Színes pécsi programok dobják fel a szürke, őszi napokat

Az ősz közel sem a begubózás időszaka. A kültéri programokat felváltják a beltéri koncertek, előadások és egyéb szórakozási lehetőségek. Ez igaz Pécsre is, ahol a szürke napok sem szürkék többé a Zsolnay Örökségkezelő Nonprofit Kft. jóvoltából.

Először is meg kell említeni azt a kiállítást, amely szeptember 28-án nyílt meg a Pécsi Galériában, és még november 5-ig látogatható. A tárlat keretében a pécsi művészekből álló Bázis Szobrász Egyesület munkái csodálhatók meg.

November második napján egy szobazene hangulatú koncertre várják az érdeklődőket a Zsolnay Negyed E78-as koncerttermébe, ahol Kiss Tibi a Quimby nélkül érkezik, de nem lesz egyedül, hiszen társául szegődik Vastag Gábor, és egy szál gitár.

A zene igen fontos szerepet tölt be ebben a hónapban, hiszen Kiss Tibi Aranyakkord című koncertje után egy világhírű virtuóz is Pécsre érkezik. A Kodály Központban november 6-án lép fel Tommy Emanuel CGP, aki a country, a blues és a dzsessz etalonja, a tízujjas gitártechnika mestere, aki egyszerre három szólamot tud játszani.

Két nappal rá, november 8-án a Cseh Tamás 80 - Füst a szemében című előadás keretében Vecsei H. Miklós és Szabó Balázs Cseh Tamás történetét és dalait tárják a nézők elé. Másnap, azaz november 9-én pedig a Metronóm Jazz Klub folytatódik az E78-as koncertteremben, ahol a Bacsó Kristóf Tripad lép fel.

Itt azonban még nincs vége a programkavalkádnak, hiszen november 13-án Lajkó Félix és a lengyel VOŁOSI vonós kvintett közös koncerttel érkezik a Kodály Központba.

És a november még két színházi előadással is színesíti a pécsi napokat, hiszen újra jelentkezik a Zsolnay Színház, és rögtön két előadással. November 20-án Udvaros Dorottya főszereplésével a Nulladik perc című komédia érkezik a Kodály Központ pódiumára, majd november 29-én, az Apertúra előadásában lesz látható a Rebellisek – az ellenállás történetei című darab, amelyben a társulat tagjai a náci rezsim ellenállóit és napjaink rebelliseit is bemutatja egy zenés zendülés keretében.

Részletekért keressék fel a www.pecsiprogram.hu weboldalt.