Szívmelengető drámával hangolódik az ünnepekre az Orlai Produkció


A november 25-i online premier után december 16-án közönség előtt is bemutatja az Orlai Produkciós Iroda Aldo Nicolaj drámáját, amely három idős és magányos ember történetét meséli el.

A „vasnemzedék” utolsó élő képviselőit gyötri az egyedüllét és a társas kapcsolatok hiánya, belső vívódásaik, valamint a 20. század végigélt évtizedei pedig a személyiségükön is nyomot hagytak.

Míg a nő az átélt traumák ellenére szelíd és jókedvű maradt, a lakóközösségben élő két férfi az évek múlásával szorgos munkásból, öntudatos, büszke emberből mogorva úriemberré vált.

Nyugdíjas éveit az egyértelmű különbségek ellenére mindegyikük nagyrészt ugyanúgy tölti: a ház előtti téren, egy padon ücsörögve. A várakozás cél nélküli, ám a szieszták során a sors időről időre összesodorja őket.

Az ismeretségből barátság lesz, és a szereplők lassan eljutnak odáig, hogy elkezd hiányozni nekik a másik jelenléte.

„Ez a három ember belekapaszkodik egymásba.

Az emberi magányosság – akár családon belül is – általános érzés, ezért játszódhat a történet ma is ugyanúgy, mint ötven évvel korábban, de félek, hogy 100 év múlva is ugyanilyen érvényes lesz”

– világít rá a Bocca Liberót játszó Gálvölgyi János a darab aktualitására.

Szereplők:

Ambra: Egri Márta
Luigi Lapaglia: Benedek Miklós
Bocca Libero: Gálvölgyi János

Az Hárman a padont Göttinger Pál rendezi, bemutatójára december 16-án kerül sor a 6SZÍN-ben. További információ az alábbi oldalon érhető el.