Ugrás a fő tartalomra

Most épp ez

KEDDEN ELSTARTOL A 14. ÖRDÖGKATLAN FESZTIVÁL

A tizennegyedik Ördögkatlan Fesztivál augusztus 3-án kezdődik! Pécstől délre, a legjobb magyar borok vidékén, három kicsi faluban (Nagyharsány, Beremend, Villánykövesd), a Szoborparkban és a Vylyan és a Mokos Pincészet tereiben. Baranya legnagyobb összművészeti fesztiválja augusztus 3 és 7. között 600 programnak és produkciónak ad otthont. A teljes műsor itt található.(külső hivatkozás) Premierek a Katlanban Ezen a nyáron számos színházi bemutató lesz az Ördögkatlan(külső hivatkozás) színházi tereiben. Protekciósan kiemelünk két Ördögkatlan Produkciót: augusztus 5-én az Amfiteátrumban először látjuk-halljuk a Másnap című koncert-színházat, melyben Cseh Tamás és Csengey Dénes 1986-ban írt dalait tisztogatja meg, énekli el Beck Zoli és Szűcs Krisztián. Stefan Zweig Sakknovella című kisregényéből írt Fekete-fehér címmel vadonatúj monodrámát Légrádi Gergely – ezt augusztus 7-én játssza az Ördögkatlan mindenese, többek között remek színésze, Göttinger Pál. Az előadást Ujj Mészáros Károly r

Grisnik Petra írja a Színházi Világnapon

#internationaltheatreday #színházivilágnap

Először mindenkinek mondogatod, és kinevetnek. Aztán nem mered mondani, csak álmodsz róla. Aztán ott vagy a főiskolán, és arra gondolsz, te ezt sosem fogod merni kimondani. Aztán elkezdesz dolgozni, és rájössz, fényévekre vagy attól, hogy magabiztosan kimondd, mert nem tudsz semmit. Aztán mindened tiltakozik, hogy nem, nem, az nem lehetséges, hogy én ez vagyok, engem ez határoz meg. Aztán megbékélsz a gondolattal, hogy nem csak, de azért nagyon. Aztán sóvárogsz, hogy bárcsak mondhatnád.

Ma simán kimondom: színész vagyok. Szeretlek, színház. Félkarú óriás vagyok nélküled. Éhen-szomjan halok nélküled. A lényem, a lényegem mégiscsak te vagy. Mert nélküled nem lehetnék az, aki vagyok.
Hiányzol. Tarts ki. Fontos vagy.

(A képen a Vera jelmeze, amit minden nap megsimogatok a szememmel.)#actresslife #ilovemyjob #seszínházsesemmi

forrás: Facebook