Ugrás a fő tartalomra

Most épp ez

Irodalom Éjszakája 2021

BELGIUM (VALLÓNIA – BRÜSSZEL) | ANTOINE WAUTERS | Nézz a lábad elé Fordította: Bíró Péter Antoine Wauters (*1981) Francia nyelvű belga író, forgatókönyvíró, az utóbbi évek belga irodalmának egyik izgalmas felfedezettje. Nos mères (Anyáink) című első regénye (2014) széles körben feltűnő sikert aratott. A 2018-ban megjelent Pense aux pierres sous tes pas (Nézz a lábad elé) lelkes fogadtatásban részesült és bejutott a Prix Décembre döntőjébe, valamint elnyerte a Második regény díjat. Nézz a lábad elé! Egy egymást követő diktátorok által modernizálni próbált ismeretlen nevű országban járunk, ahol a szüleik farmján, a pusztaság kellős közepén él egy ikerpár. Marcio a földeken dolgozik kemény, erőszakos apjukkal, Léonora pedig anyjuknak segít a háztartásban. Alig tizenkét évesek, szinte elválaszthatatlanok, és a játékaik gyakran tiltott területre tévednek. Egy este, amikor az istállóban heverészve egyre bizalmasabb testi közelségbe kerülnek, felbukkan az apjuk, és rájön, hogy igaz, amit régó

Friss infók az Ördögkatlantól!

Kedves Katlanos Barátaink!

Mint bizonyára értesültetek róla, 2020. augusztus 15-ig nem lehet 500 főnél nagyobb tömeget mozgósító rendezvényt tartani.

Ez azt jelenti, hogy a 13. Ördögkatlan Fesztivált nem tudjuk megrendezni a meghirdetett időpontban. ☹

E pillanatban két kérdésre vártok választ:
  • Mi lesz a már megváltott bérletekkel?
  • Lesz-e az idén Ördögkatlan?

Az első kérdésre a válasz: hogy a már megvásárolt bérletek:
  • érvényesek lesznek a 2021-es Ördögkatlan Fesztiválra
  • vagy a fesztivált segítendő nem kéritek vissza az árát
  • vagy visszaválthatjátok (a visszaváltás „technikájáról” hamarosan hírt adunk).

A második kérdésre nehezebb válaszolni, mert a szándékunk egyértelmű: ősszel (2020. október 22. és 25. között) szeretnénk tartani egy hosszú hétvégés Ördögkatlan-napokat. A falvak örömmel fogadnak bennünket, mi örömmel megyünk, de a döntés a vírus kezében van.