Ugrás a fő tartalomra

Most épp ez

Premierek az Ördögkatlanon!

Ezen a nyáron számos színházi bemutató lesz az Ördögkatlan színházi tereiben. Protekciósan kiemelünk két Ördögkatlan Produkciót: augusztus 5-én az Amfiteátrumban először látjuk-halljuk a Másnap című koncert-színházat, melyben Cseh Tamás és Csengey Dénes 1986-ban írt dalait tisztogatja meg, énekli el Beck Zoli és Szűcs Krisztián. Stefan Zweig Sakknovella című kisregényéből írt Fekete-fehér címmel vadonatúj monodrámát Légrádi Gergely – ezt augusztus 7-én játssza az Ördögkatlan mindenese, többek között remek színésze, Göttinger Pál. Az előadást Ujj Mészáros Károly rendezte. És premierrel jelentkezik az „Orlai-művek” is: augusztus 4-én Nem baj, majd megértem címmel a Bodor Johanna önéletrajzi regényéből készült előadás látható a Mokos Pincészet színpadán, rendező: Szikszai Rémusz. Először láthatják a nézők a Tar Sándor írásaiból készült A mi utcánk című produkciót is Köles Ferenccel a főszerepben – ennek hivatalos bemutatója majd ősszel történik meg a Pécsi Nemzeti Színházban. És per

A csemegepultos naplója Gyulán

Göttinger Pál rendezésében egy igazi sikerdarabbal zárul a Gyulai Várszínház idei előadássorozata

December 19-én, 19 órától kezdődő előadásban a budapesti Vásárcsarnok emblematikus figurája, a csemegepultos elevenedik meg előttünk Gerlóczy Márton regényét színpadra alkalmazva a kolbászok, kolozsvári szalonnák között. Az előadásban sorra jelennek meg korunk emberei: arcokat, életeket, sorsokat ismerünk fel, hiszen mindenki találkozhat velük a mindennapokban.

Aki mindezt a színpadon megeleveníti, Ötvös András színész, aki kiemelkedően tehetséges, zseniálisan alakítja a figurákat, sokszor bábok segítségével megelevenítve azokat. A szöveg virtuóz, tele van humorral, igazi színházi estét nyújtva a színházbarátoknak, ahol könnyesre nevethetik magukat. A darab rólunk szól, hozzánk szól, saját magunkon nevetünk és sírunk, de úgy, hogy közben a magasba is emel egyben, katarzist okozva. Kihagyhatatlan.

Jegyárak: Felnőtt: 1800 Ft, Diák: 900 Ft