Programajánló: színház a lockdown idején

Egy olcsóbb színházjegy árának ellenében az óévbúcsúztató és az újév időszakában is remek előadások kínálkoznak az online térben. Ezekből válogatunk.


Hárman a padon

Aldo Nicolaj darabja három idős ember történetét meséli el, akiket egy zsúfolt lakótelepen ér a 20. század vége. Magányos, emlékeken merengő, rozoga, mogorva úriemberek lettek belőlük. Nem ismerik egymást, de lassacskán, ahogy rendre összefutnak a padnál, barátok lesznek. Elhatározzák, hogy még egyszer, utoljára, belevágnak egy kalandba. A főszerepet Benedek Miklós, Gálvölgyi János és Egri Márta játsszák. A darabot Göttinger Pál rendezte.
Az előadás megtekinthető: december 29., szerda 19.00 és december 30., csütörtök 23.00 között


Tóték

A népszerű Örkény-darabot, a Tótékat az Örkény István Színház társulata játssza Mácsai Pál rendezésében. Az előadást élőben közvetíti az eSzínház weboldala.
Az előadás időpontja: december 29., szerda 19.00


Hitted volna?

Két közkedvelt magyar színész, Hernádi Judit és Kern András keltik életre Richard Baer karaktereit. Christine és Herman barátok, több mint harminc éve. Amíg házastársaik éltek, négyesben jártak össze, most pedig mindketten új életet kezdenek, csak épp roppant különbözőképpen. A Hitted volna? című vígjátékot Verebes István rendezte a Belvárosi Színházban, az előadást a SzínházTV internetes platformján tekinthetjük meg felvételről.
Az előadás megtekinthető: december 30., csütörtök és január 1., szombat 23.00 között


Mary és Max

A Bethlen Téri Színház előadásának érdekessége, hogy Adam Elliot gyurmafilmje nyomán készült. Grisnik Petra és Gőz István játsszák a főszerepeket, a darabot Valcz Péter rendezte. Az előadást felvételről nézhetjük meg.
Az előadás megtekinthető: január 2., vasárnap 19.00 és január 4., kedd 23.00 között