Ugrás a fő tartalomra

Most épp ez

KEDDEN ELSTARTOL A 14. ÖRDÖGKATLAN FESZTIVÁL

A tizennegyedik Ördögkatlan Fesztivál augusztus 3-án kezdődik! Pécstől délre, a legjobb magyar borok vidékén, három kicsi faluban (Nagyharsány, Beremend, Villánykövesd), a Szoborparkban és a Vylyan és a Mokos Pincészet tereiben. Baranya legnagyobb összművészeti fesztiválja augusztus 3 és 7. között 600 programnak és produkciónak ad otthont. A teljes műsor itt található.(külső hivatkozás) Premierek a Katlanban Ezen a nyáron számos színházi bemutató lesz az Ördögkatlan(külső hivatkozás) színházi tereiben. Protekciósan kiemelünk két Ördögkatlan Produkciót: augusztus 5-én az Amfiteátrumban először látjuk-halljuk a Másnap című koncert-színházat, melyben Cseh Tamás és Csengey Dénes 1986-ban írt dalait tisztogatja meg, énekli el Beck Zoli és Szűcs Krisztián. Stefan Zweig Sakknovella című kisregényéből írt Fekete-fehér címmel vadonatúj monodrámát Légrádi Gergely – ezt augusztus 7-én játssza az Ördögkatlan mindenese, többek között remek színésze, Göttinger Pál. Az előadást Ujj Mészáros Károly r

Operabeavató Balatonalmádiban

Ezúttal a Don Giovanni titkait tárja fel Dinyés Dániel és csapata augusztus 8-án.

„Mozart nagyon mély dolgokat nagyon közérthetően fogalmaz meg. Ez a csodálatos benne, hogy a néző úgy megy haza, hogy bár a nagy dolgot is értette, de egyéni élményt is kapott, és még egy kedvenc része is volt.” Így foglalta össze egy interjúban Dinyés Dániel az Operabeavató program lényegét, mely a tavalyi Figaro-előadások sikere után ezúttal Mozart Don Giovanniját hozza igazán közel a közönséghez.

Dinyés Dániel Mozart sokszor szövevényes, vagy épp faék-egyszerűségű gondolatait követve virtuózan teremt kapcsolatot a hangok és a történelem, a szobrászat, az építészet, a festészet vagy épp a költészet mozzanatai között. A zene élvezetét ezúttal is a legkiválóbb alkotók és énekes szólisták biztosítják, ahogy a minőségi és jó hangulatú időtöltés is garantált.

Az augusztus 8-án, szombaton 20 órakor kezdődő beavató helyszíne a balatonalmádi Szent Erzsébet liget, közreműködői Dinyés Dániel mellett Bucsi Annamária, Cseh Antal és Göttinger Pál. A Klassz a pARTon rendezvénysorozat keretében létrejövő eseményre a belépés ingyenes, de előzetes regisztrációhoz kötött, bővebb információ a Klassz a pARTon honlapján található.

forrás: Klassz a pARTon / Opera-Világ