Kipukkad a hazugságlufi

Mennyi titok, elhallgatott sérelem, gyerekkorig visszanyúló negatív emlék nyüzsög az ember lelkében! A Családi játszmák egy karácsonyi együttlét konfliktusait mutatja meg. Az Orlai Produkciós Iroda előadásában a mindig energikus, rendszerető családanya (Kútvölgyi Erzsébet) szeretné a veszekedéseket megúszni, hazatérő fiait és azok szerelmeit szeretettel fogadni, és betegeskedő férjét sem akarja semmiféle stressznek kitenni.
Egyik fiának (Szikszai Rémusz) házassága már régen válságban van. A feleség (Járó Zsuzsa) szenved a kapcsolatban. A másik fia (Ötvös András) pedig egy ledér lánykával (Réti Adrienn) állít be. A mindig szigorú, kemény apa, a beteg családfő (Papp János) tragikomikus jelenléte és reakciói azonban őrült módon borítják a bilit.
Mindenkiből kitörnek az elhallgatott sérelmek, mi nézők pedig oly módon vagyunk beavatva a szereplők lelki tusájába, hogy kivetítőn láthatjuk, ki, mikor és miért hazudik. A Göttinger Pál által színpadra álmodott előadás vígjátéki elemekkel építkezik, de nagyon is mélyre ható, drámai szituációkat teremt.

Sam Holcroft: Családi játszmák
Belvárosi Színház, Budapest
Rendező: Göttinger Pál