Ugrás a fő tartalomra

MOST ÉPP EZ

Újabb Puccini operát rendez Göttinger Pál: nem a koronavírusra akarok reagálni! – mondta a közönségtalálkozón

A Szegedi Nemzeti Színház új évadának első opera bemutatóját október 22-én láthatja a közönség a nagyszínházban. Puccini Bohémélet című operáját Göttinger Pál állítja színpadra. A premier előtt, szerdán délután az alkotók közreműködésével zenés közönségtalálkozót rendeztek a Reök-palotában. Nem először állít színpadra Szegeden Puccini operát Göttinger Pál. Éppen két éve, 2019 októberében vitte színre az olasz szerző két egyfelvonásosát, A köpenyt és a Gianni Schicchit. Most ismét a huszadik század legnépszerűbb operaszerzőjének újabb darabját vette elő. A Bohémélet a rendező szerint is Giacomo Puccini életművének egyik csúcspontja, valódi drámai remekmű. A közönségtalálkozót vezető Dinyés Dániel zeneigazgató elsőként azt kérdezte Göttingertől, mennyiben különbözik a Bohémélet a korábbi két Puccini-rendezésétől. – A köpenyhez képes ez a darab sokkal ráérősebb, van idejük a szereplőknek alakulni, fejlődni. Így a Bohéméletet én elsősorban színészi darabnak tartom. Kiderült az is, Pucciniv

Hárman a padon - az olvasópróbát újra elérhetővé teszi az Orlai Produkció pár órára

A színházi világnapra meglepetést tartogatunk: március 27-én, azaz holnap 18 és 24 óra között ismét megnézhetitek a Hárman a padon olvasópróbáját.

Ez az az előadás, amelynek a bemutatóját kifejezetten az online térre terveztük, de a járványhelyzet miatt a próbafolyamatot az utolsó pillanatban le kellett állítanunk. Szeretnénk benneteket egy picit kárpótolni azzal, hogy ismét közzétesszük ezt a különleges eseményt, a művészek első találkozását, ismerkedését a szöveggel. Ha lemaradtatok róla vagy újranéznétek, itt az alkalom! Várunk benneteket szeretettel a képernyők elé!