Három Csoportterápia négy helyszínen

Az idei nyáron három színház előadásában, összesen négy helyszínen lesz látható Bolba Tamás, Szente Vajk és Galambos Attila musicalje, a Csoportterápia.

A „mjuzikelkámedit” 2011-ben mutatta be a Madách Színház Harangi Mária rendezésében. A zenés darab azóta is a teátrum meghatározó előadásai közé tartozik, egyben egyike a legsikeresebb magyar musicaleknek. A történetben hat vadidegen – három férfi és három nő – érkezik egy csoportterápiára. Kezdetét venné az analízis annak rendje és módja szerint, azonban egy apró hiányosság hátráltatja a dolgok szokásos menetét. Hol lehet az orvos? A váratlan fordulatokban, felismerésekben és mulatságos epizódokban bővelkedő történet során további kérdések merülnek fel. Milyen problémákkal küzd egy operaházi balett-táncos, meddig lehet bírni 10 méterrel a felszín alatt a jeges Dunában búvárfelszerelés nélkül, vagy, hogy mi történt Velencében ’85 nyarán…

A darab sikerét mi sem jelzi jobban, minthogy 2011-es debütálása óta számos vidéki társulat is műsorára tűzte, többek között látható volt a Győri Nemzeti Színházban, a kecskeméti Katona József Színházban, a zalaegerszegi Hevesi Sándor Színházban, a tatabányai Jászai Mari Színházban, valamint a veresegyházi Veres1Színházban. Ezen a nyáron pedig az ország négy különböző pontján, három különböző rendezésben ismerhetik meg a nézők a humoros történet.

A Csoportterápiák sorát egy vadonatúj bemutató gazdagítja: július 11-től a Kőszegi Várszínház előadására válthatnak jegyet az érdeklődők. Az új bemutatót Mészáros Tibor rendezi, a szereplőket Trokán Anna, Grisnik Petra, Szilágyi Csenge, Göttinger Pál, Némedi Árpád és Rózsa Krisztián játssza.

A veresegyházi Veres1 Színház előadása Nyíregyházán, a Rózsakert Szabadtéri Színpadon, 2019. július 19-én pénteken lesz látható, majd ezt követően visszatér a „bázisra”, azonban a Váci Mihály Művelődési Házból kiköltözve immár szabadtéren, a Mézesvölgyi Nyár keretében mulattatja és gondolkodtatja el a nézőket július 21-én.

Az Egri Pinceszínház előadása immár öt éve rendszeres visszatérő vendége az Érsekkerti Szabadtéri Színpadnak. Augusztus 14. és 18. között négy alkalommal láthatják az oda látogatók Méhes László rendezését.