Impró-Oscar, születésnap, és 123 lejátszott előadás - Köszönjük az évadot!

Kicsit magunk is meglepődünk, amikor visszanézünk az elmúlt évadra, hogy hogyan férhetett bele ennyi minden tíz hónapba. De megtörtént! Oscar-lázban égtünk a Rendezők Viadalán, megünnepeltük a 15. születésnapunkat, együtt játszottunk Oláh Ibolyával, Gundel Takács Gáborral, Lovas Rozival és Geréb Ágnessel, kurzusokat tartottunk és külföldön jártunk. Köszönjük, hogy velünk voltatok és lehetővé tettétek mindezt! Jövőre folyt. köv.!

Több mint 11 ezren voltatok kíváncsiak ránk a 2018/19-es évadban, mi pedig nagyon hálásak vagyunk ezért! Az impró lényege a kapcsolódás, a közösség és az, hogy együtt éljük meg a pillanatokat! Mi minden egyes közösen megélt pillanatot nagyon jó szívvel idézünk fel. Ti melyiken voltatok ott?

A Színházak Éjszakája idén is intenzívre sikerült workshopokkal, előadásokkal, felejthetetlen Late Night Show-val, és a színház iránti szeretet ünneplésével! Kicsit ennek a szeretetnek az ünneplése volt a 15. születésnapunk is, hiszen nélkületek, a színházat, az imprót szerető emberek nélkül a mi társulatunk sem tartana itt! Boldogan emlékeztünk meg erről az évfordulóról közösen veletek!

Imádtuk azt, hogy hazai hírességekkel és külföldi imprós mesterekkel is együtt játszhattunk az idén is! Főhős című előadásunkban velünk volt Oláh Ibolya, Presser Gábor, Almási Kitti, Gundel Takács Gábor és Kovács Kovi István, vadiúj, Radar című előadásunkban Geréb Ágnessel beszélgettünk a születésről, a szülésről, Molnár Levente vendége volt az évadban a Lev&Te-ben Fehér Tibor, Molnár Áron, Lovas Rozi, Előd Álmos, Rada Bálint, Bata Éva és Járai Máté, angol nyelven pedig workshopot tartott és velünk játszott jónéhány külföldi imprós: a svéd Per Gottfredsson, a francia Flavien Reppert, az amerikai-spanyol Noah Levin, a Svájcban élő Gerald Weber és Jessica Mitolo Chicagóból!

De nemcsak hozzánk jöttek külföldről, hanem mi is megjártuk Európát és Ázsiát! Molnár Levente és Várady Zsuzsi Frankfurtban töltöttek néhány napot az európai imprósokat tömörítő Ohana tréningjein, Levi ezen kívül Indiában tartott workshopot az ottani első imprófesztiválon, Zsuzsi pedig Svédországban tréningezett és játszott előadást. Montvai Saci a berlini imprófesztivált járta meg és a társulat több tagja is részt vett az első nemzetközi magyar imprófesztiválon, amit Győrben rendeztek meg. 

A TedXDanubiát is meghódítottuk, Zsuzsi és Levente 1400 emberrel játszottak közösen, és beszéltek nekik az impróról, és arról, mit szeretnek benne. A TED előadást itt megnézheted!

Az impró szeretetének terjesztése továbbra is a szívügyünk maradt, összesen több mint százan fordultak meg állandó csoportjainkban, és még ugyanennyien hétvégi workshopjainkon, sőt, két ötnapos imprótábort is tartottunk kamaszoknak és egy négynaposat felnőtteknek.

Sőt, a Színház- és Filmművészeti Egyetem forgatókönyvíró felvételijét is megtámogattuk egy kis impróval: a felvételizők terveire játszottunk jeleneteket, így segítettük a fejlesztést. Izgalmas volt és már ötödik éve csináljuk!

A lélekkel foglalkoztunk a Fröccsben pszichológus, pszichiáter kollégák segítségével, Buda Lászlóval, Tari Annamáriával ésAlmási Kittivel, és a függőségekről játszottunk rengeteg szülőnek és pedagógusnak Zacher Gáborral.

Júniusban a nyitottság és a sokszínűség mellett is kiálltunk, amikor egy mini imprós pride-fesztivált szerveztünk, amelyen három este három előadás futott az Imprókával és a Grund Színházzal együttműködésben.

Köszönjük nektek ezt a sok szép emléket, itt lesz a nyár, hogy szépen feldolgozzuk őket. Na és hogy újakat gyártsunk, mert két nap múlva, július 19-én startol a Momentán Udvar a Művészetek Völgyében, ahol 10 napig hatalmas dózis impróval várunk benneteket!

Gyertek Kapolcsra és jövőre az Ó utcába is! Szeretettel várunk benneteket!