Most jól megmondhatja a magáét a kritikusoknak!

Szeptember 21-én este tartják a Színikritikusdíj-átadót a Budapest Bábszínházban, ahol a jelenlévők falra írt üzeneteket küldhetnek a kritikusoknak.

A Színházi Kritikusok Céhe már korábban nyilvánosságra hozta a Színikritikusok Díjára esélyesek listáját. A szeptember 21-i gálán derül ki, hogy a tizenöt kategória három-három várományosa közül ki nyeri el a díjat. Az esemény rendezője Göttinger Pál, házigazdája a Momentán Társulat.

A Színházi Kritikusok Céhe idén 38. alkalommal nyújtja át az előző évad legkiemelkedőbb színházi teljesítményeit elismerő Színikritikusok Díját. A díjátadóra szeptember 21-én kerül sor a Budapest Bábszínházban.Tovább

A Színikritikusok Díjára az ötven tagot számláló céh nagyjából egyharmada szavaz, amihez
évi kilencven új bemutatót kell látnia a kritikusnak.

Ez „komoly anyagi és logisztikai teher, arról nem beszélve, hogy színházban ülni estéről estére jelentős fizikai (és szellemi) terhelés” – mondta el Jászay Tamás kritikust, a szavazatszámláló bizottság tagja a Szinhaz.hu-nak.

Az esti gála érdekességei azok az oszlopok, amelyeken bárki otthagyhatja üzenetét a kritikusoknak:

A díjátadó szeptember 21-én, este 8 órakor kezdődik a Budapest Bábszínházban. Jegyek a színház pénztárában és a jegy.hu-n kaphatók.