Ugrás a fő tartalomra

MOST ÉPP EZ

Újabb Puccini operát rendez Göttinger Pál: nem a koronavírusra akarok reagálni! – mondta a közönségtalálkozón

A Szegedi Nemzeti Színház új évadának első opera bemutatóját október 22-én láthatja a közönség a nagyszínházban. Puccini Bohémélet című operáját Göttinger Pál állítja színpadra. A premier előtt, szerdán délután az alkotók közreműködésével zenés közönségtalálkozót rendeztek a Reök-palotában. Nem először állít színpadra Szegeden Puccini operát Göttinger Pál. Éppen két éve, 2019 októberében vitte színre az olasz szerző két egyfelvonásosát, A köpenyt és a Gianni Schicchit. Most ismét a huszadik század legnépszerűbb operaszerzőjének újabb darabját vette elő. A Bohémélet a rendező szerint is Giacomo Puccini életművének egyik csúcspontja, valódi drámai remekmű. A közönségtalálkozót vezető Dinyés Dániel zeneigazgató elsőként azt kérdezte Göttingertől, mennyiben különbözik a Bohémélet a korábbi két Puccini-rendezésétől. – A köpenyhez képes ez a darab sokkal ráérősebb, van idejük a szereplőknek alakulni, fejlődni. Így a Bohéméletet én elsősorban színészi darabnak tartom. Kiderült az is, Pucciniv

Grisnik Petra írja a Színházi Világnapon

#internationaltheatreday #színházivilágnap

Először mindenkinek mondogatod, és kinevetnek. Aztán nem mered mondani, csak álmodsz róla. Aztán ott vagy a főiskolán, és arra gondolsz, te ezt sosem fogod merni kimondani. Aztán elkezdesz dolgozni, és rájössz, fényévekre vagy attól, hogy magabiztosan kimondd, mert nem tudsz semmit. Aztán mindened tiltakozik, hogy nem, nem, az nem lehetséges, hogy én ez vagyok, engem ez határoz meg. Aztán megbékélsz a gondolattal, hogy nem csak, de azért nagyon. Aztán sóvárogsz, hogy bárcsak mondhatnád.

Ma simán kimondom: színész vagyok. Szeretlek, színház. Félkarú óriás vagyok nélküled. Éhen-szomjan halok nélküled. A lényem, a lényegem mégiscsak te vagy. Mert nélküled nem lehetnék az, aki vagyok.
Hiányzol. Tarts ki. Fontos vagy.

(A képen a Vera jelmeze, amit minden nap megsimogatok a szememmel.)#actresslife #ilovemyjob #seszínházsesemmi

forrás: Facebook