Ugrás a fő tartalomra

MOST ÉPP EZ

Snoblesse Oblige: Bohémélet

Snoblesse Oblige 2021/41. október 22., péntek, 19.00: Bohémélet „A választásom legfőbb szempontja az volt, hogy a társulati tagoknak élmény legyen játszani, és persze hogy a művek a közönség számára is ismerősen csengjenek” – nyilatkozta nemrég a Szegedi Nemzeti Színház új zeneigazgatója, Dinyés Dániel. Puccini klasszikusát már ennek jegyé­ben állította színpadra Göttinger Pál. Az előadást október 24-én és 26-án, illetve november 19-én és 20-án (a legutóbbi napon 15.00 órai kezdéssel) játsszák. (Szegedi Nemzeti Színház, Szeged, Vaszy Viktor tér 1.) forrás:  https://magyarnarancs.hu/

Kórusok éjszakája Pécsett

Regisztráltál már az Europa Cantat Fesztiválra? – Gyere és zengjük be énekkel együtt Pécs utcáit, tereit és történelmi romjait! – Lepjük meg a közönséget flashmobokkal! – Hangot a térnek!

Kórusok Éjszakája a XIX. pécsi EUROPA CANTAT Fesztiválon

Az emberi énekhang elsöprő erejét Pécs szívének izgalmasabbnál-izgalmasabb helyszínein tapasztalhatjuk meg: egy éjszakára kórusok koncerttermeivé válnak a közterek, udvarok és különleges műemlékek. Erről szól a Kórusok Éjszakája 2015. július 26-án, vasárnap a pécsi EUROPA CANTAT Fesztiválon. Csatlakozz! Akár egyénileg, akár kórusoddal regisztráltál!

A Kórusok Éjszakája nyitányaként énekhanggal öleljük körbe a pécsi dómot. Ezt követően házak, ablakok, árkádok és lámpaoszlopok adják egymásnak a dallamot az “Éneklő utcákban”, a koncert helyszínekre irányítva fellépőinket és a közönséget egyaránt. A Kórusok Éjszakáján rövid a cappella koncertek szólalnak meg a hétköznapokon számos esetben megközelíthetetlen helyszíneken. Az est fénypontja pedig egy Pécs főterét betöltő közös éneklés lesz, amelyen együtt csendül fel a közönség és az előadók hangja.

A Kórusok Éjszakája célja bemutatni a vokális zene sokféleségét, és a közös éneklés utolérhetetlen erejére. A műfaji sokszínűség fontos jellemző, így fellépő kórusok repertoárja – a klasszikustól kezdve a folk-, jazz- és világzenén keresztül az improvizációig- számos stílust felvonultat. Így a nézők átélhetik, hogyan olvad egymásba a XXI. században a hagyományos és a kortárs kóruséneklés.

A Kórusok Éjszakája eredetileg a Halastó Közhasznú Egyesület közösségi művészeti projektjeként született meg, és 2013 óta évente kerül megrendezésre Budapesten. Célja, hogy bemutassa, milyen izgalmas, trendi és inspiráló lehet a városban szokatlan helyeken előadott kóruszene.

Minden kórust és kisebb énekegyüttest, akik részt vesznek az EUROPA CANTAT Fesztiválon vagy Pécs régiójában működnek, nagy szeretettel várunk a Kórusok Éjszakájára fellépőként! Regisztrálni lehet 2015. február 15-től az Europa Cantat honlapján keresztül.

Találkozzunk a Kórusok Éjszakáján!