Operabeavató - Figaro házassága


2018 őszétől a Hatszín Teátrumban indul újra a népszerű beszélgetős koncertsorozat, az Operabeavató. A tervezett tíz előadás egyetlen Mozart operáról, a Figaro házasságáról fog szólni, olyan formában, amire egy szokványos operaelőadás során nem nyílna lehetőség.

Hogyan legyen a zene mindenkié? Hogyan legyen a színház mindenkié? El kell jönni egy Operabeavatóra és választ kapunk erre is. Csapatunk nem állít kevesebbet, mint hogy e két dolog - zene és színház - egyesülése, az opera, bárki számára érthetővé és élvezetessé tud válni. Jöjjön el és tesztelje magát: vajon ön mindenki? 


Az évek óta sikerrel futó sorozat 2018 őszétől új otthonra talált a Hatszín Teátrumban. Nálunk minden megtörténik, aminek egy hagyományos operaelőadás során nem lenne szabad megtörténnie. A nézőket Dinyés Dániel vezeti be a zene rejtelmeibe, az operai próbafolyamatba pedig Göttinger Pál rendező enged betekintést. A minden alkalommal egyedi, megismételhetetlen estéhez több díjjal kitüntetett, nemzetközileg is elismert operaénekesek társulnak.


Zenei vezető: Dinyés Dániel 
Közreműködik: Balga Gabriella, Bordás Barbara, Bucsi Annamária, Cseh Antal, Erdős Attila, Gábor Géza, Horváth István, Kiss András, Kiss Tivadar, Kolonits Klára, Kovács István, Mester Viktória Pataki Bence.
Rendező: Göttinger Pál

Produkciós asszisztens: Gerlóczi Judit 
Producer: Kövesd Zsuzsa - Mediszin Produkció 
Koproducer: FÜGE Produkció
Grafika: Nemes Anita - nemessis 
Sajtókapcsolat: Kazimir Annamari