Ugrás a fő tartalomra

Most épp ez

Csehov, Virginia Woolf és rengeteg kortárs szerző darabja az eSzínház Fesztiválon

Az elmúlt két évadban többet ültünk otthon a képernyők előtt, mint valódi színházakban, ha új bemutatókat vagy régebbi sikerdarabokat akartunk látni. Bár most ősszel újranyitottak a színházak, az eSzínház úgy döntött, hogy egy stream fesztivállal nyitja meg a 2020/2021-es évadot, mi pedig elhoztuk a 10 legjobban várt előadást, amiket szeptember 17-26 között nézhetünk meg bármikor, bárhonnan. 1. Boross Martin: Kiváló dolgozók - igaz történetek a gondoskodásról (Örkény Színház) Az előadást ITT nézheted meg az eSzínház Fesztiválon. A Stereo Akt művészeti vezetője Boross Martin nem először dolgozott színházban a színészek mellett civilekkel is (például legutóbbi rendezésében az Ex Katedrában ), viszont az Örkény Színházban ezzel a részvételi színházi előadással mutatkozott be rendezőként. A járvány alatt talán a megszokottnál többször gondoltunk bele némi empátiával a szociális szférában dolgozók helyzetébe, de lássuk be, legtöbbször elfeledkezünk róluk, mindennapi alázatos munkájukat ter

SZULÁK ANDREA, KERN ANDRÁS ÉS POGÁNY JUDIT IS FELLÉP A MENHÁZ SZÍNPADON

Szulák Andrea estjével indul szeptember végén a Menház Színpad új évada, melyben mások mellett Kern Andrást, Csányi Sándort, Mácsai Pált, Pogány Juditot is láthatja a győri közönség.

Második évadát kezdi meg Győr új színháza, a Menház Színpad. Az elmúlt év tapasztalatairól és az előttük álló időszak várható eseményeiről Gáti Oszkár igazgató számolt be. Elmondta, 9 hónap alatt 127 előadást mutattak be, 45 féle produkciót, ezekre az estekre közel 10 ezren váltottak jegyet. A direktor szerint az új színház a város szellemiségét erősíti.

A következő évadra is minőségi, ízlésformáló előadásokat ígér az igazgató, igaz, neveket még nem szeretett volna elárulni, hiszen sok színésszel még tárgyalásban van. Havonta 2-3 új estet terveznek a 30-35 ismétlődő mellett. Gáti Oszkár kiemelte: nem szeretne politizáló színházat csinálni, csak olyan előadásokra szerződik, amik a szakmai kritériumoknak maximálisan megfelelnek, hogy azok vonzóak legyenek a nézők számára is.

A Menház Színpad havonta egy gyermekprodukcióval várja majd a családokat, novemberben A kis herceget tűzik műsorra. Az egyetemistákat is megszólítanák, hiszen több mint tízezren tanulnak a városban, számukra elsőként aGyáva című kétszemélyes darabot hozzák Győrbe. A történet egy drogos fiúról szól, aki igyekszik kijutni az anyagba zárt világból. Az előadás végén pedig a színészek és a résztvevők egy addiktológussal beszélgethetnek.

A tervek között szerepel, hogy drámapályázatot írnak ki ma élő kortárs szerzők számára, melyből felolvasó színházi bemutatót tartanak, a legjobbakból pedig kamaraelőadások születhetnek.Forrás: gyorplusz.hu / szinhaz.hu