Szép Heléna - ajánló az Est.hu oldalon

„Ön hogy' tudja: miért tört ki a trójai háború? Utazzunk vissza az időben, és nézzük meg, mi is történt az ókorban! Politikai puccs? Majdnem titkos összeesküvés? Házasságtörés? Gazdasági válság? Az istenek játéka, avagy csak álom és látomás? A MÍTOSZ című hetilap most lerántja a leplet, vagy inkább beles a lepel alá!” - így szól a kaposvári Csiky Gergely Színház legújabb bemutatójának kedvcsinálója. Rengeteg a kérdés, izgalmasak a válaszok.

A teátrum Jacques Offenbach Szép Heléna című operettjét viszi színre. A komponistát az 1860-as évek Párizsában csak a „Champs-Elysées Mozartja”-ként emlegették, korának sztárja volt. A ma ismert francia kuplék és sanzonok mind az általa megteremtett műfajból, a francia operettből származnak. Művei bővelkednek pikantériában, történeteit áthatja a rendkívül finom erotika. Nem csoda, hogy ő honosította meg a színpadokon a létező legilletlenebb táncot, a kán-kánt is. 

Szabó Borbála egy ízig-vérig mai komédiát fabrikált az Offenbach-operettből, és a zseniális szerző zenei humorának és életkedvtől duzzadó melódiáinak megfelelőjét alkotta meg egy friss és mulatságos darabbal, mely aztán Göttinger Pál rendezői és Dinyés Dániel zenei vezetésével igazi lendületet a színpadon kap majd.