Ugrás a fő tartalomra

Most épp ez

Premierek az Ördögkatlanon!

Ezen a nyáron számos színházi bemutató lesz az Ördögkatlan színházi tereiben. Protekciósan kiemelünk két Ördögkatlan Produkciót: augusztus 5-én az Amfiteátrumban először látjuk-halljuk a Másnap című koncert-színházat, melyben Cseh Tamás és Csengey Dénes 1986-ban írt dalait tisztogatja meg, énekli el Beck Zoli és Szűcs Krisztián. Stefan Zweig Sakknovella című kisregényéből írt Fekete-fehér címmel vadonatúj monodrámát Légrádi Gergely – ezt augusztus 7-én játssza az Ördögkatlan mindenese, többek között remek színésze, Göttinger Pál. Az előadást Ujj Mészáros Károly rendezte. És premierrel jelentkezik az „Orlai-művek” is: augusztus 4-én Nem baj, majd megértem címmel a Bodor Johanna önéletrajzi regényéből készült előadás látható a Mokos Pincészet színpadán, rendező: Szikszai Rémusz. Először láthatják a nézők a Tar Sándor írásaiból készült A mi utcánk című produkciót is Köles Ferenccel a főszerepben – ennek hivatalos bemutatója majd ősszel történik meg a Pécsi Nemzeti Színházban. És per

Georges Feydeau: A hülyéje - online előadás

Fordította: Hamvai KornélFeydeau világhírű bohózata a fehér hollóról szól, azaz a hitvesi hűségről. Természetesen nem azt állítja Feydeau, hogy ne szeretnék egymást a hitvestársak, mert nagyon is szeretik, de mit tehetnének, ha egyszer ott van a vér, ami bugyog, és folyton jön egy helyzet, amikor beüt a ménkű. Meg aztán mi köze a megcsalásnak a hitvesi szeretethez? Hát nem jól megfér egymás mellett ez a kettő? Különben is, micsoda bátorság kell egy házasságot kockára tenni, micsoda zsenialitás kell észben tartani a hazugságokat, női/férfi neveket és ép bőrrel megúszni a sorozatos in flagrantikat?

Hamvai Kornél bravúros fordítása, a Tatabányán dolgozó színészek színe-java és Göttinger Pál rendező. Velük felszerelkezve zuhanunk bele orral előre ebbe az elképesztő felfordulásba - és próbálunk meg kikecmeregni belőle.


Szereplők

Crépin Vatelin Kardos Róbert
Lucienne, a felesége Major Melinda
Edmond Pontagnac Dévai Balázs
Mme Pontagnac Bakonyi Csilla
Rédillon Schruff Milán
Narcisse Soldignac Kaszás Mihály
Maggie, a felesége Lass Bea
Armandine Danis Lídia
Pinchard, veterán katonaorvos Honti György
Mme Pinchard Pálfi Kata
Gérome Végh Péter
Victor Juhász Levente
Clara Kaprielian Alexa
Felügyelő Maday Gábor
Igazgató Maróti Attila
Charlotte Tóth Rita

Alkotók
Díszlet Bátonyi György
Jelmez Kovalcsik Anikó
Mozgás Elek Ányos
Dramaturg Perczel Enikő
Rendező Göttinger Pál

Művészeti munkatársak
Súgó Fábián Ilona
Ügyelő Laczkó Edit
Rendezőasszisztens Megay Nóra

Az előadást 14 éven felülieknek ajánljuk