Új Nézőpont a szombathelyi színházban: #metoo-történet Göttinger Pállal és Kovács Bálinttal

Nézőpont címmel beszélgetés-sorozatot indít a Weöres Sándor Színház. Az első alkalom a #metoo történetét tárja fel az Énis, teis-bemutatóhoz kapcsolódva. A résztvevők: Göttinger Pál rendező, Kovács Bálint író, újságíró. Aki kérdez: Herman Flóra.

"Az évad előadásaihoz kapcsolódó beszélgetéseken a párbeszéd lehetőségét kínáljuk fel a nézőknek és a színházi alkotóknak. Az első Nézőpont november 27-én lesz a Krúdy Klub-ban. Az évad előadásaihoz kapcsolódó beszélgetéseken a párbeszéd lehetőségét kínáljuk fel a nézőknek és a színházi alkotóknak, amely során az adott témákat új, egyedi perspektívába mutathatjuk meg, járhatjuk körbe közösen. Szakmai beszélgetés, irodalmi est, improvizációs játék vagy történeti kiselőadások formájában közelítjük meg a bemutatott előadásokat" - adta hírül a Weöres Sándor Színház.

Első alkalommal az októberben bemutatott Légrádi Gergely darab, az Énis, teis előadása kapcsán zajlik beszélgetés Göttinger Pállal, az előadás rendezőjével, valamint Kovács Bálinttal, Junior Príma díjas újságíróval a #metoo jelenség történetéről. Honnan indult és hol tart most a mozgalom, milyen kérdésköröket feszeget és tabukat döntött le idáig? Szó lesz Kovács Bálint Puszild meg - Szexuális zaklatás és ami mögötte van című könyvéről, a magyarországi eseményekről és résztvevőiről, az egyéni és intézményi megszólalásokról és lépésekről, valamint azok következményeiről.

A beszélgetést Herman Flóra, a Weöres Sándor Színház színésze vezeti.

Nézőpont

Időpont: 2023. november 29. 17:30-18:30

Helyszín: Krúdy Klub

A program ingyenes.