Sly, a felébresztett alvó

Halálának 400. évfordulójára az Operaház fesztiválján számos Shakespeare-ihlette darabot bemutatnak, a palettát színesíti a Sly című opera is, amit május 27-én és 29-én játszanak a szegediek az Erkel Színházban.

Az Operaház Shakespeare 400+ Fesztiválja keretében mutatja be a szegedi teátrum társulata Enrico Wolf-Ferrari Sly című három felvonásos operáját május 27-én 19 órakor az Erkel Színházban. A huszadik század elején alkotó zeneszerző híres műve igazi különlegesség Puccini korából.

– A Sly befogadható, színes, könnyed darab – mondta róla Gyüdi Sándorszínigazgató, az opera karmestere. – Szinte mindenki fellép benne a nagy szereplőgárdának köszönhetően, így a Simándy-verseny díjazottjai közül Hanczár György, Kovács Éva és Major Attila is.

Göttinger Pál, az előadás rendezője szerint a címszereplő Sly csodálatosan összetett férfialak, akit László Boldizsár jelenít meg. A helyi kocsmák sztárjaként feltűnő költő, történetmesélő figura, akivel egy gonosz tréfa következtében elhitetik, hogy gróf lett, és gyönyörű felesége tíz éve várja ébredését. A Slyból előtörő szeretni vágyás azonban tragédiába fordítja a vígjátéknak induló történetet. Dolly, a grófné szerepét Kónya Krisztina játssza, darabbeli férjétKelemen Zoltán alakítja. Az operai csemegében énekel még többek között Laczák Boglárka, Cseh Antal, Altorjay Tamás és Szélpál Szilveszter is, közreműködik a színház ének- és tánckara, valamint a szegedi szimfonikusok. A fesztivál részeként pénteken és vasárnap 19 órától adják elő az operát Budapesten, az Erkel Színházban, eredeti nyelven.