e rendeletben meghatározott módon nem igazolja.
(8) A (2)–(6) bekezdés szerinti védelmi intézkedés betartatásáról a zenés-táncos rendezvény szervezője, illetve a zenés-táncos rendezvény helyszínének üzemeltetője köteles gondoskodni.

Hosszú volt a csend

Ha visszaszaladunk az időben, tavaly március 11-én jelentette be a kormány az első lezárásokat, azonnal leállítva a nagy tömegeket vonzó eseményeket. A váratlan helyzet azokat sokkolta leginkább, akik a turizmus, a vendéglátás, illetve a szórakoztatóipar területén dolgoznak, a korlátozó intézkedések miatt ugyanis ők hosszú időre bevétel nélkül maradtak. Bizonytalanná váltak a hétköznapjaik, a járvány alakulása határozta meg, hogy épp mit lehetett nekik és mit nem, mikor folytathatják azt a munkát, ami az egzisztenciájukat biztosította. Tavaly nyáron ugyan volt némi enyhítés, egy ideig 500 fős létszámkorláttal zenés-táncos rendezvényeket is lehetett tartani, de a második hullám újabb lezárásokat hozott, kockára téve több tízezer ember megélhetését.

A művészet, a szórakoztatás, a vendéglátás ugyanúgy munka, mint bármi más, ráadásul olyan típusú, amit nem képes bárki megcsinálni. Akik ezeken a területeken dolgoznak, már több mint egy éve bizonytalanságban élnek, ami nem csak anyagilag, de lelkileg is megterhelő. A kiszolgáltatottság és a fölöslegesség nyomasztó érzése, ha nem is hangoztatják, valószínűleg mindegyikükben ott van.


Nem feltétlenül a pénz miatt, csak hogy történjen már valami.

Az már szinte biztos, hogy az idei nyár sem lehet még teljesen szabad, már ami a rendezvényeket illeti – azok ugyanis, akik nem rendelkeznek védettségi igazolvánnyal, jelen állás szerint akkor sem látogathatják a zenés-táncos eseményeket, ha a beoltottak száma eléri az 5 milliót, és megnyitják kapuikat a szórakozóhelyek.

Mit tartogat az idei szezon?

Azok a fesztiválok, amelyek valóban hatalmas tömegeket vonzanak, illetve ahol külföldi előadók is rendre megfordulnak, jórészt ezt az évet is elengedték: már biztos, hogy a Sziget, a VOLT és a Balaton Sound elmarad, de a FEZEN szervezői is eldöntötték, hogy idén nem rendezik meg a székesfehérvári többnapos bulit, helyette Liget néven indítanak koncertsorozatot magyar előadókkal.


Hiába bízott benne a közönség, idén sem szigetelhetünk.

Olyanok is vannak persze, akik mostanáig kitartottak, feszülten figyelve a kormány döntéseit. Ilyen a VOLT produkcióhoz tartozó Strand Fesztivál és a B My Lake, illetve a Szegedi Ifjúsági Napok, utóbbi továbbra is bízik abban, hogy idén ők zárhatják a nyarat. A line up persze még bizonytalan, bár Lobenwein Norbert legutóbbi nyilatkozata szerint a Strand Fesztivál külföldi fellépői még nem jelezték, hogy visszalépnének, azért lehetnek kétségek afelől, hogy turné nélkül vajon idejön-e mondjuk Kanadából a SUM 41. A Campus Fesztivál is a kivárók csapatát erősíti, de a debreceni rendezvény szervezői már korábban kijelentették, hogy idén kizárólag hazai zenekarokkal terveznek.

Az eddigi bejelentések alapján megtartják a Fishing on Orfűt is, bár a júniusi dátum közben augusztusra változott, az eredeti időpontban pedig nagy eséllyel egy családias rendezvénnyel kárpótolják a közönséget. A Bánkitó Fesztivál már május elejétől árulja a jegyeit és line upot is hirdetett, de a Sun Fesztivál, a Művészetek Völgye, a Paloznaki Jazzpiknik, az Ördögkatlan, az EFOTT, a Veszprémi Utcazene Fesztivál, a VeszprémFest, a RockBalaton, a Rockmaraton, a Tábor Fesztivál és a Fekete Zaj Fesztivál csapata is készen áll a nyitásra. Ezek a rendezvények – két kivétellel – mind a nyár második felét igyekeztek becélozni, feltehetőleg azért, mert a júniusi nyitás korábban elég bizonytalannak tűnt. Ha mind megvalósul, az túlkínálatot eredményezhet elsősorban augusztusban a fesztiválpiacon, főleg, miután a fellépők terén sok esetben nagy valószínűséggel hasonló lesz a felhozatal.

Listázva a nagy esélyesek:
Rockmaraton (2021. július 5–10.)
Bánkitó Fesztivál (2021. július 7–10.)
S.U.N. Fesztivál (2021. július 19–26.)
Campus Fesztivál (2021. július 21–25.)
Művészetek Völgye (2021. július 23. – augusztus 01.)
Paloznaki Jazzpiknik (2021. július 29–31.)
Ördögkatlan (2021. augusztus 3–7.)
EFOTT (2021. augusztus 11–15.)
RockBalaton (2021. augusztus 12–15.)
VeszprémFest (2021. augusztus 17–21.)
B My Lake (2021. augusztus 18–21.)
Strand Fesztivál (2021. augusztus 19–21.?)
Fekete Zaj Fesztivál (2021. augusztus 18–21.)
Fishing on Orfű (2021. augusztus 24–28.)
Veszprémi Utcazene Fesztivál (2021. augusztus 25–28.)
Tábor Fesztivál (2021. augusztus 25–29.)
A koncerthelyszínek is már csak a bejelentésre várnak

Bár a miniszterelnök péntek reggeli nyilatkozata a létszámkorlát tekintetében első körben bizonytalanságra adhatott okot, a legtöbb szórakozóhelynek – a tavalyi gyakorlathoz hasonlóan – biztos, hogy több forgatókönyve is volt a nyitást illetően. Nagy valószínűséggel már meg is vannak az induló programok, csak annyi kell, hogy elérje az 5 milliót a beoltottak száma. A Budapest Park talán a legbiztosabb abban, hogy ez akár holnapra meg is történhet, a szervezők ugyanis délelőtt 10 órára bejelentést ígértek.

Frissítés: Bár még nem tartunk ott, a rendezvényszervezők és a zenekarok sorra jelentik be a koncerteket. A meghiredett eseményekről itt olvashat.

Ezeken az oldalakon nincsenek saját írások. A cikkek forrását az egyes bejegyzések végén lehet megtalálni.

/fa-tags/ TÁRGYMUTATÓ.

600 kilométer 100 guinness a csemegepultos naplója a gyáva a gyermek és a varázslat a haramiák a hülyéje a kék hajú lány a kéz a kis kéményseprő a köpeny a közös többszörös alapítvány a magyar színházakért alba regia szimfonikus zenekar aldi női futógála állj bele aNNa anyám éhesnek tűnik aradi kamaraszínház aranytíz archívum arden az elvarázsolt disznó az ember tragédiája az öreghíd alatt b32 baal babel sound baja balatonboglár balatonfüred balfácánt vacsorára bálna bárka bátorságpróba bencs villa beszélő levelek bisb bivaly-szuflé bob herceg bogáncsvirág bohémélet borral oltó fesztivál börtönrádió bsi budaörs budapest improv show budapest music center budapesti kamaraszínház budapesti vonósok budoár kiállítás busz-színház CAFe Budapest caminus castel felice castel felice vizsga centrál címlap club70 cosí fan tutte cover cupido és a halál cv családi játszmák családi ünnep cseh tamás csíkszerda csoportterápia csukás-díj dankó rádió danubia zenekar debrecen debreceni tavaszi fesztivál delila deszka fesztivál dido és aeneas díjak elismerések don juan dráma kortárs színházi találkozó drámaíró verseny due duett dunapart dunaújváros e-színház egri tavaszi fesztivál egy csók és más semmi egy kiállítás rémei éhség élnek mint a disznók előadásszámok email ének a három hollóhoz english erkel színház ernani érzékenyítő fesztivál esztergom eucharisztikus kongresszus europa cantat ezek mennek falstaff fekete-fehér fellegek fesz segélyalap fiatal írók fidelio színházi est finito firkin fishing on orfű fogság francia sanzonest friss hús furnitur füge független előadóművészeti szövetség gianni schicchi gödöllő grecsó grisnik petra gusztinak megjött az esze gyerekstúdió gyilkosok gyógyír északi szélre győr győri tavaszi fesztivál gyulai várszínház hajmeresztő halál hotel halastó hangoló hárman a padon harminchárom változat haydn-koponyára háromszögek hatok csoport hatszín teátrum hazug hét domb fesztivál hetedik alabárdos hetedik mennyország hírek hírszerzők hogy szeret a másik hol hoppart hrabal-vurstli humorfesztivál így tanultam meg vezetni imprójam imprómaraton in medias brass in memoriam cseh tamás interjú irodalom éjszakája jak jászberény jegyek jó kérdés junior príma jurányi k2 színház kalandra fül fesztivál kaposvár katona képek kibelátó kicsi szívem kávéba pottyant kis suttogás kisfaludy színházi fesztivál kisvárda kmtg kolozsvár koma komárom komédium koronavírus kortárs drámafesztivál kórusok éjszakája kőszeg köszönet estéje-estélye kritika kritikusdíj-átadó kuk kultkikötő kultúrfürdő kurátorok lakott sziget láthatatlan állomás latinovits diákszínpad leenane szépe leonardo lev&te limerick-bajnokság líra és epika london love and money love and money vizsga macskadémon madách színház madame poe magdafeszt mágnás miska magvető magyar rádió magyar színház magyar színházi társaság magyar zene háza manhattan short manna manőver margó irodalmi fesztivál más olvasnivaló menház színpad merlin mesterjátszma mikor mindenütt jó mindenütt nő mintaapák miskolc miszépmiszépmiszép mojo momentán monodráma fesztivál móra kiadó most fesztivál motto mozart-kommandó mozgófénykép mozsár műhely mu múzeumok éjszakája művészetek palotája művészetek völgye nagykanizsa naptár nefelé négyhangú opera nemzeti filharmonikusok nemzeti színház nézőművészeti kft nézőpont színház nofilter nyílt nap nyinyernya nyíregyháza nyolc nő óbudai társaskör ómama online fordítónapok operabeavató operaház operajátszóház operamacera operavita operettszínház orlai othello gyulaházán ők ördögkatlan örkény örkény vurstli örömimpró pájinkás jános pannonhalma papp jános párkák patália páternoszter patreon pécs pécsi egyetem pesthidegkúti művészeti fesztivál pesti barokk pesti magyar színiakadémia petőfi irodalmi múzeum pim dia hangoskönyvek pinceszínház placcc pokol portré postart poszt poznan pozsonyi piknik rádió rádiójátékosok radnóti remény rendezők viadala rév fülöp rögvest russian indie film fesztival sakknovella shots festival sinaia sly snowman soharóza sokszemközt somló cirqsz song-óra sopron sorozat a vidéki operajátszásról stockholm susotázs szabadesés szeged székely-könyv szemes fesztivál szénakutyák szent imre szentendrei teátrum szép heléna szerzői munkák szfe színház a város színház tv színházak éjszakája színházi törvény színlapok szívem szeret szkéné szombathely szöveg szputnyik hajózási társaság táblázat tárgymutató tartalom tatabánya telefondoktor temesvár tengeren 2008 tengeren 2019 térkép terminál workhouse teszt thália the irish coffee thealter tilos rádió tivoli tóbiás és az angyal törőcsik-emlékest trefort színjátszó fesztivál váci dunakanyar színház vágánybenéző van egy határ városmajor vaskakas veled kerek vera vidéki színházak fesztiválja vidor fesztivál vigadó visszaszámláló volt egyszer egy ndk vonalhúzás zalaegerszegi kvártélyház zeneakadémia zichy major zsolnay negyed
Név

600 kilométer 100 guinness,4,a csemegepultos naplója,242,a gyáva,1,a gyermek és a varázslat,3,a haramiák,32,a hülyéje,21,a kék hajú lány,2,a kéz,48,a kis kéményseprő,2,a köpeny,34,a közös többszörös,34,alapítvány a magyar színházakért,3,alba regia szimfonikus zenekar,7,aldi női futógála,1,állj bele,1,aNNa,29,anyám éhesnek tűnik,3,aradi kamaraszínház,3,aranytíz,4,archívum,3,arden,1,az elvarázsolt disznó,12,az ember tragédiája,1,az öreghíd alatt,60,b32,8,baal,2,babel sound,1,baja,1,balatonboglár,2,balatonfüred,2,balfácánt vacsorára,27,bálna,2,bárka,268,bátorságpróba,6,bencs villa,1,beszélő levelek,4,bisb,1,bivaly-szuflé,54,bob herceg,37,bogáncsvirág,33,bohémélet,62,borral oltó fesztivál,1,börtönrádió,3,bsi,1,budaörs,5,budapest improv show,10,budapest music center,1,budapesti kamaraszínház,1,budapesti vonósok,11,budoár kiállítás,1,busz-színház,11,CAFe Budapest,8,caminus,72,castel felice,43,castel felice vizsga,5,centrál,3,címlap,8,club70,1,cosí fan tutte,47,cover,3,cupido és a halál,30,cv,1,családi játszmák,59,családi ünnep,3,cseh tamás,4,csíkszerda,65,csoportterápia,17,csukás-díj,10,dankó rádió,1,danubia zenekar,6,debrecen,11,debreceni tavaszi fesztivál,1,delila,2,deszka fesztivál,19,dido és aeneas,52,díjak elismerések,1,don juan,3,dráma kortárs színházi találkozó,6,drámaíró verseny,1,due,1,duett,2,dunapart,6,dunaújváros,2,e-színház,32,egri tavaszi fesztivál,1,egy csók és más semmi,1,egy kiállítás rémei,1,éhség,8,élnek mint a disznók,13,előadásszámok,1,email,1,ének a három hollóhoz,2,english,25,erkel színház,65,ernani,4,érzékenyítő fesztivál,1,esztergom,3,eucharisztikus kongresszus,7,europa cantat,7,ezek mennek,16,falstaff,1,fekete-fehér,38,fellegek,14,fesz segélyalap,9,fiatal írók,1,fidelio színházi est,3,finito,16,firkin,264,fishing on orfű,1,fogság,1,francia sanzonest,2,friss hús,2,furnitur,49,füge,124,független előadóművészeti szövetség,9,gianni schicchi,30,gödöllő,1,grecsó,1,grisnik petra,9,gusztinak megjött az esze,1,gyerekstúdió,2,gyilkosok,1,gyógyír északi szélre,85,győr,5,győri tavaszi fesztivál,3,gyulai várszínház,5,hajmeresztő,27,halál hotel,24,halastó,116,hangoló,1,hárman a padon,64,harminchárom változat haydn-koponyára,94,háromszögek,25,hatok csoport,1,hatszín teátrum,74,hazug,1,hét domb fesztivál,2,hetedik alabárdos,1,hetedik mennyország,15,hírek,3,hírszerzők,1,hogy szeret a másik,76,hol,4,hoppart,1,hrabal-vurstli,14,humorfesztivál,6,így tanultam meg vezetni,1,imprójam,1,imprómaraton,3,in medias brass,1,in memoriam cseh tamás,4,interjú,92,irodalom éjszakája,7,jak,2,jászberény,6,jegyek,1,jó kérdés,13,junior príma,4,jurányi,59,k2 színház,2,kalandra fül fesztivál,2,kaposvár,142,katona,76,képek,329,kibelátó,13,kicsi szívem kávéba pottyant,1,kis suttogás,5,kisfaludy színházi fesztivál,2,kisvárda,8,kmtg,1,kolozsvár,33,koma,38,komárom,5,komédium,1,koronavírus,136,kortárs drámafesztivál,15,kórusok éjszakája,63,kőszeg,195,köszönet estéje-estélye,1,kritika,458,kritikusdíj-átadó,15,kuk,3,kultkikötő,10,kultúrfürdő,26,kurátorok,9,lakott sziget,17,láthatatlan állomás,4,latinovits diákszínpad,1,leenane szépe,30,leonardo,1,lev&te,2,limerick-bajnokság,7,líra és epika,38,london,1,love and money,73,love and money vizsga,9,macskadémon,33,madách színház,4,madame poe,7,magdafeszt,6,mágnás miska,13,magvető,4,magyar rádió,17,magyar színház,140,magyar színházi társaság,9,magyar zene háza,2,manhattan short,5,manna,110,manőver,38,margó irodalmi fesztivál,7,más olvasnivaló,3,menház színpad,27,merlin,5,mesterjátszma,1,mikor,3,mindenütt jó,34,mindenütt nő,1,mintaapák,1,miskolc,1,miszépmiszépmiszép,54,mojo,51,momentán,134,monodráma fesztivál,9,móra kiadó,1,most fesztivál,6,motto,3,mozart-kommandó,2,mozgófénykép,44,mozsár műhely,4,mu,5,múzeumok éjszakája,1,művészetek palotája,17,művészetek völgye,31,nagykanizsa,1,naptár,1,nefelé,2,négyhangú opera,50,nemzeti filharmonikusok,7,nemzeti színház,11,nézőművészeti kft,46,nézőpont színház,9,nofilter,4,nyílt nap,4,nyinyernya,30,nyíregyháza,369,nyolc nő,26,óbudai társaskör,28,ómama,2,online fordítónapok,1,operabeavató,238,operaház,80,operajátszóház,21,operamacera,7,operavita,12,operettszínház,35,orlai,601,othello gyulaházán,42,ők,2,ördögkatlan,314,örkény,1,örkény vurstli,5,örömimpró,3,pájinkás jános,1,pannonhalma,2,papp jános,1,párkák,44,patália,2,páternoszter,1,patreon,2,pécs,42,pécsi egyetem,2,pesthidegkúti művészeti fesztivál,1,pesti barokk,84,pesti magyar színiakadémia,16,petőfi irodalmi múzeum,4,pim dia hangoskönyvek,3,pinceszínház,8,placcc,30,pokol,10,portré,1,postart,1,poszt,63,poznan,1,pozsonyi piknik,4,rádió,1,rádiójátékosok,3,radnóti,45,remény,10,rendezők viadala,4,rév fülöp,34,rögvest,24,russian indie film fesztival,1,sakknovella,2,shots festival,1,sinaia,1,sly,55,snowman,6,soharóza,82,sokszemközt,1,somló cirqsz,7,song-óra,1,sopron,1,sorozat a vidéki operajátszásról,4,stockholm,2,susotázs,126,szabadesés,39,szeged,223,székely-könyv,4,szemes fesztivál,2,szénakutyák,1,szent imre,1,szentendrei teátrum,15,szép heléna,21,szerzői munkák,4,szfe,18,színház a város,1,színház tv,58,színházak éjszakája,29,színházi törvény,1,színlapok,67,szívem szeret,4,szkéné,29,szombathely,28,szöveg,4,szputnyik hajózási társaság,25,táblázat,1,tárgymutató,1,tartalom,2,tatabánya,46,telefondoktor,176,temesvár,46,tengeren 2008,104,tengeren 2019,68,térkép,1,terminál workhouse,4,teszt,16,thália,75,the irish coffee,46,thealter,15,tilos rádió,3,tivoli,3,tóbiás és az angyal,30,törőcsik-emlékest,11,trefort színjátszó fesztivál,1,váci dunakanyar színház,4,vágánybenéző,11,van egy határ,28,városmajor,11,vaskakas,5,veled kerek,1,vera,102,vidéki színházak fesztiválja,13,vidor fesztivál,83,vigadó,2,visszaszámláló,1,volt egyszer egy ndk,3,vonalhúzás,34,zalaegerszegi kvártélyház,16,zeneakadémia,1,zichy major,1,zsolnay negyed,3,
ltr
item
GÖTTINGER PÁL: Fesztiválkörkép: Legyen tánc!
Fesztiválkörkép: Legyen tánc!
GÖTTINGER PÁL
https://www.gottingerpal.com/2021/05/fesztivalkorkep-legyen-tanc.html
https://www.gottingerpal.com/
https://www.gottingerpal.com/
https://www.gottingerpal.com/2021/05/fesztivalkorkep-legyen-tanc.html
true
457243742996709958
UTF-8
Ez a vége. Nincs találat erre. LÁSD MINDET Tovább... Reply Cancel reply Delete By Címlap PAGES CIKK Lásd mindet LÁSD MÉG A TÁRGYMUTATÓBAN ARCHIVE KERESÉS MINDEN CIKK. Nem találtunk semmit erre a keresésre Címlap Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content