Operabeavató Balatonalmádiban

Ezúttal a Don Giovanni titkait tárja fel Dinyés Dániel és csapata augusztus 8-án.

„Mozart nagyon mély dolgokat nagyon közérthetően fogalmaz meg. Ez a csodálatos benne, hogy a néző úgy megy haza, hogy bár a nagy dolgot is értette, de egyéni élményt is kapott, és még egy kedvenc része is volt.” Így foglalta össze egy interjúban Dinyés Dániel az Operabeavató program lényegét, mely a tavalyi Figaro-előadások sikere után ezúttal Mozart Don Giovanniját hozza igazán közel a közönséghez.

Dinyés Dániel Mozart sokszor szövevényes, vagy épp faék-egyszerűségű gondolatait követve virtuózan teremt kapcsolatot a hangok és a történelem, a szobrászat, az építészet, a festészet vagy épp a költészet mozzanatai között. A zene élvezetét ezúttal is a legkiválóbb alkotók és énekes szólisták biztosítják, ahogy a minőségi és jó hangulatú időtöltés is garantált.

Az augusztus 8-án, szombaton 20 órakor kezdődő beavató helyszíne a balatonalmádi Szent Erzsébet liget, közreműködői Dinyés Dániel mellett Bucsi Annamária, Cseh Antal és Göttinger Pál. A Klassz a pARTon rendezvénysorozat keretében létrejövő eseményre a belépés ingyenes, de előzetes regisztrációhoz kötött, bővebb információ a Klassz a pARTon honlapján található.

forrás: Klassz a pARTon / Opera-Világ