Ugrás a fő tartalomra

Most épp ez

Szerdán kezdődik az Irodalom Éjszakája

Összesen 24 ország 25 írójának szövegeit olvassák fel június 23. és 25. között esténként Budapest különböző helyszínein, az Irodalom Éjszakája rendezvényen. Az idei téma a VÉSZKIJÁRAT. Az irodalmi happening formabontó stílusban hozza közelebb a világirodalmat. A budapesti nyilvános felolvasások sorozata évről évre új helyszínre vándorol, hogy az irodalmi élményen túl a város kulturális sajátosságaira is felhívja a közönség figyelmét. Az idei három napos eseménynek Belső-Erzsébetváros ad otthont. „Ami a világjárványt illeti, úgy tűnik, már látszik a villogó neonfelirat, megtaláltuk a vészkijáratot. De az életünkből egyetlen vakcina sem menekít ki, és akkor sem szabadulunk, ha nem veszünk tudomást a vészről. Valami ilyesmi volt számomra a tanulság az idei Irodalom Éjszakája szövegeit olvasva, amelyek többnyire nem friss szövegek, nem a ránk szakadt válság szülte őket” – összegez Nagy Gabriella író, szerkesztő, az Irodalom Éjszakája kurátora. A szemelvényeket az Orlai Produkció, a Gólem S

Az Orlai Produkciós Iroda Covid-protokollja

2020. augusztus 29.


A koronavírus-járvány terjedésének megelőzéséhez szeretnénk a saját eszközeinkkel hozzájárulni.

Tájékoztatjuk Önöket arról, hogy a fokozzuk a takarítás, a fertőtlenítés és a szellőztetés gyakoriságát.

A közönségforgalmi területeken dolgozó munkatársaink kötelezően maszkot viselnek.

Folyamatosan szűrjük dolgozóinkat, csak egészséges kollégáink vehetik fel a munkát.

Az Orlai Produkciós Iroda is csatlakozott ahhoz a széleskörű összefogáshoz, amelynek keretei között a színházak közös szabályokban állapodtak meg. Ennek részletei honlapunkon elérhetőek: https://orlaiprodukcio.hu/news.php?id=4565

Kérjük Önöket, hogy mindnyájunk egészsége érdekében vegyék figyelembe az ajánlásokat és tartsák be a szabályokat!

Ajánljuk Önöknek, hogy jegyeiket online vásárolják meg.

Kérjük, hogy betegen ne látogassák előadásainkat.

A bejáratnál minden nézők testhőmérsékletét érintésmentes hőmérővel megmérjük. Azok a nézőink, akiknek testhőmérséklete meghaladja a 37,6 °C-ot, nem léphetnek be a színház területére. Jegyüket ebben az esetben egy általuk választott másik alkalomra, azonos kategóriájú helyre cserélhetik át.

A színház közösségi tereiben (előtér, büfé, ruhatár, mosdók) a színházlátogatás teljes időtartamára kötelező az orrot és a szájat eltakaró maszk használata. Kérjük Önöket, hogy a maszkokat a nézőtéren is viseljék.

Használják a közösségi terekben kihelyezett kézfertőtlenítőket.

A ruhatár használata nem kötelező. Kabátjukat, táskájukat bevihetik a nézőtérre.

A nézőteret az előadás kezdete előtt 30 perccel megnyitjuk, hogy folyamatosan foglalhassák el helyüket.

Kérjük, hogy az előadás végén maradjanak a helyükön, és fokozatosan, szektoronként, az iránymutatás szerint hagyják el a nézőteret.


Együttműködésüket köszönjük és tartalmas szórakozást kívánunk előadásainkon!