Indul az új évad a győri Vaskakas Bábszínházban, bővül a társulat

Több új bemutató, új játszóhely és bővülő társulat.

Szeptember első napján tartotta évadnyitó társulati ülését a Vaskakas Bábszínház. Kocsis Rozi a színház igazgatónője elmondta, hogy az előző évad egyik feladata volt az új épület hozta újdonságok maximális kihasználása, melynek folytatása lesz ebben az évadban, mely ha lehet még izgalmasabb élmények ígéretével kecsegtet. is.

A 2016-2017-es évadban a Színház- és Filmművészeti Egyetem bábszínész osztályából öten választották a győri Vaskakas Bábszínházat az éves szakmai gyakorlatuk helyszínéül, vagyis ebben az évadban Főglein Fruzsina, Horváth Márk, Kovács Domokos, Markó-Valentyik Anna, és Nagy Petra is erősíti a Vaskakas társulatát. Az egyetemi hallgatók nemcsak a színház készülő darabjaiban kapnak feladatot, hanem önálló egyszemélyes előadásuk is színesíti a színház műsorát, melyből az első félévben már láthatja a közönség Kovács Domokos: Keletre a Naptól, Nyugatra a Holdtól és Markó-Valentyik Anna: Éneklő Bethlehem című előadásait.

A hagyományok szerint a 2016-2017-es évad bábszínházi bérletes kínálatában négy új előadással várja a társulat az óvodai és iskolai csoportokat.

A bőbeszédű diófa 
2016. október 3-tól
Rendező: Kolozsi Angéla Blattner Géza-díjas
Játsszák:Kocsis Rozi Blattner Géza-díjas, Szúkenyik Tamás

Szemenszedett mese 
2016. november 21-től
Rendező: Markó Róbert
Játsszák: Csiby Gergely/Horváth Márk; Pájer Alma Virág/Főglein Fruzsina;
Markó-Valentyik Anna

Pinokkió 
Bemutató: 2017. február 26.
Rendező: Somogyi Tamás
Játsszák: Markó-Valentyik Anna, Hannus Zoltán m.v., Rab Viki, Kocsis Rozi Blattner Géza-díjas, Vitányi-Juhász István, Kovács Domokos, Főglein Fruzsina, Nagy Petra, Horváth Márk

Király Kis Miklós 
Bemutató: 2017. május 21.
Rendező: Tengely Gábor
Játsszák: Bora Levente, Főglein Fruzsina e.h., Gergely Rozália, Horváth Márk e.h., Kocsis Rozi Blattner Géza-díjas, Kovács Domikos e.h., Nagy Petra, Ragán Edit, Rab Viki, Szúkenyik Tamás, Ujvári Janka Jászai Mari-díjas, Valentyik Anna e.h, Vitányi-Juhász István
Bérleten kívüli bábszínházi előadásokkal is készül a Vaskakas Bábszínházban:

Frakk, a macskák réme 
Bemutató: 2016. november 6.
Rendező: Kocsis Rozi Blattner Géza-díjas
Játsszák: Gergely Rozália, Rab Viki, Ragán Edit, Szúkenyik Tamás, Vitányi-Juhász István

Tündérkeresztanya
Rendezte, zenéjét szerezte, játssza: Rab Viki
Konzulens: Markó Róbert

A Vaskakas Bábszínház töretlenül népszerű sorozata az Aprók Színháza, ahol a 0-3 éveseknek készülő előadások láthatók szombat délelőttönként. Ebben az évadban a Körbe-körbe karikába (rendező: Ujvári Janka Jászai Mari-díjas) és az Izeg-mozog! (készítette és játssza: Markó-Valentyik Anna, konzulens: Kocsis Rozi Blattner Géza-díjas) című előadások színesítik a repertoárt.

A Vaskakas Bábszínház a Bartók terem, az Aprók terme és a Kisterem mellett a 2. emeleten kialakít egy 150 nézőt befogadó Kamaratermet is, mely a meghittebb, intimebb bábszínházi előadásoknak teremt színházi teret; melynek további hatalmas előnye, hogy még egy csodás helyszínre álmodhatók előadások.

A Vaskakas Bábszínház továbbra is működik befogadó színházként, ebben az évadban is meghirdeti a 4 előadásos alsósoknak szóló és a 3 előadásos felsős iskolásoknak szóló Gyerekszínházi bérleteit.

A tavalyi évad egyik újdonsága volt, hogy az Orlai Produkció egy-egy előadásával a felnőttek is színházi élményhez juthattak a Vaskakasban. Mivel a kezdeményezés nagyon népszerű volt, ezért idén ismét minden hónapban legalább egyszer az Orlai Produkció egy-egy előadása vendégeskedik bábszínházban. Elsőként szeptember 23-án a Gálffi László rendezte Aranytó, Benedek Miklós és Vári Éva főszereplésével, majd október 21-én pedig a Göttinger Pál rendezte Pesti Barokk, Kern András és Szabó-Kimmel Tamás főszereplésével.

Minden Vasárnapi Matinéra játékokkal és meglepetésekkel készül a társulat. Lesznek aktivitások az előadásokat megelőző napokban és ajándéksorsolás minden Matiné után. Mivel hetente más és más akcióval készül a társulat, érdemes a Vaskakas Bábszínház közösségi oldalát és honlapját figyelni. Rögtön az első októberi vasárnapon Szalóki Ági koncertje nyitja a Matinék sorát, mely a gyermekek számára ingyenes, de regisztrációhoz kötött.