Gáti Oszkár nem adja lejjebb

250 előadás és 20 ezer eladott jegy az eddigi statisztikai mérleg a győri Menház Színpadon.

Gáti Oszkár igazgató októberben megkezdi a harmadik évadot, hogy mire számíthatnak a nézők, ezt tőle tudjuk meg:– Havonta tizenöt előadásra tervezek, lehetőség szerint minden hónapban egy-két új színdarabbal jelentkeznék. Októberben ez az újdonság egy igazán népszerű darab lesz a Manna produkció. A kortárs katalán szerző, Jordi Galceran műve valós kiválasztási eljárásokon alapul. Az író több művét is bemutatták már Magyarországon, de az állásinterjú-helyzetet feldolgozó A Grönholm-módszer kétségtelenül a legnépszerűbb. A darabot nemcsak hazánkban, hanem a világ számos más országában is sikerrel játsszák.

– Ennyien még soha nem voltak a tizenöt négyzetméteres színpadon. Négy színésznek, egy asztalnak és egy széknek kell elférnie. Olyan remek az előadás, hogy mindenképp el akartam hozni a Menházba.Hogy mi kerül a nézők elé, az továbbra is Gáti Oszkár szubjektív választásán múlik. Továbbra is csak olyan produkciót hoz, ami megfelel a szakmai elvárásainak. Marad a jegygarancia is, ha nem tetszik az előadás, a jegyár visszajár.

– Az októberi műsorban több előadás mellé került a „Zárt körű" felirat, ami azt jelenti, hogy egyre több cég és szervezet vásárolja meg a teljes nézőteret. Ezt nézve egyértelműen siker Göttinger Pál Telefondoktora és Jordán Tamás estje. Az évad első hónapjában sajnos nélkülözni kell Stohl András és Szabó Győző bravúros párosát, olyan elfoglaltak, hogy nem tudtam időt egyeztetni velük.A nemzetközileg elismert drámaíró, Jordi Galceran egyik legnépszerűbb művét, A Grönholm-módszert hozza októberben Győrbe Gáti Oszkár. Az előadásában Simon Kornél mellett Botos Éva, Ficzere Béla és Vass György küzdenek az álomállásért. A Grönholm-módszerA többkörös állásinterjú utolsó megmérettetésére négy pályázót hívnak be. Egy nő és három férfi kimondottan szokatlan helyzetben találja magát, hiszen a hagyományos elbeszélgetés helyett megdöbbentő feladatokat kell megoldaniuk, amelyek egyre bizarrabb és feszültebb helyzeteket teremtenek. Vajon mi mindenről hajlandóak lemondani a jelöltek, hogy megszerezzék az állást? Gáti Oszkár a szokott helyen, a szokott színvonallal várja a nézőket a Menház Színpadon.