SZULÁK ANDREA, KERN ANDRÁS ÉS POGÁNY JUDIT IS FELLÉP A MENHÁZ SZÍNPADON

Szulák Andrea estjével indul szeptember végén a Menház Színpad új évada, melyben mások mellett Kern Andrást, Csányi Sándort, Mácsai Pált, Pogány Juditot is láthatja a győri közönség.

Második évadát kezdi meg Győr új színháza, a Menház Színpad. Az elmúlt év tapasztalatairól és az előttük álló időszak várható eseményeiről Gáti Oszkár igazgató számolt be. Elmondta, 9 hónap alatt 127 előadást mutattak be, 45 féle produkciót, ezekre az estekre közel 10 ezren váltottak jegyet. A direktor szerint az új színház a város szellemiségét erősíti.

A következő évadra is minőségi, ízlésformáló előadásokat ígér az igazgató, igaz, neveket még nem szeretett volna elárulni, hiszen sok színésszel még tárgyalásban van. Havonta 2-3 új estet terveznek a 30-35 ismétlődő mellett. Gáti Oszkár kiemelte: nem szeretne politizáló színházat csinálni, csak olyan előadásokra szerződik, amik a szakmai kritériumoknak maximálisan megfelelnek, hogy azok vonzóak legyenek a nézők számára is.

A Menház Színpad havonta egy gyermekprodukcióval várja majd a családokat, novemberben A kis herceget tűzik műsorra. Az egyetemistákat is megszólítanák, hiszen több mint tízezren tanulnak a városban, számukra elsőként aGyáva című kétszemélyes darabot hozzák Győrbe. A történet egy drogos fiúról szól, aki igyekszik kijutni az anyagba zárt világból. Az előadás végén pedig a színészek és a résztvevők egy addiktológussal beszélgethetnek.

A tervek között szerepel, hogy drámapályázatot írnak ki ma élő kortárs szerzők számára, melyből felolvasó színházi bemutatót tartanak, a legjobbakból pedig kamaraelőadások születhetnek.



Forrás: gyorplusz.hu / szinhaz.hu