A Csoportterápiával folytatódik a Kőszegi Várszínház nyári évada

A Kőszegi Várszínház művészeti programjában idén négy bemutató kap kiemelt hangsúlyt. A boldog herceg című bábelőadás premierét a múlt héten tartották meg, július 11-én pedig új magyar musical, a Csoportterápia mutatkozik be. 

Kőszegen, a Jurisics Vár csodálatos akusztikájú udvarán javában tart a Kőszegi Várszínház nyári évada. A vár lovagtermében július 30-ig látható Ilovszky Béla fotóművész 40 év ördögszekéren című színháztörténeti fotókiállítása. 

A sokoldalú, változatos programból kiemelkednek azok az új előadások, amelyek kifejezetten a várszínház tereire születnek. Az évad első bemutatóját a múlt héten tartották régi partnerükkel, a Mesebolt Bábszínházzal közösen. Július 2-án mutatták be A boldog herceg című előadást, amelyet Jeles András írt és rendezett bábszínházra, Oscar Wilde műve alapján. 

Július 11-én, csütörtökön újabb saját premiert tartanak Kőszegen, a Madách Színház musical pályázatának díjnyertes darabja, a Csoportterápia - mjúzikelkámedi két részben mutatkozik be a közönségnek. A Bolba Tamás - Szente Vajk - Galambos Attila által jegyzett darab vígjáték a lélekről, esendőségről, vágyakozásról, útkeresésről. A történet szerint hat vadidegen, három férfi és három nő érkezik egy csoportterápiára, ahol kezdetét venné az analízis, azonban egy apró hiányosság hátráltatja a dolgok szokásos menetét. Hol lehet az orvos? 10 napon át látható Kőszegen a fülbemászó dallamokat és sziporkázóan szellemes szövegeket ígérő előadás, Grisnik Petra, Szilágyi Csenge, Göttinger Pál, Némedi Árpád, Trokán Anna és Rózsa Krisztián főszereplésével, a rendező Mészáros Tibor (Bölény), a koreográfus Katona Gábor.

Július 31-én mutatkozik be az évad következő saját produkciója, a Kőszegi Várszínház és Gergye Krisztián együttműködésében létrejövő Levitáció című előadás.

Augusztus 1-én E.T.A Hoffmann szürreális világát ülteti át a kortárs színház nyelvére a Cinóber hadművelet (munka)című előadás. A Kőszegi Várszínház, a Soltis Lajos Színház és a Kb 35 Inárcs – RÉV Színház közös bemutatója, E.T.A Hoffmann A kis Zaches c. műve alapján készült, amelyet Kárpáti Péter Cinóber hadművelet címmel dolgozott át színpadra. A rendező: Nagy Péter István. 

"Minket elsősorban az folyamat érdekel, hogy a kirekesztettség milyen módon torzítja a személyiséget. Illetve, a darab által felkínált fordulatok révén a történet elején még üldözött és hányattatott sorsú Cinóberből hogyan válik szenvtelen és ostoba zsarnok, aki hasonlóan nyomorítja meg a környezetét, mint ahogy vele elbántak. Ezen felül szeretnénk Hoffmann szürreális világát a kortárs színház nyelvére lefordítva minél gazdagabban és részletesebben színpadra álmodni” - olvasható az előadást ismertető szövegben.