Ugrás a fő tartalomra

Most épp ez

5 + SOK PROGRAM AZ ÖRDÖGKATLAN FESZTIVÁLRÓL, AMIT VÉTEK LENNE KIHAGYNI!

Aki sok éve olvas minket, és érdeklődik a kulturális csemegék iránt, az már biztosan tudja, hogy az Ördögkatlan Fesztivál jóval több, mint egy sima kulturális eseménysorozat – festői szépségű tájakon. Aki pedig egyszer már belekóstolt a „katlanos” életérzésbe, függővé válik tőle. Az utolsó koncert utáni első pillanatban visszafelé számolja a napokat, és az év további részében ez élteti, erre vágyik, ez ad neki erőt ahhoz, hogy elhiggye: a világunk, az országunk, az életünk akár olyan is lehet, mint amit az Ördögkatlan Fesztivál ad nekünk. Hogy milyen ez az élet? Both Gabi elmeséli. – Ez az a fesztivál, ami akkor is van, ha nincs Amióta létezik a WMN, azóta minden évben írtam róla, tavaly is, pedig akkor nem is volt Ördögkatlan. Elmaradt a vírus miatt. Nem vagyok babonás, de az épp a 13. lett volna volt. Minket, akik régóta járunk oda boldognak lenni, mindez nem tántorított el attól, hogy a saját kis magánkatlanunkat megrendezzük. Olvassátok el ITT , milyen volt. (Aki nem olvassa el, a

OPERABEAVATÓ: CARMEN

Folytatjuk népszerű sorozatunkat, a "beszélgetős koncerteket", az interaktív produkció minden olyan kísérletnek és elemzésnek teret enged, amire egy szokványos operaelőadás alatt nincs lehetőség.
Az operabeavató következő állomásain George Bizet Carmen című operáját elemzi Dinyés Dániel és Göttinger Pál

„Hogyan lesz a zenetörténet egyik leggyorsabb bukásából mindent elsöprő siker? Hogyan válik egy francia szerző keze alatt a spanyol zenei kolorit mindenki számára követendő példává? Hogy kell sláger operát írni úgy, hogy akárhányszor adják elő, mégsem lesz elcsépelt? És hogyan lesz egy dohánygyárban dolgozó nő évszázadokig elemzett és megfejthetetlen archetípusa annak, amit úgy hívunk: femme fatale! Erre keressük a válaszokat a következő beavatókon."

A beavatót vezeti: Dinyés Dániel. 

Közreműködők:
december 17-én: Veress Orsolya és Cseh Antal
január 23-án: Herczenik Anna és Varga Donát