A Kőszegi Várszínház írja a Szénakutyák októberi előadásáról

Valahogy nagyon erős ez a hetünk, pedig szinte még el sem kezdődött. Mi lesz még a hét többi napján? Mindenesetre Kálid Artúr ma este (is) teltház előtt játssza a FÉM Színházban a Szénakutyákat. "Egyszemélyes bravúr", így írnak róla, így terjed a híre. És tényleg az. Artúr a ma esti előadás előtt szelfizett, és üzeni a fotóval: "Köszönöm!"
Mi neki köszönjük a Szénakutyákat, és Göttinger Pálnak, aki írta és rendezte, és Nagy András irodalmárnak, aki segítette a szöveget. És köszönjük a többi alkotónak, és a FÉM Színháznak, hogy kíváncsiak voltak a Kőszegi Várszínház produkciójára, és befogadták. De jó a szakmai együttműködés!
A Szénakutyák "képzeletbeli dokumentumjáték Weöres Sándor macskájáról". Macskaszempontból láttatja a költészetet, az irodalmat, a világot, Weöres Sándort, aki 76 évesen halt meg, bár sosem öregedett meg. A költő macskája - Kálid Artúr.
F. Tóth Benedek így fogalmaz az írásában: "A Szénakutyák című előadás tökéletes harmónia a teljesség felé – ahogyan azt talán Weöres Sándor és macskája is gondolta, akarta, szerette volna."

A Szénakutyák novemberi és decemberi budapesti előadásaira itt is válthatók jegyek: https://www.jegy.hu/program/gottinger-pal-szenakutyak-137196