ÖRDÖGKATLAN: JÖJJENEK HÁT A PROGRAMOK!


Talán láttatok egy-két fotót, amiket Nagyharsányban és Beremenden készítettünk azokban a napokban, amikor a 13. Ördögkatlan Fesztivál… elmaradt. De nem csak nosztalgiázni mentünk, hanem azért is, hogy az októberi Ördögkatlan Napokat előkészítsük. 

Ez az előkészítés immár ott tart, hogy lassan összeáll a négy nap (2020. október 22-23-24-25.) programja, mert adunk magunknak és nektek egy esélyt, hogy tudunk 2020-ban is találkozni. 

Itt most néhány alapinformációt közlünk veletek, hogy mérlegelhessétek, mivel töltitek majd ezt az októberi hosszú hétvégét. Abban bízunk, hogy velünk!


Helyszínek:

az őszi időpont és a soványabb költségvetés arra kényszerít bennünket, hogy fájó szívvel (ideiglenesen!!!!) lemondjunk néhány mindannyiunk számára kedves katlan-helyszínről. Azaz Nagyharsányba, Beremendre és a Szoborparkba koncentráljuk a programokat.

Műfajok:

Az „összművészetről” nem mondunk le! Kortárs tánctól irodalomig, rock-zenétől operabeavatóig, családi programoktól kiállításokig, színháztól templomi koncertekig… minden lesz, ami szokott lenni. 

Idősávok:

nagyon reméljük, hogy szerencsénk lesz, és beköszönt a Vénasszonyok Nyara, ám így is tudhatjuk, hűvösek-hidegek az éjszakák, szóval délelőtt 10-kor kezdünk, és este 11 körül lecsengünk. 

Szállás:

az a sokezer ember, aki hozzánk jár, tudja már, hol keresse azokat a házakat, panziókat, szállodákat, ahol Dél-Baranyában megszállhat – de a szokásos, legolcsóbb verziót, a sátortábort az őszi időpontra tekintettel nem tudjuk az idén biztosítani. 

Közlekedés:

arra számítunk, hogy sokan Pécsről, vagy Pécs érintésével érkeznek (vagy ott találnak szállást maguknak), ezért Pécs és Nagyharsány között igyekszünk majd sűríteni a buszjáratokat – a katlanbuszok pedig folyamatosan járnak Nagyharsány és Beremend között. 

Faültetés:

ez (is) biztosan lesz. Kezdjük 22-én a megnyitón, ahol két védnökünknek ültetünk egy-egy fát, hogy aztán minden nap másik településen (és így azért mégiscsak eljutunk 24-én Villánykövesdre is!) helyiekkel és látogatókkal minél több és többféle fát elültethessünk. Igazi közösségi eseményeket szeretnénk, ahol családi programokkal, koncertekkel, közös főzéssel ünnepeljük majd, hogy együtt lehetünk.

Korlátozások:

mindannyian tudhatjuk, hogy a biztonságunk érdekében lesznek létszámbeli korlátozások. Az augusztus 6-i kormányinfón elhangzott, hogy augusztus végéig kiderül majd, hogy milyen rendelkezések vonatkoznak az őszi rendezvényekre. De ettől függetlenül is tudva tudjuk, felelősek vagyunk egymásért. Felelősök vagyunk azért is, hogy 2021 nyarán már felszabadultan és sokan találkozhassunk!

Jegyek:

mindenki veszteséggel jön ki ebből a vírus-világból, szeretnénk hát katlanos gesztussal várni benneteket, azaz szűkös költségvetésünk ellenére a jegy- és bérletárakban olcsók leszünk!. De nem akarunk felesleges váltás-visszaváltásos kalamajkát, elég volt belőle a nyári guzmi. Kivárunk, megvárjuk az őszi rendezvényekkel kapcsolatos döntést. Azt reméljük, szeptember elejétől már árulni tudjuk a jegyeket, bérleteket!


Addig pedig figyeld, milyen programokkal készülünk – mert Katlannak muszáj lennie. És mert nem vagyunk normálisak. És mert ebben a felbolydult, háborúskodó világban kell lennie egy kicsi szigetnek, ahová kimenekülhetünk, ahol összegyűlhetünk, ahol kultúrát kaphatunk és teremthetünk – de nem harcban, hanem békében.


forrás: https://ordogkatlan.hu