Az Óbudai Danubia Zenekar augusztusban rendezi meg a Kalandra Fül Fesztivált

Az Óbudai Danubia Zenekar augusztus 22-én és 23-án rendezi meg első alkalommal a Kalandra Fül elnevezésű klasszikus zenei gyerek- és családi fesztivált a Budapest Music Centerben (BMC).

A fesztiválon fellép a Fekete-Kovács Kornél vezette Modern Art Orchestra és az Accord Quartet erre az alkalomra készített produkciójával, Meskó Ilona és Lukácsházi Győző a Fehérlófia című előadással, Lackfi János költő saját meséivel, Dinyés Dániel, Dés András és Fekete János Jammal beatboxos.

A legkisebbeket ingyenes programok várják a BMC legeldugottabb zugaiban, lesz meseszoba, hallásvédelemmel kapcsolatos játékok és hangszerbemutatók, a Szigetkék Alkotóműhely művészei festőfoglalkozást tartanak - közölte a zenekar az MTI-vel.

Az érdeklődőket a rendezvény mindkét napján várja Dés András ingyenes Dobterasza, ahol a Danubia Zenekar ütőseivel és hangszereivel, valamint Dés András saját ütőhangszereivel ismerkedhetnek meg.

A fesztivál az Óbudai Danubia Zenekar egyik saját produkciójával kezdődik Zenesztorik címmel, amelyben a zene történetét mutatják be Hámori Máté karmester vezetésével, majd rímekbe szedett interaktív hangszerbemutatót tartanak Benjamin Britten műve nyomán.

A Danubia produkcióit követően Operajátszóház várja a közönséget Dinyés Dániel vezetésével, az interaktív foglalkozáson közreműködik Kolonits Klára szoprán és Erdős Attila bariton, játékmester Göttinger Pál. Az első nap zárásaként Fekete János Jammal a szimfonikus zenekarral keveri a beatbox adta lehetőségeket.

A fesztivál másnap a Danubia Hangfestett történetek Lackfi Jánossal című előadásával kezdődik, majd Szemenyei János színész és Hámori Máté házigazda-karmester közreműködésével a Roll over Beethoven című program várja a nézőket. Dobszay-Meskó Ilona kortárs zeneszerző és Tarr Ferenc szövegíró modern hangzású zenejátékot készített a Fehérlófia című meséből, a délutáni előadáson a mesélő szerepét Lukácsházi Győző tölti be.

A zárókoncerten a zenekarvezető-trombitaművész, Fekete-Kovács Kornél kezdeményezésére alakult Modern Art Orchestra az Accord Quartettel lép színpadra, partnerük Mali Emese zongoraművész lesz. Kifejezetten erre az alkalomra, elsősorban a 8-14 éves korosztály számára készített egyórás műsorukat rövid tételekből álló klasszikus zenei átdolgozások alkotják.