Cziczó Attila írja a FÉM szeptember közepi hetéről



39.
A hétfő, kedd – és az egész hét – a MICIMACKÓ előadásunkról szólt. A lányok próbáltak, finomítgattak, csiszolgattak, és nagyokat röhögtek, mert ők mindig vidámak: Pignitzky-Németh Viktória és Vékony Brigitta. Viki és Veka.
Szerdán ismét Kálid Artúr idézte meg Weöres Sándort Göttinger Pál: SZÉNAKUTYÁK c. monodrámájában. Most láttam először az előadást. Hááát! Minden passzol, gyönyörű.
Csütörtökön újabb bazi nagy teltházas DZSON MEKLÉN VAGYOK volt. Ámulva figyeljük ezt a felfokozott érdeklődést, de mit csináljunk, hál’istennek ez van! Egy néző kérdezte, hogy miért nincs rólunk semmi a (színház)szakmai sajtóban. Hm. Úgy döntöttünk (azaz: én), hogy ingyenjeggyel senkit nem engedünk be a színpadunkra. És sajnos a szakma ezt nem tolerálja (a sajtójegy amúgy 500 Ft), így nincs, aki írjon rólunk. Tudom, hogy ez komoly kiesést jelent, a figyelem kevésbé ránk összpontosul, de mit tegyek? Egy makacs hülye gyerek vagyok, s lesz*rom a státuszokat. Pedig tényleg nagyon nem állunk jól, egy unalmasabb hét után majd leírom részletesen, számokkal dekorálva, hogy áll a színház költségvetése, és miért áll így. Maradnak az előadásaink Nézői, akik viszik jóhírünket. Meg persze a facebook hirdetéseink, amik nagyon jól teljesítenek mostanában, ezt le is kopogom. (A szeptemberi jegybevételünk valahogy azt súgja, hogy érik a csoda. Bár így lenne minden hónapban, nem lenne sok gondunk!)
Pénteken az idei első TRÁGÁRKOCSMA is kinyitott. Fergeteges este volt. Nyolcvanas évek kipipálva, jöhetnek a kilencvenes évek! (A decemberi előadás már most majd’ teltházas. Mi folyik itt Trágáriában?)
Szombaton MICIMACKÓ is bemutatkozott. Egy nagyon kedves, játékos bábmesét hoztak létre a lányok. Nagyon köszönjük nekik, és drukkolunk, hogy legyen sikeres az előadás.
Vasárnap a Csíkos Tofu próbált, hamarost koncertezünk. De előtte lesz még néhány acoustic!
Ennyi történt. Meg persze sok minden más, de azok kevésbé érdekesek Nektek.
Gyertek a FÉMbe a héten is, én pedig majd megírom.

Cziczó Attila


forrás: FÉM FB