Ugrás a fő tartalomra

Most épp ez

Törőcsik Mari összehozta egy estére Alföldi Róbertet és Vidnyánszky Attilát

Törőcsik Mari máig velünk él, kedden például összehozta a Nemzeti Színház korábbi és mostani igazgatóját is egy estére. A közönség több percig állva, némán tisztelgett a Nemzet Színésze előtt. „Hiányzik belőlünk a nagyvonalúság. A felülemelkedés képessége. Boldogító érzés, amikor ezzel mégiscsak találkozik az ember.” Törőcsik Mari mondatait nem véletlenül választotta a rendező, Bérczes László a keddi, a magyar dráma napján megrendezett „Senkié és mindenkié” – Törőcsik Mari-emlékest mottójává, hiszen a mai magyar színházi életből nagyon is hiányzik a nagyvonalúság és a felülemelkedés is. És igaza volt: tényleg boldogító érzés volt megtapasztalni, hogy ha máskor nem is, de egy ilyen megemlékezés erejéig képes ez a végletesen szétszakított szakma valamennyire közösen kiállni valamiért. Konkrétan Törőcsik Mariért. Újra. Legutóbb a 80. születésnapján volt így. Hiszen ő valóban senkié és mindenkié, nemigen sajátíthatja ki semelyik oldal, egész élete és művészete erről szólt. Az est Maár Gyul

Lakott sziget - negyedik rész: Bérczes László

Azt hittétek, ma nem lesz péntek? Pedig PÉNTEK VAN! 

Nekem a Bérczes László a barátom. Ezt olyan jó kimondani. Jól tudunk együtt dolgozni, együtt örülni, figyelni, táncolni, dumálni. És beszélgetni is. Mindent meg lehet tőle kérdezni, és bármit el lehet neki mondani. És most még titkokról is szó esett! Meg az időről, születésnapokról, színházról, beszélgetőkönyvekről, és... Egy kicsit a maratonról. Mert neki abból is van jópár. Remélem nemsokára az Ördögkatlan Fesztiválon táncolunk megint! 

Köszönöm, Laci, hogy eljöttél a szigetemre! 

Ez már a Lakott sziget negyedik adása, szóval ha most iratkozol fel, nagy dózisban kaphatod! https://www.patreon.com/gottinger És továbbra is nagyon köszi minden visszajelzést, mindig nagyon örülök nekik! Ha van kívánságotok, hogy ki legyen még vendég, azt is írjátok meg!