$type=ticker$label=0$cols=3$va=0$count=99

A "mezei néző" blog a Hogy szeret a másik városmajori vendégjátékáról


Kellemes nyári estéről tudok nyomhagyó-ajánlót írni, az Orlai Produkció új előadásának városmajori bemutatkozásáról. A legelső előadást ezúttal a debreceniek kaphatták, ez volt a „Hogy szeret a másik?” második nyilvános előadása.

Erre az estére szerencsés választás volt a Városmajor, mert szabadtéri helyszín ez is, de fedett, és a mikroportozásáért kárpótlást jelentett, hogy nem kellett aggódnunk a közben kicsit cseperésző eső miatt sem. A nagy zivatarokat letudtuk már a kezdés előtt a délután folyamán, így a nézők többsége a helyszínre is összeázás nélkül érkezhetett, az első húsz sort szinte egészen meg is töltötték, csak a színpadtól már valóban távoli helyek maradtak üresen. A vírus-helyzetet csak a nézőtéri dolgozók maszkján érzékelhettük – a mosdók tisztaságára és a fertőtlenítés szintjére a korábbi évadokban sem tehettem megjegyzést, ezen a területen a helyzet változatlan az új igazgatás alatt is. (Néhány néző is szükségesnek érezte a maszkot, bár sosem értem, hogy kit véd, ha valaki az állára letolva viseli…)

Az előadásra a fiammal mentem, és ő is szerette, bár ez nem gyerekdarab. Ez nem „karikás” előadás, a sorozatok és a youtube-videók nézéséhez hozzászokott tizenévesek számára semmi durva vagy meglepő nincs benne, viszont a színészi játék a fiatalabb nézők számára is élvezetes.

Ezt a bejegyzést már szinte készre írtam azonnal kedden éjszaka, de egy beállítási hiba miatt az egész odaveszett. Nem a legszerencsésebb helyzet ez, és nem is az első, így egy nap pihenő után nekifutok megint azt remélve, hogy néhány embernek éppen ez az ajánló fog kedvet csinálni a megtekintéshez.

Menetidő: két óra egy szünettel.

Megéri ezt az előadást választani, ha valaki kitűnő és jól összeválogatott színészek JÁTÉKát akarja nézni, és nem fél attól, hogy esetleg Alan Ayckbourn 1969-ben írt darabja az elevenére talál. Szórakoztató kikapcsolódás, de nem egészen veszélytelen anyag azért…

Ezt a darabot („How the Other Half Loves”) ugyanezzel a címmel (”Hogy szeret a másik?”) a színházi adattár tanúsága szerint eddig csak a József Attila Színház mutatta be, 2005-ben. Ullmann Mónika abban is Fiona szerepét játszotta, de ezúttal Zöldi Gergely új fordítását mondhatja.

Jól illik rá a szerep, könnyed virtuozitással mutatja meg a házasságára már erősen ráunt asszonyt, aki ennek ellenére nagyon törekszik arra, hogy körülötte a felszínen minden rendben lévőnek látszon. A szőnyeg alá sepregetésből szerezhetett diplomát. A szövegben ugyan talán csak egyszer, de akkor hangsúlyosan szerepel, hogy idősödő gazdag nőről van szó. Mivel Ullmann Mónika „örök fiatal”- alkatú, így nem látunk éles generációs szakadékot a három színésznő között, csak árnyalatnyi különbségeket. Legerősebben az élethelyzetük eltérése dominál, és éppen emiatt inkább azt kérdezhetjük, miként lehetséges, hogy ez a finom és elegáns nő titokban találkozgat férje beosztottjával, aki egy alkoholista tahónak látszik Ötvös András prezentálásában. (Visszagondoltunk a nemrég látott Határátlépésekre, és ahhoz képest különösen nagy a különbség. De nemcsak a bajuszon és a hajviseleten múlik mindez, Ötvös András nagyon sokféleképpen tud jó lenni egy szerepben.)

A darab ugyan már ötvenéves, de a párkapcsolati konfliktusokra koncentrál, és így időszerű marad, és ehhez nem kellett a cselekményt 2020-ba helyezni.

Ez még a tárcsás telefonok kora, és a bonyodalmak fele így nem is fordulhatna elő, ha mindenkinek lenne mobilja. A kapcsolattartás a mai világban technikailag leegyszerűsödött, bár ettől még a kommunikációs csapdák ugyanúgy megmaradtak, és a házastársukat rendszeresen megcsaló egyének lebukásának veszélye se csökkent.

Az előadásban vélt és valós három-, sőt négyszögeket látunk, a szerző virtuóz módon kombinálja a hat szereplőt, és a sablonhelyzetet képes olyan érdekessé tenni, hogy a néző azon kapja magát, hogy tényleg egy-egy órán át a szereplők sorsának alakulását követte. Az előadásban nemigen érzékelhetőek üresjáratok, mindig történik valami, maximálisan lekötik a figyelmünk.

Dramaturgiailag nagyszerű megoldás két-két máshol játszódó jelenetet egyidejűleg bemutatni, így még jobban ráébreszt minket arra, hogy csak a felszínen van különbség a felső és az alsó középosztály élete között. Más a tapéta, más a stílus, de a kapcsolatok hasonlóképpen kiüresednek, ha a felek elmulasztanak a másikkal törődni. Egyszerre két lakás történéseit látjuk, egymás mellett ülnek, beszélnek színészek, akik elvileg nem érzékelik a másik jelenlétét, de a szövegekből úgy tűnik, hogy ez a velük együttélőkre is vonatkozik, mintha mindenki idegen lenne a többiek számára. Ez az együttes jelenlét önmagában feszültséget kelt, az egyes párbeszédek hasonló helyzetben hangzanak el, és önmagában is érdekes azt nézni, hogy mennyi az eltérés és a hasonlóság két család reggele között.

Az előadás díszlete egyszerre mutatja a főnök és beosztottja lakását. Ondraschek Péter munkája nemcsak percek alatt összeállíthatónak, jól szállíthatónak és jól bejátszhatónak látszik, hanem a lényeget nagyon pontosan megragadja. A családi idill – amelynek látszatát sem mindenki próbálja fenntartani – valóban csak felszíni jelenség, és ugyanúgy nem igazi, ahogy a festett könyvespolc sem azok. Nagyon szerencsés megoldásnak érzem, hogy csak néhány valódi bútor van jelen, a háttérfalak szándékosan díszletnek is tűnnek.

Ebben a hamis közegben Cselényi Nóra jelmezei kapják a főszerepet – pontosan kifejezik viselőik társadalmi státuszát.

Megismerünk három házaspárt eltérő szociális helyzetben, három másként működésképtelen kapcsolatot. „Ebből a készletből” egyetlen ideális pár sem lenne összeállítható. (Az előadás után feltehető legnehezebb kérdésünk az lenne, hogy melyikük életét választanánk, ha muszáj lenne, illetve ki lehetne a szereplők közül a számunkra megfelelő partner?)

Ha valaki elemzős típus, akkor hiába ült egy bohózaton, így is el is fog gondolkodni a három házasság buktatóin, sőt talán eszébe jutnak ismerős helyzetek is, de ez nem szükségszerű. Illetve: az előadás annyira pörgősre sikerült a rendező Göttinger Pálnak köszönhetően, hogy – ezt saját esetemmel tudom igazolni – még akkor sem fog a saját égető problémáira gondolni közben, ha történetesen egy katasztrofális nap után vetődik el a színházba. Nem, azt hiszem, hogy hacsak nem épp hasonló cipőben jár valaki, mint a szereplők egyrésze (megcsalja a társa és erre gyanakszik), és épp nem ezt az érzékeny pontját érintik a látottak, akkor a más jellegű sérelmei ki fognak esni időlegesen, és néha két óra felhőtlen szórakozás is elég lehet nekünk, hogy legyen erőnk egy újabb napba belefogni.

Az előadáson túlmutató kérdés, hogy van-e értelme ezeket a felemás, sok sebből vérző kapcsolatokat ápolgatni, valóban jobb-e ez, mint a semmi, érdemes-e mindenáron kitartani, és mennyi kompromisszum az, ami még megköthető. (A válási statisztikák és a fiatalon házasodók csökkenő aránya azt mutatja, hogy fogy a türelmünk és csökken a hajlamunk az alkalmazkodásra.)

Bár ez egyértelműen bulvár-előadás, bohózat a műfaja, de mégis húsbavágó kérdéseket vethet fel, és nem zárnám ki, hogy alkalmas lehet arra, hogy valaki hazatérve mégis leüljön a párjával beszélgetni a látottakról, sőt a görbe tükörben megpillantsa a saját defektjeit is. Ha csak néhány ember lesz, aki a látottak hatására összekapja magát, és elhatározza, hogy házassága működtetésébe is többenergiát fektet be, nehogy ide jusson, külön nyereség.

Nyilván lehetnek olyanok, akiknek sok baja van a világgal, de éppen a párkapcsolata az, amelyik tökéletesen működik. Számukra különösen szórakoztató lehet az este, őket nem érheti kellemetlen meglepetés, nem lesz mire asszociálniuk, esetleg a szomszéd házaspár áthallatszó veszekedései juthatnak eszükbe.

Az előadást mégsem emiatt, hanem a színészek miatt ajánlom, hiszen mindenki átgondolhatja a saját kapcsolatainak működőképességét akár csak az előadás szórólapja alapján is, nem kell ehhez több.

A szereposztás nagyon rendben van így. Elég jó – azaz sem hozzátenni, sem elvenni belőle nem tudnék senkit. Hat nagyon eltérő, karikatúrára is emlékeztető figurát látunk, akik szándékosan elrajzoltak, de annál kifejezőbbek. Mindenki NAGYON finomkodó/bunkó/tudatlan, stb. – a túlzásokon kívül egyes fordulatok is erősen valószerűtlenek, de a színészek mindezt komolyan veszik, játékuk ezáltal jól átélhetővé teszi ezeket a helyzeteket.

Azt hiszem, hogy Grisnik Petra által játszott szereplő csalódottságát tudtam a legjobban átérezni, nyilván nem véletlenül – aki évekig ült már bezárva kisgyerekekkel, az tudhatja, hogy ezek az első évek még támogató partner mellett is embert próbálóak. Rajta és megjegyzésein is sokat nevetünk, a poén-özön elnyomja a szánakozási hajlandóságunkat, és az előadás végig megtartja bohózati jellegét, nem lóg ki senki a csapatból. Időnként poén keletkezik már önmagában a színésznő magasságából is – mezítláb jön ki meghajolni az előadás végén, és még így is jelentősen magasabb a többieknél, figyelemreméltó jelenség, ez van. (Nem ennyi színészetének titka, Jánosnak is érdekes volt látnia az „epertortás” előadás kiskamasza után anyaszerepben. Az „egy nézésre is emlékezetessé váló” színészek közé tartozik.)

Edvi Henrietta sokak számára újdonság lehet, akik nem vele látták az Orlai Produkció korábbi előadását („Mindent Éváról”), amelyben Rujder Vivien váltója volt. Azoknak ismerős persze, akik rendszeresen néztek eddig is szombathelyi előadásokat, de azt hiszem, hogy a nevét tömegek fogják épp e szerepe miatt megjegyezni. Amit csinál, az bravúros. Egy fiatal és szép színésznőnek különösen hálás feladat egy szürke és jelentéktelen, kommunikációs zavarokkal küzdő nő eljátszása. Edvi Henriettának ez a pesti bemutatón remekül sikerült, és örülhetünk, hogy Orlai Tibor a bevált nagy nevek mellett törődik fiatal művészek pályájának építésével is. Engem azonnal elkezdett érdekelni, hogy ugyan milyen lehetne más darabokban, és így lesznek vele sokan mások is.

Nagy Viktor Dániellel kapcsolatban, ha nem is mondhatom, hogy bőven van tapasztalatom, mert akár egy nagyságrenddel többször is szívesen nézném, de az eddigi élmények alapján biztos lehettem benne, hogy a főnökének mindenben megfelelni vágyó, de a felesége felett zsarnokoskodó férfiből nem lesz sablonos figura. Nem is lett, a színész újabb arcát mutathatja meg nekünk.

A férfi oldalt Pataki Ferenc is erősíti, főnökként csupa jóindulat, van benne figyelmesség is, de jól szeretni ő sem képes, ahogy persze senki más sem.

Ahogy e darabból is látható, a dolgok nem mennek jól, nem tudjuk jól működtetni emberi kapcsolatainkat, így az életünk hullámvasutazásra emlékeztet, és akár depresszióba is eshetnénk ezt látva. Egyet tehetünk, komédiának nézzük, ahogy ezt kb. 160 évvel ezelőtt Madách is javasolta. És persze kitartunk, küzdünk, amíg csak lehet…

Ezeken az oldalakon nincsenek saját írások. A cikkek forrását az egyes bejegyzések végén lehet megtalálni.

/fa-tags/ TÁRGYMUTATÓ.

600 kilométer 100 guinness a csemegepultos naplója a gyáva a gyermek és a varázslat a haramiák a hülyéje a kék hajú lány a kéz a kis kéményseprő a köpeny a közös többszörös alapítvány a magyar színházakért alba regia szimfonikus zenekar aldi női futógála állj bele aNNa anyám éhesnek tűnik aradi kamaraszínház aranytíz archívum arden az elvarázsolt disznó az ember tragédiája az öreghíd alatt b32 baal babel sound baja balatonboglár balatonfüred balfácánt vacsorára bálna bárka bátorságpróba bencs villa beszélő levelek bisb bivaly-szuflé bob herceg bogáncsvirág bohémélet borral oltó fesztivál börtönrádió bsi budaörs budapest improv show budapest music center budapesti kamaraszínház budapesti vonósok budoár kiállítás busz-színház CAFe Budapest caminus castel felice castel felice vizsga centrál címlap club70 cosí fan tutte cover cupido és a halál cv családi játszmák családi ünnep cseh tamás csíkszerda csoportterápia csukás-díj dankó rádió danubia zenekar debrecen debreceni tavaszi fesztivál delila deszka fesztivál dido és aeneas díjak elismerések don juan dráma kortárs színházi találkozó drámaíró verseny due duett dunapart dunaújváros e-színház egri tavaszi fesztivál egy csók és más semmi egy kiállítás rémei éhség élnek mint a disznók előadásszámok email ének a három hollóhoz english erkel színház ernani érzékenyítő fesztivál esztergom eucharisztikus kongresszus europa cantat ezek mennek falstaff fekete-fehér fellegek fesz segélyalap fiatal írók fidelio színházi est finito firkin fishing on orfű fogság francia sanzonest friss hús furnitur füge független előadóművészeti szövetség gianni schicchi gödöllő grecsó grisnik petra gusztinak megjött az esze gyerekstúdió gyilkosok gyógyír északi szélre győr győri tavaszi fesztivál gyulai várszínház hajmeresztő halál hotel halastó hangoló hárman a padon harminchárom változat haydn-koponyára háromszögek hatok csoport hatszín teátrum hazug hét domb fesztivál hetedik alabárdos hetedik mennyország hírek hírszerzők hogy szeret a másik hol hoppart hrabal-vurstli humorfesztivál így tanultam meg vezetni imprójam imprómaraton in medias brass in memoriam cseh tamás interjú irodalom éjszakája jak jászberény jegyek jó kérdés junior príma jurányi k2 színház kalandra fül fesztivál kaposvár katona képek kibelátó kicsi szívem kávéba pottyant kis suttogás kisfaludy színházi fesztivál kisvárda kmtg kolozsvár koma komárom komédium koronavírus kortárs drámafesztivál kórusok éjszakája kőszeg köszönet estéje-estélye kritika kritikusdíj-átadó kuk kultkikötő kultúrfürdő kurátorok lakott sziget láthatatlan állomás latinovits diákszínpad leenane szépe leonardo lev&te limerick-bajnokság líra és epika london love and money love and money vizsga macskadémon madách színház madame poe magdafeszt mágnás miska magvető magyar rádió magyar színház magyar színházi társaság magyar zene háza manhattan short manna manőver margó irodalmi fesztivál más olvasnivaló menház színpad merlin mesterjátszma mikor mindenütt jó mindenütt nő mintaapák miskolc miszépmiszépmiszép mojo momentán monodráma fesztivál móra kiadó most fesztivál motto mozart-kommandó mozgófénykép mozsár műhely mu múzeumok éjszakája művészetek palotája művészetek völgye nagykanizsa naptár nefelé négyhangú opera nemzeti filharmonikusok nemzeti színház nézőművészeti kft nézőpont színház nofilter nyílt nap nyinyernya nyíregyháza nyolc nő óbudai társaskör ómama online fordítónapok operabeavató operaház operajátszóház operamacera operavita operettszínház orlai othello gyulaházán ők ördögkatlan örkény örkény vurstli örömimpró pájinkás jános pannonhalma papp jános párkák patália páternoszter patreon pécs pécsi egyetem pesthidegkúti művészeti fesztivál pesti barokk pesti magyar színiakadémia petőfi irodalmi múzeum pim dia hangoskönyvek pinceszínház placcc pokol portré postart poszt poznan pozsonyi piknik rádió rádiójátékosok radnóti remény rendezők viadala rév fülöp rögvest russian indie film fesztival sakknovella shots festival sinaia sly snowman soharóza sokszemközt somló cirqsz song-óra sopron sorozat a vidéki operajátszásról stockholm susotázs szabadesés szeged székely-könyv szemes fesztivál szénakutyák szent imre szentendrei teátrum szép heléna szerzői munkák szfe színház a város színház tv színházak éjszakája színházi törvény színlapok szívem szeret szkéné szombathely szöveg szputnyik hajózási társaság táblázat tárgymutató tartalom tatabánya telefondoktor temesvár tengeren 2008 tengeren 2019 térkép terminál workhouse teszt thália the irish coffee thealter tilos rádió tivoli tóbiás és az angyal törőcsik-emlékest trefort színjátszó fesztivál váci dunakanyar színház vágánybenéző van egy határ városmajor vaskakas veled kerek vera vidéki színházak fesztiválja vidor fesztivál vigadó visszaszámláló volt egyszer egy ndk vonalhúzás zalaegerszegi kvártélyház zeneakadémia zichy major zsolnay negyed
Név

600 kilométer 100 guinness,4,a csemegepultos naplója,244,a gyáva,1,a gyermek és a varázslat,3,a haramiák,32,a hülyéje,21,a kék hajú lány,2,a kéz,48,a kis kéményseprő,2,a köpeny,34,a közös többszörös,34,alapítvány a magyar színházakért,3,alba regia szimfonikus zenekar,7,aldi női futógála,1,állj bele,1,aNNa,29,anyám éhesnek tűnik,3,aradi kamaraszínház,3,aranytíz,4,archívum,3,arden,1,az elvarázsolt disznó,12,az ember tragédiája,1,az öreghíd alatt,60,b32,8,baal,2,babel sound,1,baja,1,balatonboglár,2,balatonfüred,2,balfácánt vacsorára,27,bálna,2,bárka,268,bátorságpróba,6,bencs villa,1,beszélő levelek,4,bisb,1,bivaly-szuflé,54,bob herceg,37,bogáncsvirág,33,bohémélet,63,borral oltó fesztivál,1,börtönrádió,3,bsi,1,budaörs,5,budapest improv show,10,budapest music center,1,budapesti kamaraszínház,1,budapesti vonósok,11,budoár kiállítás,1,busz-színház,11,CAFe Budapest,8,caminus,72,castel felice,43,castel felice vizsga,5,centrál,3,címlap,18,club70,1,cosí fan tutte,47,cover,4,cupido és a halál,30,cv,1,családi játszmák,59,családi ünnep,3,cseh tamás,4,csíkszerda,65,csoportterápia,17,csukás-díj,10,dankó rádió,1,danubia zenekar,6,debrecen,11,debreceni tavaszi fesztivál,1,delila,2,deszka fesztivál,19,dido és aeneas,52,díjak elismerések,1,don juan,3,dráma kortárs színházi találkozó,6,drámaíró verseny,1,due,1,duett,2,dunapart,6,dunaújváros,2,e-színház,32,egri tavaszi fesztivál,1,egy csók és más semmi,1,egy kiállítás rémei,1,éhség,8,élnek mint a disznók,13,előadásszámok,1,email,1,ének a három hollóhoz,2,english,25,erkel színház,65,ernani,4,érzékenyítő fesztivál,1,esztergom,3,eucharisztikus kongresszus,7,europa cantat,7,ezek mennek,16,falstaff,1,fekete-fehér,39,fellegek,14,fesz segélyalap,9,fiatal írók,1,fidelio színházi est,3,finito,16,firkin,264,fishing on orfű,1,fogság,1,francia sanzonest,2,friss hús,2,furnitur,49,füge,124,független előadóművészeti szövetség,9,gianni schicchi,30,gödöllő,1,grecsó,1,grisnik petra,9,gusztinak megjött az esze,1,gyerekstúdió,2,gyilkosok,1,gyógyír északi szélre,85,győr,5,győri tavaszi fesztivál,3,gyulai várszínház,5,hajmeresztő,27,halál hotel,24,halastó,116,hangoló,1,hárman a padon,66,harminchárom változat haydn-koponyára,94,háromszögek,25,hatok csoport,1,hatszín teátrum,74,hazug,1,hét domb fesztivál,2,hetedik alabárdos,1,hetedik mennyország,15,hírek,3,hírszerzők,1,hogy szeret a másik,76,hol,4,hoppart,1,hrabal-vurstli,14,humorfesztivál,6,így tanultam meg vezetni,1,imprójam,1,imprómaraton,3,in medias brass,1,in memoriam cseh tamás,4,interjú,92,irodalom éjszakája,7,jak,2,jászberény,6,jegyek,1,jó kérdés,13,junior príma,4,jurányi,59,k2 színház,2,kalandra fül fesztivál,2,kaposvár,142,katona,76,képek,330,kibelátó,13,kicsi szívem kávéba pottyant,1,kis suttogás,5,kisfaludy színházi fesztivál,2,kisvárda,8,kmtg,1,kolozsvár,33,koma,38,komárom,5,komédium,1,koronavírus,136,kortárs drámafesztivál,15,kórusok éjszakája,63,kőszeg,195,köszönet estéje-estélye,1,kritika,458,kritikusdíj-átadó,15,kuk,3,kultkikötő,10,kultúrfürdő,26,kurátorok,9,lakott sziget,17,láthatatlan állomás,4,latinovits diákszínpad,1,leenane szépe,30,leonardo,1,lev&te,2,limerick-bajnokság,7,líra és epika,38,london,1,love and money,73,love and money vizsga,9,macskadémon,33,madách színház,4,madame poe,7,magdafeszt,6,mágnás miska,13,magvető,4,magyar rádió,17,magyar színház,140,magyar színházi társaság,9,magyar zene háza,2,manhattan short,5,manna,110,manőver,38,margó irodalmi fesztivál,7,más olvasnivaló,3,menház színpad,27,merlin,5,mesterjátszma,1,mikor,3,mindenütt jó,34,mindenütt nő,1,mintaapák,1,miskolc,1,miszépmiszépmiszép,54,mojo,51,momentán,134,monodráma fesztivál,9,móra kiadó,1,most fesztivál,6,motto,3,mozart-kommandó,2,mozgófénykép,44,mozsár műhely,4,mu,5,múzeumok éjszakája,1,művészetek palotája,17,művészetek völgye,31,nagykanizsa,1,naptár,1,nefelé,2,négyhangú opera,50,nemzeti filharmonikusok,7,nemzeti színház,11,nézőművészeti kft,46,nézőpont színház,9,nofilter,4,nyílt nap,4,nyinyernya,30,nyíregyháza,370,nyolc nő,26,óbudai társaskör,28,ómama,2,online fordítónapok,1,operabeavató,238,operaház,80,operajátszóház,21,operamacera,7,operavita,12,operettszínház,35,orlai,605,othello gyulaházán,42,ők,2,ördögkatlan,314,örkény,1,örkény vurstli,5,örömimpró,3,pájinkás jános,1,pannonhalma,2,papp jános,1,párkák,44,patália,2,páternoszter,1,patreon,2,pécs,42,pécsi egyetem,2,pesthidegkúti művészeti fesztivál,1,pesti barokk,84,pesti magyar színiakadémia,16,petőfi irodalmi múzeum,4,pim dia hangoskönyvek,3,pinceszínház,8,placcc,30,pokol,10,portré,1,postart,1,poszt,63,poznan,1,pozsonyi piknik,4,rádió,1,rádiójátékosok,3,radnóti,45,remény,10,rendezők viadala,4,rév fülöp,34,rögvest,24,russian indie film fesztival,1,sakknovella,2,shots festival,1,sinaia,1,sly,55,snowman,6,soharóza,82,sokszemközt,1,somló cirqsz,7,song-óra,1,sopron,1,sorozat a vidéki operajátszásról,4,stockholm,2,susotázs,126,szabadesés,39,szeged,224,székely-könyv,4,szemes fesztivál,2,szénakutyák,1,szent imre,1,szentendrei teátrum,15,szép heléna,21,szerzői munkák,4,szfe,18,színház a város,1,színház tv,60,színházak éjszakája,29,színházi törvény,1,színlapok,67,szívem szeret,4,szkéné,29,szombathely,28,szöveg,4,szputnyik hajózási társaság,25,táblázat,1,tárgymutató,1,tartalom,2,tatabánya,46,telefondoktor,176,temesvár,46,tengeren 2008,104,tengeren 2019,69,térkép,1,terminál workhouse,4,teszt,16,thália,75,the irish coffee,46,thealter,15,tilos rádió,3,tivoli,3,tóbiás és az angyal,30,törőcsik-emlékest,11,trefort színjátszó fesztivál,1,váci dunakanyar színház,4,vágánybenéző,11,van egy határ,28,városmajor,11,vaskakas,5,veled kerek,1,vera,102,vidéki színházak fesztiválja,13,vidor fesztivál,83,vigadó,2,visszaszámláló,1,volt egyszer egy ndk,3,vonalhúzás,34,zalaegerszegi kvártélyház,16,zeneakadémia,1,zichy major,1,zsolnay negyed,3,
ltr
item
GÖTTINGER PÁL: A "mezei néző" blog a Hogy szeret a másik városmajori vendégjátékáról
A "mezei néző" blog a Hogy szeret a másik városmajori vendégjátékáról
GÖTTINGER PÁL
https://www.gottingerpal.com/2020/08/a-mezei-nezo-blog-hogy-szeret-masik.html
https://www.gottingerpal.com/
https://www.gottingerpal.com/
https://www.gottingerpal.com/2020/08/a-mezei-nezo-blog-hogy-szeret-masik.html
true
457243742996709958
UTF-8
Ez a vége. Nincs találat erre. LÁSD MINDET Tovább... Reply Cancel reply Delete By Címlap PAGES CIKK Lásd mindet LÁSD MÉG A TÁRGYMUTATÓBAN ARCHIVE KERESÉS MINDEN CIKK. Nem találtunk semmit erre a keresésre Címlap Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content