Ugrás a fő tartalomra

MOST ÉPP EZ

„Nehezen beskatulyázható a hangom”

MÁTHÉ BEÁTA A BOHÉMÉLET MIMIJE UTÁN DIDO SZEREPÉT ÉNEKLI A Göttinger Pál rendezte új Bohémélet-produkcióban vasárnap és kedden láthatja a közönség Mimi szerepében Máthé Beátát a Szegedi Nemzeti Színházban. Az SZTE-n diplomázott fiatal énekesnő szerepkört vált ezzel, hiszen néhány éve még mezzoszopránként a Parasztbecsület Santuzzájával debütált. – A Bohémélet a fiatalok operája, azok a produkciók a leghatásosabbak, amikor valóban ifjú énekesekkel állítják színpadra. Egyenesen vezetett a pályája Mimi szerepéig? – Sohasem gondoltam volna, hogy egyszer majd eléneklem Mimit. Az egyetemen a tanáraimtól nem ilyen típusú szerepeket kaptam, és néhány évvel ezelőtt a Szegedi Nemzeti Színházban is a Parasztbecsület Santuzzájaként debütáltam. Valószínűleg azért alakulhatott így, mert kicsit nehezen beskatulyázható az énekhangom. A beszédhangom mélyebb, ugyanakkor az éneklésben a magasságok természetesen jönnek, nem okoznak gondot. Hálás vagyok, hogy megkaptam most a Bohémélet Mimijét. Amikor isme

Ördögkatlan – a dátum már megvan, a fellépőkre még várni kell

Nem babonából, hanem a koronavírus-járvány jelentette létszámstopp után maradt el a tizenharmadik Ördögkatlan Fesztivál. A 2021-es évben már kijelölték a dátumot, de a rendezvény sorsa még nincs kőbe vésve. Bérczes László lapunknak súgott.

Idén augusztus 3. és 7. között bolydul meg főként Nagyharsány környéke, amikor öt napig prémium koncertek, színházi előadások és egyéb programok állnak majd a kultúra szolgálatába. A tizennegyedik fesztivál fellépőinek sora még nem látott napvilágot, de Bérczes László, a rendezvény egyik fő szervezője az Új Harkányi Híreknek elárulta: szándékuk szerint legalább kétharmadban a tavalyi terveket fogják követni, és a legpozitívabb forgatókönyv szerint április második felében, májusban számolhatnak be sok-sok konkrétumról. A konkrét szerződésekkel, felkérésekkel várunk – tette hozzá a rendezés járvány jelentette bizonytalanságaira utalva.

Felidézte: tavaly a 30Y húszéves évfordulóját akarták megünnepelni, de a 21 ugyanolyan fontos, mint a húsz, így ha lesz Katlan, Zoliék a középpontban lesznek. Mint Bérczes László emlékeztetett, tavaly díszvendégnek hívták meg Bereményi Gézát, ami idén is így lesz. Szintén díszvendég lett volna a Nézőművészeti Kft. számos előadásával, és most sincs okuk másként tenni. Az azért nem biztos, hogy ugyanazok az előadások érkeznek – árulta el.