Sly, a felébresztett alvó

A tárgymutatóban: , , ,
Halálának 400. évfordulójára az Operaház fesztiválján számos Shakespeare-ihlette darabot bemutatnak, a palettát színesíti a Sly című opera is, amit május 27-én és 29-én játszanak a szegediek az Erkel Színházban.

Az Operaház Shakespeare 400+ Fesztiválja keretében mutatja be a szegedi teátrum társulata Enrico Wolf-Ferrari Sly című három felvonásos operáját május 27-én 19 órakor az Erkel Színházban. A huszadik század elején alkotó zeneszerző híres műve igazi különlegesség Puccini korából.

– A Sly befogadható, színes, könnyed darab – mondta róla Gyüdi Sándorszínigazgató, az opera karmestere. – Szinte mindenki fellép benne a nagy szereplőgárdának köszönhetően, így a Simándy-verseny díjazottjai közül Hanczár György, Kovács Éva és Major Attila is.

Göttinger Pál, az előadás rendezője szerint a címszereplő Sly csodálatosan összetett férfialak, akit László Boldizsár jelenít meg. A helyi kocsmák sztárjaként feltűnő költő, történetmesélő figura, akivel egy gonosz tréfa következtében elhitetik, hogy gróf lett, és gyönyörű felesége tíz éve várja ébredését. A Slyból előtörő szeretni vágyás azonban tragédiába fordítja a vígjátéknak induló történetet. Dolly, a grófné szerepét Kónya Krisztina játssza, darabbeli férjétKelemen Zoltán alakítja. Az operai csemegében énekel még többek között Laczák Boglárka, Cseh Antal, Altorjay Tamás és Szélpál Szilveszter is, közreműködik a színház ének- és tánckara, valamint a szegedi szimfonikusok. A fesztivál részeként pénteken és vasárnap 19 órától adják elő az operát Budapesten, az Erkel Színházban, eredeti nyelven.
Ezeken az oldalakon nincsenek saját írások. Az itt megjelenő cikkek az internetről és más forrásokból összegyűlő anyagok. A forrást a bejegyzések végén lehet megtalálni.
Képek

Men of the Docks