Ugrás a fő tartalomra

MOST ÉPP EZ

„Nehezen beskatulyázható a hangom”

MÁTHÉ BEÁTA A BOHÉMÉLET MIMIJE UTÁN DIDO SZEREPÉT ÉNEKLI A Göttinger Pál rendezte új Bohémélet-produkcióban vasárnap és kedden láthatja a közönség Mimi szerepében Máthé Beátát a Szegedi Nemzeti Színházban. Az SZTE-n diplomázott fiatal énekesnő szerepkört vált ezzel, hiszen néhány éve még mezzoszopránként a Parasztbecsület Santuzzájával debütált. – A Bohémélet a fiatalok operája, azok a produkciók a leghatásosabbak, amikor valóban ifjú énekesekkel állítják színpadra. Egyenesen vezetett a pályája Mimi szerepéig? – Sohasem gondoltam volna, hogy egyszer majd eléneklem Mimit. Az egyetemen a tanáraimtól nem ilyen típusú szerepeket kaptam, és néhány évvel ezelőtt a Szegedi Nemzeti Színházban is a Parasztbecsület Santuzzájaként debütáltam. Valószínűleg azért alakulhatott így, mert kicsit nehezen beskatulyázható az énekhangom. A beszédhangom mélyebb, ugyanakkor az éneklésben a magasságok természetesen jönnek, nem okoznak gondot. Hálás vagyok, hogy megkaptam most a Bohémélet Mimijét. Amikor isme

Operabeavató sorozat indul a Hatszín Teátrumban

A beszélgetős koncertsorozat ősztől új helyen indul újra, hogy a megszokottól eltérő módon mutassa meg ezúttal Mozart Figaro házassága című művét.

Az Operabeavató tíz részes sorozata erről az egyetlen operáról fog szólni Dinyés Dániel zenei vezetése és beavató jelenléte mellett, Göttinger Pál rendezői közreműködésével. Az esteken többek között Kolonits Klára és Cseh Antal lesz a nézők segítségére az operával való beható ismerkedés során.

Kolonits Klára, Cseh Antal, Göttinger Pál ás Dinyés Dániel (forrás: Operabeavató)


Az első alkalom októberben lesz a Hatszín Teátrumban.
(Forrás: Operabeavató)

Kapcsolódó cikkek