Ugrás a fő tartalomra

Most épp ez

KEDDEN ELSTARTOL A 14. ÖRDÖGKATLAN FESZTIVÁL

A tizennegyedik Ördögkatlan Fesztivál augusztus 3-án kezdődik! Pécstől délre, a legjobb magyar borok vidékén, három kicsi faluban (Nagyharsány, Beremend, Villánykövesd), a Szoborparkban és a Vylyan és a Mokos Pincészet tereiben. Baranya legnagyobb összművészeti fesztiválja augusztus 3 és 7. között 600 programnak és produkciónak ad otthont. A teljes műsor itt található.(külső hivatkozás) Premierek a Katlanban Ezen a nyáron számos színházi bemutató lesz az Ördögkatlan(külső hivatkozás) színházi tereiben. Protekciósan kiemelünk két Ördögkatlan Produkciót: augusztus 5-én az Amfiteátrumban először látjuk-halljuk a Másnap című koncert-színházat, melyben Cseh Tamás és Csengey Dénes 1986-ban írt dalait tisztogatja meg, énekli el Beck Zoli és Szűcs Krisztián. Stefan Zweig Sakknovella című kisregényéből írt Fekete-fehér címmel vadonatúj monodrámát Légrádi Gergely – ezt augusztus 7-én játssza az Ördögkatlan mindenese, többek között remek színésze, Göttinger Pál. Az előadást Ujj Mészáros Károly r

Az ördögkatlanos sorszámokról


Az Ördögkatlan programjában (noha nem elsősorban színházi fesztivál) számos színházi előadás is szerepel. Ezekre azonban (a játszóhelyek korlátozott befogadóképessége miatt) sorszámot kell kérni.  Sorszámot a karszalagos látogatók kérhetnek, ingyenesen, azonban sajnos a sokszoros túljelentkezés miatt nem jut mindenkinek.

Kétféleképpen lehet szorszámhoz jutni.


 • SZEMÉLYESEN
  • A sorszámosztó helyeken minden reggel 10 órakor osztjuk az aznapi előadások sorszámait. 
  • Az eddig megszokottakhoz képest (Nagyharsány, Kisharsány, Villánykövesd) idén egy negyedik sorszámosztó helyet is beüzemelünk, Beremenden.
  • A korábbi évek tapasztalatai azt mutatják, hogy a sorok már jóval a nyitás előtt hosszúra duzzadnak - érdemes időben elindulni.
  • Valamennyi sorszámosztó helyen valamennyi előadás valamennyi sorszáma hozzáférhető - vagyis nem fogy el egyik helyen előbb, mint másutt.
 • SORSOLÁSSAL
  • Ha vakinek nincs kedve korán kelni, sorbanállni (úgy, hogy nem is biztos, hogy végül jut) - választhatja azt is, hogy rábízza magát a sorsra.
  • A sorsolás eszköze egy okostelefonos applikáció. Abban lehet összeállítani egy kívánságlistát, abból válogatva sorsolja ki a gép a szabad helyeket.
  • Az applikációban a kívánságlistán látszik, ha valamelyik kívánság teljesült. Olyankor nyugodtan napközben bármikor oda lehet sétálni bármelyik sorszámosztó helyhez, és a telefonon megjelenő kód segítségével elkérni a nyereményeket.
  • Az át nem vett nyeremények másfél órával az előadás kezdete előtt, de legkésőbb este hatkor felszabadulnak - onnantól a sorszámosztó helyekről bárki által szabadon elkérhetők.
  • Két extra funkció:
   • A Sorszámgép képes arra is, hogy egész nap valós időben mutassa, hogy éppen melyik előadásra hány szabad hely van még (ez a szám a felszabaduló foglalások miatt napközben is ingadozhat). Érdemes időnként ránézni, és ha felbukkan valami, bármelyik sorszámosztó helyen elkérni.
   • ÚJDONSÁG! Az applikáció ettől az évtől digitális műsorfüzetként is működik, vagyis nem csak a színházi előadásokat jeleníti meg egy listában, hanem a Katlan valamennyi programját, kereshetően, és ami (mondjuk az időjárás miatt) még fontosabb lehet: változáskövetően.

A sorszámos rendszerről általános leírást itt lehet olvasni.
A Sorszámgépről pedig itt.