Ugrás a fő tartalomra

Most épp ez

Nyilvánosságra hozták az idei Vidor Fesztivál színházi programját

Klasszikus színházi vígjátékokat és komédiákat láthat a közönség az augusztus 27. és szeptember 4. közötti Vidor Fesztiválon Nyíregyházán. A koronavírus-járvány miatt tavaly elmaradt seregszemle idei szervezési munkálatai elég nagy bizonytalansággal indultak, de a nézők végül nem maradnak színházi versenyprogram nélkül - írta az MTI-hez szerdán eljuttatott közleményében a szervező Móricz Zsigmond Színház. A szabolcsi teátrum idén is a fesztivál profiljába illő produkciókat várta az ajánló színházaktól és színházi társulatoktól, amelyek egy nagyszínpadi és egy kamara vígjátékkal, illetve egy zenés vígjátékkal nevezhettek a "vidámság és derű országos seregszemléjére". A színház nagyszínpadán látható lesz az Orlai Produkció a Hogy szeret a másik, a Játékszín a Nagyvárosi fények és a Vörösmarty Színház a Játék a kastélyban című előadásai. A Karinthy Színház társulata a Lököttekkel, a Budaörsi Latinovits Színház pedig a Figaro házasságával érkezik a nyírségi megyeszékhelyre, bemut

A Színház TV közleménye a "Hárman a padon" online bemutatójának csúszásáról

Kedves Nézőnk,

A Covid-19-járvány veszélyes. Hiába gondoljuk, hogy mindjárt túl vagyunk rajta, amíg nem kapta meg mindenki a biztonságos védőoltást, addig veszélyben vagyunk. A Benedek Miklóssal, Gálvölgyi Jánossal és Egri Mártával készülő Hárman a padon próbáin mi már jártunk pénteken. Csodás előadás születését láttuk, ami a színészektől igazi jutalomjátékot ígér.

Az esetszámok napról napra egyre aggasztóbban emelkednek, a három művész pedig a veszélyeztetett korosztályba tartozik, ezért Orlai Tibor, az előadás producere felelősségteljesen úgy döntött, hogy amíg nincsenek beoltva a színészek, és nem lesznek biztonságban, nem kockáztathatunk.

Mivel még nem mindannyian kapták meg az oltást, a március 25-i premiert későbbi időpontra kellett tolnunk. Az Ön megváltott jegye természetesen érvényes lesz a későbbi premierre.

A jelenlegi járványhelyzetben színházat streamelni nem egyszerű feladat, de az egészség és a biztonság a legfontosabb szempont számunkra is.

Felelősnek érezzük magunkat a művészekért, különösen az idősebb kollégákért, ezért maximálisan egyetértettünk Orlai Tibor döntésével, és amíg nincsenek beoltva, nem engedjük tovább próbálni a művészeket.

Köszönjük megértését, hamarosan jelentkezünk, a bemutató új dátumával.

Addig is várjuk előadásainkon! Jó egészséget kívánunk!