Ugrás a fő tartalomra

Most épp ez

Törőcsik Mari összehozta egy estére Alföldi Róbertet és Vidnyánszky Attilát

Törőcsik Mari máig velünk él, kedden például összehozta a Nemzeti Színház korábbi és mostani igazgatóját is egy estére. A közönség több percig állva, némán tisztelgett a Nemzet Színésze előtt. „Hiányzik belőlünk a nagyvonalúság. A felülemelkedés képessége. Boldogító érzés, amikor ezzel mégiscsak találkozik az ember.” Törőcsik Mari mondatait nem véletlenül választotta a rendező, Bérczes László a keddi, a magyar dráma napján megrendezett „Senkié és mindenkié” – Törőcsik Mari-emlékest mottójává, hiszen a mai magyar színházi életből nagyon is hiányzik a nagyvonalúság és a felülemelkedés is. És igaza volt: tényleg boldogító érzés volt megtapasztalni, hogy ha máskor nem is, de egy ilyen megemlékezés erejéig képes ez a végletesen szétszakított szakma valamennyire közösen kiállni valamiért. Konkrétan Törőcsik Mariért. Újra. Legutóbb a 80. születésnapján volt így. Hiszen ő valóban senkié és mindenkié, nemigen sajátíthatja ki semelyik oldal, egész élete és művészete erről szólt. Az est Maár Gyul

Az Orlai Produkciós Iroda Covid-protokollja

2020. augusztus 29.


A koronavírus-járvány terjedésének megelőzéséhez szeretnénk a saját eszközeinkkel hozzájárulni.

Tájékoztatjuk Önöket arról, hogy a fokozzuk a takarítás, a fertőtlenítés és a szellőztetés gyakoriságát.

A közönségforgalmi területeken dolgozó munkatársaink kötelezően maszkot viselnek.

Folyamatosan szűrjük dolgozóinkat, csak egészséges kollégáink vehetik fel a munkát.

Az Orlai Produkciós Iroda is csatlakozott ahhoz a széleskörű összefogáshoz, amelynek keretei között a színházak közös szabályokban állapodtak meg. Ennek részletei honlapunkon elérhetőek: https://orlaiprodukcio.hu/news.php?id=4565

Kérjük Önöket, hogy mindnyájunk egészsége érdekében vegyék figyelembe az ajánlásokat és tartsák be a szabályokat!

Ajánljuk Önöknek, hogy jegyeiket online vásárolják meg.

Kérjük, hogy betegen ne látogassák előadásainkat.

A bejáratnál minden nézők testhőmérsékletét érintésmentes hőmérővel megmérjük. Azok a nézőink, akiknek testhőmérséklete meghaladja a 37,6 °C-ot, nem léphetnek be a színház területére. Jegyüket ebben az esetben egy általuk választott másik alkalomra, azonos kategóriájú helyre cserélhetik át.

A színház közösségi tereiben (előtér, büfé, ruhatár, mosdók) a színházlátogatás teljes időtartamára kötelező az orrot és a szájat eltakaró maszk használata. Kérjük Önöket, hogy a maszkokat a nézőtéren is viseljék.

Használják a közösségi terekben kihelyezett kézfertőtlenítőket.

A ruhatár használata nem kötelező. Kabátjukat, táskájukat bevihetik a nézőtérre.

A nézőteret az előadás kezdete előtt 30 perccel megnyitjuk, hogy folyamatosan foglalhassák el helyüket.

Kérjük, hogy az előadás végén maradjanak a helyükön, és fokozatosan, szektoronként, az iránymutatás szerint hagyják el a nézőteret.


Együttműködésüket köszönjük és tartalmas szórakozást kívánunk előadásainkon!